מפלגה עם מקום לכולם.

גנימדס

New member
מפלגה עם מקום לכולם.

בבית היהודי הבטיחו לפני הבחירות שמשהו חדש מתחיל. שזו תהיה מפלגה בה יהיה מקום לכולם.....
ובאמת היה נראה שכך עומד להיות. שזו תהיה מפלגה פלורליסטית יותר, שיוויונית יותר, פתוחה יותר.
שהזרם הדתי מתפתח ,משתנה, מקבל את האחר.

כמו תמיד ההומואים הדתיים חשו קרועים. מצד אחד זו מפלגת האם שלהם , מצד שני....מי יגן על הגייז באמת? אפשר לסמך הפעם על הבית היהודי בגרסה 2.0 ?

התוצאות מדברות בעד עצמן.
כל כך יחלנו לפלוראליזם ולפתיחות, שעצמנו עיניים מול נציגי המפלגה, אנשים שמתהדרים בהיותם "אנשי חינוך" "אנשי ההתישבות" אנשי ארצישראל השלמה" , אך לאף אחד ואחת מהם לא ממש אכפת משיוויון זכויות לגייז. ובמקרה הטוב -אפשר לצפות שאולי ימנעו מלהפלות גייז. אך לא יותר מכך.

נציג ההומפוביה החדש הוא אורי אריאל, אותו אדם רע שאנו זוכרים מהעבר שהתבטא בצורה איומה. ועכשיו יוצא נגד האפשרות של פונדקאות .

למה? כי אם גייז רוצים משהו זה בהכרח משהו רע!!!
זה מגוחך. כי מדינת ישראל צריכה ילדים יהודים. אנחנו עומדים לאבד את הריבוי הטבעי. אם אורי אריאל רוצה להחזיק בשטחים הכבושים, הדבר הטוב והחכם לעשות הוא לעודד ילודה גם בקרב גיייז.
אך אורי אריאל שונא הומואים, וישתדל להרוס את חייהם, גם אם זה נוגד את חזון ארצישראל השלמה שהוא מרבה לטפח!!!!

איזה בן אדם איום.

ומה שהכי עצוב לי, זה שכל מי שעדיין ימני, ומי שרואה את עצמו כדתי וכחלק מהמפלגה למרות שהוא הומו- בבחירות הבאות יצביע להם שוב.

הם לא סופרים אותנו- ואנחנו בהחלט יודעים את זה, ועדיין טמונים בכיס הקטן שלהם.

ואני חיב לתהות על נקודה מענינת-
שמתם לב שדוקא מש"ס יש שקט טוטאלי? מאז שדרעי עלה למלוכה אנחנו לא שומעים את אלי ישיש או ניסים זאב או כל הומפוב אחר מהמפלגה מביע את דעתו הפוגענית?
אולי במפלגה הזו קלטו סוף סוף שהומפוביה היא רעה חולה?

עידן9774

New member
אני חולק על דעתך

1. כל המפלגות שמות *** על הבוחרים שלהם יום אחרי.
2. ממתי בדיוק בבית היהודי התחייבו לשוויון זכויות לגייז?
3. אנחנו לא עומדים "לאבד את הריבוי הטבעי" כלשונך, תסתכל על הנתונים הסטטיסטים.
4. השקט מש"ס בא רק בגלל שהם כרתו ברית עם השמאל, כי כנראה הם בונים על כך שבעתיד הכסף יבוא משם.
כדברי ציפי לבני, "למען השלום אני אחבוש שטריימל", דרעי שאיחל לבוז'י שיהיה ראש הממשלה הבאה, וגפני שאמר שהוא יפעל בכל כוחו כדי להקים קואליציה עם השמאל.

גנימדס

New member
אתה יכול.

1. יש מפלגות וןיש נציגים שבאמת אכפת להם. למרצ אכפת מבוחרים שלה, וגם לרבים מהחכים בעבודה. זה משהו שיש אצל השמאל שאני לא רואה כל כך בימין- הרבה נהח"כים בשמאל באמת רוצים שיהיה קצת יותר טוב לבוחרים שלהם. למרות המוניטין שיצא להם בצבור הדתי הלאומני.

2.בבית היהודי לא התחיבו מעולם במשהו כלפי גייז. אבל כן היתה תקווה כלשהי לשינוי. מאז ההשלטתות של זבולון המר וחנן פורת בשנות השבעים המחנה הדתי-לאומי מקצין יותר ויותר. לראשונה מאז 1974 ישנה איזושהיא אמריה בצבור הדתי -"לא בא לנו להיות קיצונים". העליה של מחנה בנט מהווה אמירה חזקה מאד, בין השאר -זן הסבה שישנן 3 חברות כנסת מטעם ה"בית היהודי"!!! משהו נדיר שכמעט ולא היה ב30 שנה האחרונות(* למעט גילה פינקלשטיין)..

