מפלגות ואותיות

בּני

New member
מפלגות ואותיות

חפשתי חפשתי וחשבתי שאולי פה מישהוא יזכור או ידע איפה למצוא...
מחפש מידע על איזה אות יצגה איזה מפלגה בבחירות השונות... באתר של הכנסת אין את המידע. ליתר דיוק אני צריך לדעת של מי הייתה האות "צ" לפני צומת, אם בכלל, וממתי היא בשימוש של צומת. המון תודה ושבץ שלום בני

nitsansh

New member
צ של רצ

"התנועה לזכויות האזרח" שהקימה שולמית אלוני קיבלה את האותיות רצ כאשר הופיעה לראשונה בבחירות של 1973. צומת התמודדה לראשונה, אם אינני טועה, בבחירות של 1984.

בּני

New member
נכון

שייכתי את צ לרצ לאחר שכתבתי את ההודעה, לא ידעתי ממתי ואם אתה אומר שמ-1973 אז של מי הייתה האות צ לפני זה?

nitsansh

New member
תיקון

צומת התמודדה בפעם הראשונה כרשימה עצמאית בבחירות לכנסת ה-12 ב-1988 (ב-1984 היא היתה ברשימה משותפת עם התחיה). כדאי לציין שה-צ של רצ היא אות רגילה ושל צומת זו ץ - צ סופית. מבחינת חוקי הבחירות אלה אותיות שונות... לא ידוע לי איזה רשימה או רשימות השתמשו באות צ לפני 1973... בבחירות לכנסת ה-8 האות היתה פנויה ולכן רצ יכלה לקבל אותה, כי הנוהג הוא שרשימות חדשות לא יכולות לקבל אותיות שכבר "תפוסות" ע"י מפלגות ותיקות... למיטב זכרוני, האותיות של יתר המפלגות ב-1973 היו כך: המערך - אמת (א של מפא"י, מ של מפ"ם, ת של אחדות העבודה) הליכוד - חלטעם (ח - חרות, ל - ליברלים, ט - המרכז החופשי, עם - רשימה ממלכתית) מפד"ל - ב חזית תורתית - גד (ג - אגו"י, ד - פא"י) ליברלים עצמאיים - לע רק"ח - ו מוקד ורשימות ערביות - לא יודע...

בּני

New member
תודה תודה

אשמח אם מישהו יוכל להוסיף לגבי האות צ בשנות השישים/חמישים ... תודה

aviron

New member
והרי תשובת הקשיש

האמת שאז (מקום המדינה ועד שנות ה- 60 המוקדמות) הייתי ילד (היו זמנים...), בכל מקרה , האתת צ הייתה משוייכת למפלגת הציונים הכלליים שלימים התאחדו עם מפלגת פ שהם הפרוגוסיבים - ונהיו ל. לימים ל- התאחדו עם ח - שזאת חירות - ואחרי כל הסמתוכה הזאת - כולם ביחד נהפכו לגחל - שנהיו יותר מאוחר מחל - וכעת ליכוד. והיו עוד כמה מפלגות באיחוד הזה, ששכחתי ... (זאת שתמיר היה ראשה, למשל, וזאת , אה, נזכרתי, שלומציון - שאריק שרון היה ראשה..... פשוט, לא? אז לסיכום: צ זה ציונים כלליים...

בּני

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo45.gif

המון המון תודה! ועכשיו לסיפור... כאספן של תקליטים ישראלים התגלגלו אלי כמה גלויות תקליט משנות החמישים - שבעים. על חלק מוקלט שיר שהקונה היה שולח כהקדשה או כברכה ועל חלק מוקלטות תעמולות בחירות למיניהן (מערך, אליהו נאווי) ועל הגלויה האחרונה - "צ - קול האמת"... מכיוון שהגלויה הזו קטנה מהרגיל ומוקלטת במהירות 78 (ככל הנראה) ולא 33.3 או 45 כמו תקליטים מאוחרים יותר, לא הצלחתי לשמוע מה מוקלט עליה. עכשיו אני יכול לשייך אותה מבחינה הסטורית לציונים הכלליים. שוב תודה בּני

nitsansh

New member
גלגולי מפלגות...

