מפקח בניה - כן או לא?

נעם ב1

New member
מפקח בניה - כן או לא?

השאלה ודאי חבוטה, יש דעות לכאן ולכאן, ואעפ"כ אשמח לשמוע את דעתם המלומדת של חברי הפורום המנוסים מדובר בבית פרטי בשיטת בני ביתך בהרחבה של מושב. אין בכוונתי לקחת קבלן מפתח אלא להעסיק קבלן שלד וקבלני גמר בנפרד. כ-200 מ"ר בניה על חצי דונם. השאלה היא: האם לקחת גם מפקח בניה בשכר או לפקח על הבניה בעצמי. נתונים: ביכולתי להגיע לאתר כל יום, אבל לא לשהות בו כל הזמן (אני עובד מהבית ומתכוון להתגורר לא רחוק מהאתר). אין לי שום נסיון קודם בבניה. בהחלט בא לי להתעסק עם זה, ללמוד תחום חדש וכולי. אני קצת חנון, וצעקות ואיומים לא באים לי טבעי אבל אני מסוגל להיות קשוח אם צריך. ובכן - האם מפקח מצדיק את עלותו? האם כסף המושקע במפקח טוב (הבנתי שמשהו בין 1000$ ל-2000$ לחודש?) מחזיר את עצמו בחיסכון בטעויות ובעיכובים בבניה? האם אדם מלומד ובעל מוטיבציה אבל חסר נסיון בבניה מסוגל לדעתכם/ן להרים "במכה ראשונה" בית טוב בלי חריגות פראיות מהתקציב ובאיכות גבוהה? נעם

איריסג

New member
חד משמעית - לקחת מפקח

בית , מעבר להיותו ההוצאה הכספית הכי גדולה שאנחנו עושים בחיים - הוא גם מקום שחייב להיות בטוח ומתאים למגורים. עם כל הכבוד - זה שתבוא להסתכל מה הפועלים עושים ולראות שהם לא משחקים שש בש כל היום - זה עדיין לא עושה את הפיקוח שלך עליהם יעיל. אין לך את היכולות לדעת שהם עושים את העבודה כמו שצריך - והמשמעויות יכולות להיות בית שיום אחד ייפול לך על הראש (אם לא כל הבית - אז "רק" הטיח. בא לך להתעסק עם זה? בא לך ללמוד קצת משהו חדש? על הכיפאק. גם אני מאד נהנית מתהליך הלימוד. אפילו לקחתי קורס בעיצוב פנים של 12 מפגשים - נורא נהניתי, ולמדתי הרבה דברים חדשים. זה עדיין לא גרם לי אפילו להתחיל לחשוב להיות המפקחת של עצמי. אתה מבין בברזלים? אתה מבים בבטונים? אתה תדע להגיד אם הברזל שהגיע לאתר הוא בכמויות המספיקות ושזה הברזל המתאים? אתה תדע להבדיל בין סוגי הטיח השונים? אתה יכול לדעת שהם מתקינים את המשקופים העיוורים כמו שצריך? שלא לדבר על: אתה תלך להעיר את הבנאים / החשמלאים / האינסטלטורים / הטיילים - שלא התעורר בבוקר? יש ריזיקות שלא לוקחים בחיים. בנייה של בית היא הראשונה שבהן. זה לא שמלה שאתה תופר ואם התפר יצא עקום, אז יאללה - הלכו 200 ש"ח עלות הבד. ולא, זה לא משהו שאפשר ללמוד תוך כדי תנועה. ישבנו לא מזמן עם מישהוא שהוא מפקח וגם עובד בשיטת קבלן מפתח. בשיחה של שעה ומשהו - למדתי המון דברים חדשים - ובו זמנית הבנתי כמה אני לא מבינה כלום מהחיים שלי, וכמה אלפי מונחים וכללים ושיטות בניה ופרטי פרטים יש בבנייה של בית אחד בודד. עזוב אותך, באמת... זה לא שווה את עוגמת הנפש.

איך בדיוק תפקח על הבניה ?

חד משמעית גם מנוסים ובעלי ידע יכולים לפספס דברים קל וחומר אנשים שלא יודעים כלום וחסרי נסיון בבניה . אתה יודע לקרוא תכניות ? אולי תכנית אדריכלות, מה עם תכנית ברזל ? נכון שהקונסטרוקטור אחראי לברזל אבל גם קונסטרוקטור לא יכול לראות את הכל ולא איכפת לו מהמידות בכלל . דברים פשוטים ...למדוד דיאגונל לבדוק עם שטיכמוס. למשל צנרת ביוב העוברת מתחת לבית , יש צורך לבטן אותה לקורות קשר , הקבלן שלד יגיד זו לא העבודה שלי אני רוצה תוספת , האינסטלטור יגיד אני לא עושה בטונים . בלה בלה בלה . בחירת טייח , נניח שאתה מקבל הצעות מחיר מטייחים ויש הפרשים עצומים בין טייחים טובים לטייחים סטנדרטיים . התוכל לדעת מי הטוב ומי הסטנדרטי, גם אם תראה עבודות קודמות שלהם ? מפקח או מלווה בניה יודע ומכיר את הענף והעוסקים בו , הוא יודע מי יאכיל אותך מרורים ומי יעשה את העבודה מצויין ומהר לרדוף אחרי בעלי מקצוע יכול לקצר לך את החיים בכמה שנים טובות . זה בכלל לא אשמת בעלי המקצוע , הם חייבים לשמר רצף של עבודות ולכן הם חייבים לקחת עבודות במקביל ולתמרן בניהן אח"כ דוגמא מצויינת ביציקת הרצפה לא שמתי לב ולמרות שאמרתי לקבלן לשים ספייסרים ( אני מניח שאתה לא יודע מה זה ספייסר = נועד להרמת הברזל בכדי שבטון יכנס גם מתחת לברזל במקרה של רצפות ותקרות .) לא שמו ספייסרים , ביציקת תקרה כבר לא סמכתי על הקבלן והבאתי ספייסרים לפועלים ודרשתי שישימו אותם וגם עזרתי לשים אותם . ביציקת התקרה השניה שמתי אותם בעצמי בלי לבלבל את המוח לאף אחד , בסך הכל חצי שעה עבודה . בקיצור תמשיך לעשות את הכסף שלך היכן שאתה יודע לעשותו , אתה הולך להשקיע כ מליון ש"ח עוד 50000 ש"ח רק יבטיחו לך תוצאה טובה והנאה מהבניה וגם חיסכון בסופו של דבר .

