מפסק מתכוונן

ניק

New member
מפסק מתכוונן

בס"ד אם יש לוח משנה שהראשי שלו 63A האם יתכן להתקין מפסק מתכוונן 63A בלוח הראשי ולכוון את זרם הקצר וזרם העמסת היתר לערכים גבוהים יותר? בכמה הערכים צריכים להיות גבוהים ע"מ שתהיה סלקטיביות טובה? הרי אם זמן התגובה המיידי של המפסק בלוח המשנה 90A ונכוון את המפסק בלוח הראשי לזמן תגובה מיידי של 100A, בזרם קצר של 1000A שניהם יקפצו? או שהמפסק של הלוח המשנה יקפוץ קודם והלוח הראשי לא יקפוץ? תודה רבה

lekner

New member
לא מובן אם

יש בלוח המשנה מפסק 63אמפר אז אתה אמור לשים בלוח הראשי מפסק גדול יותר אתה שואל אם לשים 63 אמפר ולכוון זרם יתר לערך גבוה יותר לא יתכן מפסק 63 שמתכייל ליותר שים לב על תתבלבל בין שני סוגי הסלקטיביות עומס יתר וזרם קצר את עומס היתר קובע המפסק בעיקרון מפסק גדול יותר ברמה אחת בלוח הראשי יפתור את הבעיה נכון שגם את זה אפשר לכייל אבל ב זרמים כאלה לא מתעסקים בזה עבור זרם קצר יש לכייל את תגובת המפסקים בהתאם לגרף זרם זמן שלהם

רשר

Well-known member
מנהל
יש גם סלקטיביות בזמן ע"י כיוון

השהיה שתיתן זמן לקצר להוריד את המפסק בדרגה הנמוכה לפני שהמפסק בדרגה הגבוה יורד: המפסק הראשי רואה קצר, מקבל פקודה לנתק אבל בגלל ההשהיה אינו מנתק אלא בגמר הזמן המוקצב לו, ההשהיה משמשת כאשר אין אפשרות לדרג את המפסקים ע"י דירוג הזרמים.

ניק

New member
כלומר יתכן

בס"ד במפסקים מתכווננים שיש לי בקטלוג יש שני כיולים. כיול הגנה מושהית וכיול זרם קצר. אם אני רוצה ליצור סלקטיביות בין לוח ראשי ללוח משני בכמה צריך להיות ההפרש בין שני המפסקים מבחינת ההגנה המושהית, 10A מספיק? וכמה צריך לכייל את ההגנה המיידית בין שני המפסקים. ההגנה המיידית ניתנת לכיוון ביו פי 6 ל פי 14 מהזרם המקסימלי של המפסק. אם הבנתי נכון למרות כיול ההגנה המיידית בין שני המפסקים יתכן מצב ששניהם יקפצו כי זרם הקצר יהיה בתחום של שניהם ולכן צריך לראות מה הזרם קצר המקסימלי בלוח המשנה ולכייל את המפסק בלוח הראשי להגנה מיידית גבוהה יותר וכך במקרה תקלה בלוח המשנה הלוח הראשי יגיב בזמן קצת יותר גדול. תודה רבה למגיבים אתם עוזרים לי מאוד.

lekner

New member
זה נכון בעיקרון אך שים לב

שכאשר אתה מכייל לזרם קצר המפסק הראשי יהיה אוטומטית בעל זרם קצר גדול יותר עקב נתונים ברורים קירוב למקור וכבל בעל שטח חתך גבוה יותר בקשר לכיול טרמי גם 10 אמפר מספיק בכל מקרה בדוק זאת מול האופיין של אותו מפסק אני מציע לך שיקול נוסף ותחשוב עליו אם לוחות המשנה קרובים יחסית ללוח החלוקה שים בלוחות החלוקה מנתק ככה תחסוך עלויות באביזרים לא תצטרך להעלות חתך עקב סלקטיביות ולא להתעסק בכיולים הבעיה היחידה תהיה שברגע שיש עומס יתר או קצר ההגנה תקפוץ בלוח החלוקה הרי אתה בטח יודע שהחוק מחייב הגנה בתחילתו של קו ומנתק ללוח לכן אתה לא חייב לשים מפסק בכל לוח

ניק

New member
לא הבנתי את החלק האחרון

בס"ד הבעיה היחידה תהיה שברגע שיש עומס יתר או קצר ההגנה תקפוץ בלוח החלוקה הרי אתה בטח יודע שהחוק מחייב הגנה בתחילתו של קו ומנתק ללוח לכן אתה לא חייב לשים מפסק בכל לוח אבל אם יארע קצר נצטרך ללכת ללוח החלוקה? אופציה נוספת שחשבתי לשים מפסק on/off בלוח הראשי דבר זה מותר? הרי תיאורטית מה קורה אם בין הלוח הראשי למשני היגיעה חולדה שאוהבת כבלים ואכלה את הקו? מה יגן אז על הקו? דבר נוסף, ידועה לי האופציה הזאת אך אנו מפסידים פה הגנה למקרה שההגנה המשנית לא תעבוד, ובציוד יקר ערך שעלותו מליוני שקלים כדאי להשקיע בעוד הגנה למרות שתפקיד המפסקים האוטומטיים להגן על הקוים הם גם יכולים להגן על הציוד. דבר נוסף מחישובים שעשיתי לא תמיד צריך להעלות חתך.זה הגיוני תודה רבה אני שמח לכל טיפת תובנה בעניין

lekner

New member
אסור לשים

מפסק ON/OFF בלוח הראשי אלא בלוח החלוקה וזאת היתה הכוונה למנתק בד"כ כשמדובר בחשמל מנתק(מפסק ללא הגנה) או מפ"ז מפסק זרם מפסק (מנתק בעל הגנות) אך לעולם לא שמים בלוח הראשי מנתק אלא בלוחות המשנה בלבד שים לב שאת הציוד אתה לא מחבר למפסק הראשי של הלוח אלא להגנות שלו אז מה הבעיה להחליף את הראשי למנתק(ללא הגנה) כמובן שאתה משתמש בשאר ההגנות לקוים במפסקים אוטומטים עוד הארה : תמיד צריך להעלות חתך כדי ליצור סלקטיביות אלא אם אתה משתמש בדיוק באותו מפסק בשני צידי הקו לדוגמא יש לך לוח שצורך 205 אמפר אז תהיה חייב לשים מפסק 160-250 בלוח המשנה וגם 160-250 בלוח הראשי אבל העלות עצומה שים לב שגם אם הכיול ל 205 אתה חייב לשים כבל ל 250 אמפר במידה ואתה רוצה עזרה טלפונית 052-6263888

ניק

New member
תודה רבה

תודה רבה זה מבהיר לי אתה הדברים קצת יותר

למעלה