מפלגת האבודה.

© Tweety ©

New member
מפלגת האבודה.

מפלגת העבודה שוב הוכיחה שהיא לא יותר מאשר מאורת נחשים,שמכילה אנשים צרי אופקים,תאבי שלטון ואליטיסטים. פואד והחבורה שלו שבילו כמעט שנתיים בממשלת הדמים של שרון שמו להם עכשיו להרוס למצנע בכל דרך אפשרית. מפלגת העבודה זו מפלגה מכוערת מלאה בשחיתויות שדואגת להרחיק מתוכה על מי שרק יכול לגאול אותה ואת עם ישראל. מפלגה עסקנית שמנוהלת בצורה דיקטוטרית ע"י פוליטיקאים תאבי בצע-- פואד וחברותו. שהרסו כל חלקה טובה במפלגה הזו,אין למפלגה הזו חזון כלכלי ובטח שלא מדיני (ואל תביאו לי עכשיו את הססמאות סרק שלכם מהמצע שאגב דאגתם כבר לבטל). מצנע הוא אדם ישר ואולי אנשים כמוהו לא מתאים לביצת הרפש של הפוליטיקה בכלל ומפלגת העבודה בפרט,אבל מצנע הוא אדם עם חזון שבאמת רוצה ויכול לשנות. מפלגת העבודה נענשה על הישיבה בממשלת שרון במספר זעום של מנדטים,ההצבעה הייתה כנגד המפלגה עצמה ולא כנגד מצנע אני בטוחה בכך. מפלגת העבודה תמשיך לשלם על מה שמתרחש בה בימים אלו. אני כבר רואה את פואד נכנס שוב לממשלתו של שרון. הייתי פעילה מספר שנים בנוער העבודה,את מפלגת העבודה החשבתי כבית אבל הבית הזה נהרס תודות לפואד ואנשיו. אמרתי לכם כי כתבתי פה הודעות לפני ואחרי הבחירות ונכון,שאני פעילה בישראל אחרת ואני ממש לא רוצה לשווק את המפלגה שלי. תחשבו רק תחשבו מה רבין היה אומר על זה? מה רבין היה עושה אם הוא היה יודע מה אתה עושים למפלגה שלו לחזון שלו? ככה מנציחים את מורשת רבין. כל הכבוד!

למה מפלגה אבודה?

טוויטי ואחרים, צריך להסתכל בעיניים מפוקחות על האירועים. אחרי התמוטטות חזון אוסלו, התפצל השמאל הישראלי לשני חלקים עיקריים: 1. החלק שמאשים את הפלסטינים בכישלון וחותר למו"מ מדיני רק לאחר נצחון צבאי. כמו כן המו"מ המדיני יתקיים תוך הקפדה שלא לתת אמון בהבטחות פלסטיניות. 2. החלק שמאשים את ישראל בכישלון ומנסה לצאת מהמצב באמצעות נסיגה חד צדדית, פירוק התנחלויות ללא הסכם שלום וללא מו"מ החלק הראשון אינו שונה היום במאומה מהמתונים שבליכוד (כולל שרון!!!) והחלק השני מיוצג על ידי מרץ. פואד ניסה להוביל את המפלגה בעקבות הגישה הראשונה (קודם נצחון, אחר כך מו"מ) מצנע ניסה להוביל את המפלגה בהתאם לגישה השנייה (כניעה ללא תנאי לכל תביעות הפלסטינים) עכשיו, שימי לב טוב!! כשפוא הנהיג, קיבלה העבודה בסקרים כ 22 מנדטים ומרץ כ 10! כלומר "גוש השמאל" קיבל כ 32 מנדטים כשמצנע תפס את ההנהגה, הוא משך כמה מנדטים ממרץ, אבל הפסיד מנדטים לימין ולמרכז, ולכן גוש השמאל הוא כ 25 מנדטים. לסיכום: המפלגה אבודה כי הקומספציה שעליה התבססה, קונספצית אוסלו, קרסה ולא נמצאה קונספציה חליפית משכנעת!

© Tweety ©

New member
סליחה אבל

אני לא מעונינת להגיע לרמת דיון של שמאל-ימין ואם אוסלו היה טוב או לא. ההודעה הייתה אך ורק על מפלגת העבודה ואם אין לך משהו מועיל להגיד ואתה פה רק כדי לשמוח לאיד אני אתעלם ממך.

הבנת הנקרא

אולי זה קצת מוגזם לבקש ממך להבחין, אבל לא נכנסתי לוכוח של ימין שמאל. כתבתי שלמפלגת העבודה אחרי התמוטטות אוסלו (אני מקווה שמוסכם שהסכם אוסלו לא צלח) קשה לגבש אג'נדה מובכמת, והמרחק בין פואד למצנע הוא כמו המרחק בין שרון לשריד.

EverMan

New member
אני מסכים עם הכל

מלבד חסרת דרך ואידיאולוגיה. כי יש לעבודה דרך. אבל פואד וה"פיקודים" שלו שהוא ברוב טובו הפקיד אלינו משורות הליכוד - הורסים לנו את המפלגה. בכל מפלגה זה יכול לקרות - אבל דווקא אצלנו הבולדוזור הזה והגועל נפש שלו נכנסו.

מהי הדרך של העבודה?

האם ישנה דרך מוסכמת? האם היתה אי פעם הסכמה גורפת לתכניתו המדינית של מצנע? אל תגיד לי את דעתך הפרטית לגבי מצנע, כי זה לא העניין.

EverMan

New member
התוכנית של מצנע הייתה התוכנית

של פואד שהייתה התוכנית של רמון עם עיוותים מינורים. רק שפואד נתפס "ימני" בגלל מרצ והתקשורת ומצנע שמאלני בגלל חתרנות בתוך העבודה.

למעלה