3. הנתונים הסטטיסטים הם שאנחנו נוטים לעבר ה50% של יהודים מול ערבים.
אלא מה. הימין מוכן להכיר בקו הירוק רק שמדובר במפקד אוכלוסין..... ופתאם סופרים את היהודים בכל ישראל ואת הערבים רק מעבר לקו הירוק..... המציאות היא של חמישים -חמישים.
ובקרב היהודים עצמם דרך אגב, האחוז של החרדים נהיה גדול יורת משנה לשנה.

4. ממש מפתיע אותי מה שאמרת. בדרך כלל החרדים מסתכלים על השמאל בבוז וובטול. הם יודעים על איזה צד של הלחם מרוחה החמאה. בבחירות 2017 כמעט בטוח שהימין שוב ינצח , והחרדים יחברו אליו כבימים עברו . ומפלגת העבודה תעיף את בוז'י באותה מהירות בה העיפו את שלי ,פרץ,מצנע ופואד לפניו.

גנימדס

New member
כמה שגיאות
----תקון ושפוץ:

1. יש מפלגות ונציגים שבאמת אכפת להם. למרצ אכפת מבוחרים שלה, וגם לרבים מהח"כים בעבודה. זה משהו שיש אצל השמאל שאני לא רואה כל כך בימין- הרבה מהח"כים בשמאל באמת רוצים שיהיה קצת יותר טוב לבוחרים שלהם. למרות המוניטין שיצא להם בצבור הדתי הלאומני.

2.בבית היהודי לא התחיבו מעולם במשהו כלפי גייז. אבל כן היתה תקווה כלשהי לשינוי. מאז ההשתלטות של זבולון המר וחנן פורת בשנות השבעים המחנה הדתי-לאומי מקצין יותר ויותר. לראשונה מאז 1974 ישנה איזושהי אמירה בצבור הדתי -"לא בא לנו להיות קיצונים". העליה של מחנה בנט מהווה אמירה חזקה מאד, בין השאר -זו הסבה שישנן 3 חברות כנסת מטעם ה"בית היהודי"!!! משהו נדיר שכמעט ולא היה ב30 שנה האחרונות(* למעט גילה פינקלשטיין)..

3. הנתונים הסטטיסטים הם שאנחנו נוטים לעבר ה50% של יהודים מול ערבים.
אלא מה. הימין מוכן להכיר בקו הירוק רק שמדובר במפקד אוכלוסין..... ופתאם סופרים את היהודים בכל ישראל ואת הערבים רק מעבר לקו הירוק.....ומתעלמים מהמציאות של חמישים -חמישים.
ובקרב היהודים עצמם דרך אגב, האחוז של החרדים נהיה גדול יותר משנה לשנה.

4. ממש מפתיע אותי מה שאמרת. בדרך כלל החרדים מסתכלים על השמאל בבוז וובטול. הם יודעים על איזה צד של הלחם מרוחה החמאה. בבחירות 2017 כמעט בטוח שהימין שוב ינצח , והחרדים יחברו אליו כבימים עברו . ומפלגת העבודה תעיף את בוז'י באותה מהירות בה העיפו את שלי ,פרץ,מצנע ופואד לפניו.

עידן9774

New member
מרצ מייצגים את האינטרס הערבי

בוא נראה כמה במרצ+עבודה רוצים שלציבור הבוחרים שלהם יהיה יותר טוב:
1. מרצ יוצאת נגד הקמת מעונות לסטודנטים ברמת אביב - "זה יפגע בדיירי רמת אביב" ... ספר לי עוד כמה איכפת להם מהסטודנטים והשכבות החלשות
2. ניצן הורביץ אומר היום: "הציבור צריך להמשיך לשלם את האגרה" - מה איכפת לו, עם המשכורת שלו הוא יכול להרשות לעצמו. הוא לא קולט שאנשים לא רואים את ערוץ הדינוזאורים שהוא עסוק בלהגן עליו.
שלי יחימוביץ אומרת שעובדי רשות השידור הם מעמד הביניים הקלאסי (אנחנו מדברים על אנשים שמרוויחים 40,000 ש"ח בחודש!)
במליארד ש"ח תקציב של רשות השידור אפשר לתת תרופות למלא אנשים דרך סל התרופות.
3. זהבה גלאון יוצאת נגד פרויקטים של בניה ליהודים בחיפה - "זה פוגע באוכלוסיה המוסלמית במקום" (2011).
4. שלי יחימוביץ יוצאת נגד מחאת הקוטג' - "העובדים של תנובה חשובים יותר".
5. סתיו שפיר מסבירה שלנשות הכותל יש זכות להתפלל בכותל המערבי כי צריך חופש דת לכולם, אבל יוצאת נגד יהודים שנכנסים להר הבית כי "זה פוגע בערבים".
{יש עוד מלא מלא דוגמאות איך השמאל פועל להעלאת יוקר המחייה+נגד יהודים אני מתעצל לרשום הכל}

