מפקחי בנייה

coffeeran

New member
מפקחי בנייה

רציתי לשאול את דעתכם, ומקוה שלא אקפיץ עלי מפקחי בניה שנמצאים פה בפורום - אין לי כוונה להשמיץ סתם או לפגוע. השבוע שוחחתי בעבודה עם כמה אנשים שונים שבנו בית בבניה עצמית, ולכולם היו סיפורים דומים ותובנות דומות: לטענתם יש מוסכמה לא כתובה בשוק שמפקח בניה לא חי מהשכר שמשולם לו ע"י בעל הנכס (= אני) אלא כסטנדרט הוא גוזר קופון של כ 5% מאנשי המקצוע עליהם הוא מפקח. אני מנחש שזו לא אגדה אורבנית מכיון ששמעתי את זה מאנשים שהתנסו בעצמם בעבודה עם מפקח בניה. אשמח לשמוע איך אפשר לגרום לעובדה כזו "להישמע טוב". על פניו זה נשמע לי שערוריה. דעות ? נסיון שונה ?

vicvicp

New member
שאלה טובה, אשמח גם לדעת את התשובה../images/Emo35.gif

אני בונה בית עם מפקח מצויין, אנו מאוד מרוצים ממנו, למרות שהצהיר בפנינו מראש שאינו לוקח עמלות מבעלי מקצוע, אחרת לא יוכל לפקח עליהם, החשד שלי עלה מאחר ובעלי המקצוע שהמלצו על ידו הינם יקרים יותר, אך מצד שני מומלצים ואיכותיים......... קרוב לוודאי שזו האמת , וכנראה שזה מה שמקובל בענף הזה, רק חבל שהם מתכחשים ולא אומרים זאת מראש, זה רק יוסיף לאמינות שלהם, בכל אופן אני דואג לשבת עם כל בעל מקצוע שהוא ממליץ (ואני מחליט לקחת) , ולהפחית לו מהמחיר, כך שהעמלה תשולם, על חשבונו ולא על חשבוני

coffeeran

New member
תחשוב על זה רגע...

המפקח מקבל "עמלה" מהמפוקח. התמקחת ואתה חושב שהעמלה יורדת מכיסו של בעל המקצוע. אבל האם זה באמת כך? אולי הוא יחסוך בזכות עמלה זו כמה שקלים והמפקח יעלים עין קצת, וכל זה כמובן על חשבונך. אז על חשבון מי העמלה בסופו של יום? ועוד שאלה: אם המפקח היה איש פיקוח ברשות מקומית/ועדה מקומית, והוא היה מקבל "עמלה" לא מדווחת מתחת לשולחן מאיזשהו קבלן/בעל מקצוע/מאכר, איך היינו קוראים לזה?

calya

New member
בוא אספר לך עוד "אגדה אורבנית" על

קבלן בניה שאומר שישתמש בחומרים מסוג X ובעצם משתמש בחומרים מסוג Y... אה רגע וגם על המוכר בקיוסק שמוהל את הוודקה במים כדי לייצר יותר בקבוקים. ועל סוחר הסמים שמערבב את ההרואין בקמח, שמעת ? ועל ראש ממשלה שלוקח שוחד ? ועל רופאים שבתמורה לתשלום מתחת לשולחן מקצרים תורים או נותנים אישורים מפוברקים ? בקיצור - בכל מקצוע יש אנשים רעים וטובים, ישרים ו...קצת פחות ישרים. יש מי שמתכמן ויש מי שלא. להגיד לך שלא שמעתי ? בוודאי ששמעתי על מפקחי בניה שלוקחים אחוזים ממי שהם מפקחים עליהם. שמעתי גם על מפקחי בניה שאמורים להיות באינטרס של מי ששכר אותם אבל בתמורה לתשלום הנכון יתנו את ה"מכרז" על העבודה למי ששילם. שמעתי... ושמעתי. אין ברירה אלא לקחת איש מקצוע ישר ככל הניתן על סמך המלצות ולקוות לטוב. עקרונית - המפקח אמור לקבל כסף רק ממי ששכר אותו ולדאוג לאינטרסים שלו בתמורה. נקודה.

coffeeran

New member
אמרת דברים ברורים מאליהם...

ודגש על "עקרונית". ה"נקודה" בסוף לא מעלה ולא מורידה מהעניין. הרי ברור לכולנו איך "עקרונית" הדברים צריכים להתנהל. ניסיתי לברר אם זה נכון שזה ה"סטנדרט" בשוק, כלומר המוסכמה שאין לחמוק ממנה, או שזה כמו שאת אומרת - יש טובים ויש רעים (והטובים אינם 1% מהכלל ...).

vicvicp

New member
צודקים , ולכן אני ממליץ

בדיעבד אני ממליץ להוסיף בחוזה פיקוח שורה לבחינת המפקח, שלמפקח אסור לקבל תמורה משום גורם שהוא הקשור לעבודה עליה הוא מפקח, ובמידה ויתברר שקיבל תמורה, תופסק עבודתו לאלתר, ויהיה חייב לשלם סך XX שהוא % מסויים, מהעבודה שנעשתה עד להפסקת עבודתו, ולראות כיצד יגיב המפקח

avi5199

New member
חוזה עושים רק עם אנשים ישרים.