ללא מפקח בעלי המקצוע

יאכלו אותך ללא מלח. תפסיד כסף. תהיה מתוסכל, עצבני. לא חבל ??? תפקידו של המפקח לשמור עליך על בריאותך ועל כספך. אחד טוב שכזה שווה משקלו בזהב!!!!!!!

צימעס

New member
כן כן כן.

ועדיף אחד שיודע את העבודה שלו... אתה משלם לו על הנסיון, ולא על הנוכחות בשטח, אחרת יכולת לשכור חייל משוחרר בשכר מינימום

סיגלי41

New member
ויפה שעה אחת קודם...

המפקח חוסך גם כאבי ראש ונדודי שינה, שאי אפשר לכמת בכסף אך זה לא פחות חשוב. בהצלחה.

avi5199

New member
אני בעד מפקח עם קצת הסתייגות.

אני בניתי עם מפקח בעיקר כי לא יכלתי להגיע לאתר יותר מפעם בשבוע. המפקח חסך לי כסף ומצא בעלי מקצוע זולים וטובים ותיפקד מצוין בכל הנושא של תאומים וכ"ד. אבל אני מכיר אנשים שבנו בלי מפקח והבית שלהם לא פחות טוב משלי. בקשר למה שהאדם הפשוט אמר, אצלי זה היה הפוך, כי דווקא המפקח שיכנע אותי שספייסרים זה ביזבוז כסף, ובעלי מקצוע טובים לא זקוקים לספייסרים, ובדיעבד נראה שהוא צדק, ובלי ספייסרים, אין אפילו נקודה אחת ביציקות שהברזל לא מכוסה בבטון. אבל המפקח לא מנע את כל הפשלות, יש דברים שאני גיליתי, מנעתי, ודרשתי בעצמי, למרות זאת אני חושב שהמפקח שלי היה מצויין וחסך לי הרבה כסף ואולי גם טעויות, פתר בעיות בצורה חכמה, ולכן היה שווה כל אגורה שקיבל . אבל היתרון הגדול ביותר שלו הוא שהוא שיחרר אותי מהצורך לבקר באתר כל יום. ולכן אם היתי גר בצמוד לאתר ויכול לבקר שם אחת ליום, היתי יכול בהחלט לבנות בלי המפקח.

אטיוד5

Active member
בניתי ללא מפקח

ואני מצטער בדיעבד. רוב הקבלנים היו בסדר אבל רק עבור השניים-שלשה שלא היו בסדר כבר היה כדאי להעסיק מפקח. מצד שני למדתי המון שלא הייתי לומד לו הייתי משאיר הכל למפקח וזה היה לי כיף.

fireman

New member
אהלן נעם

קודם כל, מפקח לא יישב באתר כל היום ויבדוק מה הפועלים עושים, מדובר בביקורים תכופים ולא בשהיה אם חשבתם לתומכם שזה מה שיעשה המפקח. מי שלא מבין בבניה שיקח מפקח, אני לא לקחתי מפקח כי יש לי את הידע בתחום. עם כל הידע שלי היו לי טעויות והיו פאשלות, אין צל של ספק בכך.....גם איש המקצוע הטוב ביותר עלול לפשל. בכל מקרה....אם אני אישית במקרה האינדיבידואלי שלי אקח בחשבון את העלות הכספית של כל הפאשלות אני לא אגיע ל10% מעלות שכרו של מפקח בניה אם הייתי מעסיק אחד כזה. מנגד יש מי שעלולים לעשות פאשלות בעלות של פי2 מעלות שכרו של המפקח.

טלטוש

New member
כן - הוא מבין, הוא יודע הוא מונע תקלות

אנחנו לא ממש מבנים באבנים, לבנים, איטום מדידה ובניה. המפקח כן, הוא נמצא כל היום בשטח ובודק, מעיר ומקפיד על דברים. הוא עלה על כמה טעויות הן בבניה והן בתכניות שלנו.

בינא

Member
על תפקידי המפקח ומה הוא בודק

ניתן ללמוד באתר "בית" www.bayit-il.co.il בפרק 11 "הביקורות הנדרשות במהלך הבניה" ובפרק 19 "עצות אדריכליות; עצות הנדסיות; עצות המפקח "

נעם ב1

New member
טוב, אקח מפקח

נראה שהתקבל כאן קונצנזוס מקיר לקיר בעניין. אקח מפקח. אני מקווה שקולה, אל הבנאים, יחייך אלי (ואל כל הבונים והבונות), אמן. http://en.wikipedia.org/wiki/Kulla תודה לכל המגיבים והמגיבות, נעם

למעלה