המפלגות ההסטוריות שהיו בראשית המדינה: א - מפא"י ב - מפד"ל (בתחילה נקראה "המזרחי") ג - אגודת ישראל ד - פועלי אגו"י ח - חרות מ - מפ"ם פ - פרוגרסיבים צ - ציונים כלליים ק - מק"י (קומוניסטים) ת - אחדות העבודה (התפלגה ממפ"ם בכנסת ה-2) בשנות ה-60 התאחדו מפא"י ואחדות העבודה למפלגת העבודה, ואח"כ הצטרפה גם מפ"ם והוקם המערך שסימנו הוא א-מ-ת. בעקבות "הפרשה" התפלגה רפ"י ממפא"י, חלק מחבריה חזרו למפלגת העבודה וחלק הקימו את הרשימה הממלכתית שפנתה ימינה והצטרפה אח"כ לליכוד. בצד הימני של המפה הפוליטית, התאחדו הפרוגרסיבים והצ"כ למפלגה הליברלית שסימנה ל. כאשר הוקמה גח"ל (גוש חרות-ליברלים) פרשו חלק מהליברלים (רובם יוצאי הפרוגרסיבים) והקימו את הליברלים העצמאיים, ששמרו על עצמאותם די בקושי עד שנות ה-80 ובסופו של דבר נבלעו במערך. שמואל תמיר פרש מחרות בעקבות סכסוך עם בגין והקים מפלגה קטנה בשם "המרכז החופשי", שסימנה היה ט. בקצה השמאלי, המפלגה הקומוניסטית התפלגה ונוצרה רק"ח - רשימה קומוניסטית חדשה - שלקחה את האות ו. מק"י המקורית נעלמה מהמפה במשך השנים, וחלק מחבריה היו שותפים למפלגות שמאל שונות - מוקד, של"י ועוד... 2 הגושים הגדולים הקיימים עד היום נוצרו בתחילת שנות ה-70. אם נדייק, המערך (כולל מפ"ם) נוצר כבר בכנסת ה-7 ב-1969. הליכוד נוצר בכנסת ה-8 (1973) מהצטרפות המרכז החופשי והרשימה הממלכתית לגח"ל. אם זכרוני אינו מטעני, בכנסת ה-7 היו למרכיבי הליכוד 32 מנדטים, ובכנסת ה-8 היו לליכוד 39 ח"כ. למערך היו 56 ח"כ בכנסת ה-7 ו-51 בכנסת ה-8. שלומציון היתה אפיזודה קצרת מועד... לפני הבחירות לכנסת ה-9 (1977) פרש אריק שרון מהליכוד והקים מפלגה נפרדת שזכתה ב-2 מנדטים. מיד אחרי הבחירות וניצחון הליכוד הוא חזר אליו.

Red Star

New member
שכחת כמה דברים

מפ"ם נולדה כאיחוד של השומר הצעיר ואחדות העבודה (גם לזה קצת יש הסטוריה אבל זה כבר משנות השלושים, לפני קום המדינה) שאח"כ נפרדו והקימו ביחד עם מפא"י ורפ"י את מפלגת העבודה (נדמה לי ב-66). רצ בשלב מסוים התאחדו עם של"י (של"י בעצמם היו מיזוג של שי"ח ומוקד אם אני לא טועה... אבל יכול מאוד להיות שאני טועה בעניין הזה). אח"כ, ב-1987 רצ מפ"ם ושינוי התאחדו לגוש מרצ, וב-1997 מרצ הפכה למפלגה ושינוי ברובם עזבו, חוץ מכמה כמו אמנון רובינשטיין שנשארו במרצ. וממש לא מזמן, מרצ, שח"ר והבחירה הדמוקרטית התאחדו למפלגת יח"ד. גם אני שכחתיהרבה מאוד דברים, אבל מה שכתבתי זה חפות או יותר שהתחום שבו אני בין כי זה גם המחנה שבו אני ומך במקרה... אז אני קצת יודע עליו יותר.

nitsansh

New member
תיקונצ'יק

מפ"ם פרשה מהמערך ב-1984 אחרי הקמת "ממשלת הרוטציה". ב-1988 היא רצה ברשימה עצמאית. ב-1992 קמה מרצ מאיחוד של רצ, מפ"ם ושינוי. ב-1999 הוקמה מחדש שינוי כרשימה עצמאית בראשות טומי לפיד. אם נחזור אחורה... שינוי היא מה שנשאר מד"ש (המפלגה הדמוקרטית לשינוי) שזכתה ב-15 מנדטים ב-1977 והתפרקה תוך שנים אחדות... איחודים ופילוגים היו גם בקצה הימני של הסקאלה... חרות היתה הקיצונית הימנית מקום המדינה ועד המהפך של 1977... המתנגדים להסכם קמפ דייויד הקימו את "התחיה" שרצה לראשונה ב-1981. ב-1984 הצטרפה צומת של רפול שאח"כ פרשה והגיעה לשיאה עם 8 מנדטים ב-1992, וירדה ונעלמה מהמפה מאז... התחיה התגלגלה במשך השנים לאיחוד הלאומי של היום...

למעלה