יש כזה דבר? יש לי בקיר מפסק מחליף בודד של המנורה בחדר השינה ואני רוצה להוסיף לו הפעלה של מאוורר תקרה שיהיה במקום אותה המנורה. איך עושים את זה? עם מפסק מחליף כפול אוח שיש מפסק יחיד עם מחליף ורגיל?
לא מבין את התגובות האלה... רוצה לענות-בבקשה, לא רוצה- אל תענה אבל מספיק כבר לנסות לחנך כ"א ששואל שאלה בפורום. תהיה קצת ריאלי, אני לא אזמין חשמלאי בשביל להחליף מפסק בקיר..
לפניך מספר אפשרויות בהתאם לרצונך: 1 להחליף את המפסק למפסק כפול: 1.למאורר 2. למנורה, את המפסק השני תוכל לנצל כמנתק נוסף לאחד משני המפסקים תוך אי נוחות רבה או לבטלו. 2 להוסיף מתחת (או מעל) למפסק הקיים מפסק רגיל בקופסא נוספת שיפעיל את המאורר עם חוט נוסף לתקרה. 3 חיבור המאוורר או המנורה לפזה קבועה בתקרה ושליטה ע"י מפסק IR בתקרה והפעלה ע"י שלט של מזגן או TV. יש עוד אפשרויות אבל הן מחיבות תוספת של הרבה חוטים. ולבסוף כמובן זכור זאת עבודה של חשמלאי לכן הזמן חשמלאי והתיעץ איתו.
לא ניתן להפוך מפסק מחליף (כפול או בודד, זה לא משנה) למפסק רגיל? אני חשבתי שאם למפסק מחליף מכניסים פאזה קבועה אז אחת "היציאות" שלו תתפקד כמו מפסק רגיל. אתה יכול להסביר לי איפה הטעות שלי?