אחרת הוא לא שווה כלום.

avi5199

New member
יש מפקחים שלוקחים ויש שלא לוקחים

שוחד. (לדעתי זה שוחד לכל דבר.) בדרך כלל הרווח העיקרי של מפקח הוא מסיום מהיר של הפרוייקט, והעדר תקלות ולכן יש מפקח ישר שבונה לעצמו סביבה של בעלי מקצוע שהיחס בניהם הוא שהוא דואג להם לעבודה ובתמורה הם לא מאכזבים אותו ועובדים טוב ומהר. .במקרה שלי עבדתי עם מפקח שידוע כאחד שלא לוקח שום שוחד. הוא גם לא בחר עבורי את בעלי המקצוע אלא המליץ בלבד, וקיבל כל בעל מקצוע שאני בחרתי. במקרה או שלא במקרה ברוב המיקרים עלי המקצוע שהוא הביא היו זולים ואיכותיים גם יחד, יותר מאלה שאני מצאתי בעצמי. (וזה בדוק בהצלבה עם כל הגורמים, הצלבה של הצעות מחיר, המלצות...) .

משה פרל

New member
אני די מסכים, אבל המשפט השני מדאיג אותי

אם היינו קוראים בעיתונות כתבה על ראש ממשלה מסוים שבונה לעצמו סביבה של בעלי מקצוע שהיחס בניהם הוא שהוא דואג להם לעבודה ובתמורה הם לא מאכזבים אותו ועובדים טוב ומהר היינו זועקים על השחיתות בשלטון- לא ??? גם המפקח שלי עובד ככה- אני בטוח ב 99% שהוא לא לוקח שוחד במזומן וגם אני הצלבתי מידע, אבל כשהיה צריך תיקון קטן בבית הוא קיבל אותו פלוס אקסטרות ובחינם, ומה שיותר גרוע שהפרויקטים של המפקח הופכים להיות תלויים אחד בשני- פרויקט אחד מתעכב ? אתה תסבול כי המפקח יאשר לקבלן להקדיש שם יותר זמן, המפקח הסתכסך עם קבלן בפרויקט אחד ? הוא ייעלם גם מהאחרים.

avi5199

New member
ספק של חומרי בניה סיפר לי שהוא ממש משלם

אחוזים מהרווח שיש לו למפקחים מסויימים. סיפור דומה על אותם מפקחים שמעתי מקבלן שלד.

ITCHAKG

New member
כמי שעוסק בנהול ופקוח הרבה שנים

ובעיקר בפרוייקטים עם "כסף גדול" לעומת בית פרטי, אני יכול להרגיע אותכם שקיים בכל הענף, ולא רק בישראל..... לאורך השנים, הכנסתי עשרות מהנדסים צעירים לפרוייקטים בניהולי, וכשאחד מהם ישב במשרדי וסיכמנו את תנאי השכר שלו, הוא שאל: "כמה מגיע לך?" ואני עניתי":10 פעמים תודה" ולמחרת נחתם הסכם עם מהנדס חשמל אחר... אי אפשר לעשות הכללות אבל יש תחומים בהם ה"תולעים" אוהבים יותר ל"זחול", ויש כאלה שמסתפקים במועט בבניה הפרטית ,ולאחר שגזרן 15-20 קופונים מספקים שונים -עלות עב' הגמר בבית שהם בונים פוחתת ל200$ למ"ר....... אני לא יכול להעריך באחוזים כמה הם יישרי דרך וכמה הם מושחתים, אבל ככל שעלויות הפרוייקט גבוהות יותר- גדל גם הפיתוי.

nanad

New member
מה שקורה אצלנו כרגע

במקום שהמפקח יקדם את העניינים הוא בעצם גורם לעיכוב ועצבים כי הוא צריך את בעל המקצוע במקום אחר.

avi5199

New member
במקומכם היתי מפטר אותו מייד

המפקח שלי לא רק שלא עיכב, אלא זירז גם אותנו שנקבל החלטות מהר יותר ... לחץ על הקבלנים להביא יותר פועלים ולעמוד בלו"ז. הוא עד כדי כך זרז את הענינים שבסוף הבית נבנה בכמעט חצי מהזמן שתיכננו מראש. חוץ מזה - אם בעל מקצוע מתעכב, למה אתם לא לוקחים בעל מקצוע אחר במקומו ?

למעלה