בתמונה - ח"כ תמר זנדברג מבקרת בקבר של ערפאת -

גנימדס

New member
אני לא בטוח

מרצ מיצגים את "מחנה השלום. אכפת להם מהערכים של השמאל :שלום ושוויון . בודאי שיש מקרים ויש מקרים. אני יודע שאף אחד לא מושלם, אך אני יודע שהכיוון של מרצ ושל העבודה הוא כדי שיהיה קצת יותר טוב . סוציאליזם הוא הבסיס של מפלגות השמאל.
נציגי מפלגות השמאל מעלים הצעות חוק למען האוכלוסיות החלשות. מה במפלגות הימין עושים?
אף אחד לא מושלם, כל מקרה הוא לגופו. ואני חושב שלתאר את המציאות רק בשחור או רק בלבן זה לא נכון.

ועם זאת-
מאד קשה לי להבין מה הבסיס של מפלגות הימין? מה הערכים המכוננים שלהם? ארצישראל השלמה? יש עוד משהו חוץ מזה?

עוד משהו שיועיל לחברה,? למעוטים? לשוויון זכויות? למעמד הנשים? לאוכלוסית הגייז?
בוא ונשמע את אנשי הימין. ממה אכפת להם.

עידן9774

New member
ואנחנו רואים היום איפה כל המדינות הסוציאליסטי

ות נמצאות (ספרד, יוון, פורטוגל, איטליה, קובה, ונצואלה ושות') - לא שישראל רחוקה משם, כי הסוציאליזם עדיין שולט פה היטב: ועדים חזקים ומקומבנים, מונופולים, ריכוזיות, ממשלה שמתערבת בכל ובירוקרטיה שאין לה כמעט תחרות בעולם המערבי.
גם הימין דואג לשוויון זכויות, מעמד הנשים וכו'. זה שלכאורה השמאל ניכס לעצמו את הדאגה לחלשים/מסכנים זה פשוט עניין של יח"צ.
בדוגמאות החיות שהבאתי מקודם ראינו טוב מאוד איך השמאל פוגע ביהודים, סטודנטים וביתר אזרחי ישראל תוך רצון לשמר את יוקר המחיה.

אני מניח שאתה דתי לשעבר כך שאתה בכלל מפקפק בזכויות של העם היהודי על הארץ הזאת (או שאולי אתה שייך לשמאל שטוען שאין בכלל עם יהודי, ומעולם לא הייתה גלות).

גנימדס

New member
כלכלה היא לא מדע מדוייק

אי אפשר לדעת מהי הכלכלה האידיאלית. אך ברור שהיא לא באחת משני הקצוות. קפיטליזם הורס את השכבות החלשות, וסוציאליזם רוצה ליצור מצב בו יש לכולם- שלא ממש אפשרי מבחינה כלכלית ,אבל מאד נכון מבחינה חברתית.

סוציאליזם הוא שאיפה חברתית שלכולם יהיה. זה מה שעומד גם מאחורי תרומות ומעשרות, מצוות צדקה, לקט שכחה ופאה, מתנות לאביונים, קמחא דפסחאושאר דברים יפים שקיימים ביהדות.

הסוציאליזם מעוגן ממש בדאגה לפרט, הקפיטליזם מתמקד בהון ה"גדול" מתוך הנחה שאם תהיה תחרות בשוק כוחות השוק יעשו את שלהם.

בתקופת שלטון השמאל 1992-96 הכלכלה הישראלית פרחה, רמת החיים עלתה. ב1988 שר האוצר שהחזיר את השפיות למשק היה שמעון פרס, סוציאליסט מובהק. כך שהמציאות מביאה דוגמאות גם מהקצה השני.

2. דבריך מעט פוגעים. האם אני חיב להיות אתאיסט כדי להחזיק בדעות שמאל? האם אני חיב לפקפק בזכות על הארץ? אנשי השמאל לאו דוקא מפקפקיים בזכות כאן, אלא אומרים שאנחנו צריכים להתפשר. שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ושעדיף לנו שקט בישראל קטנה מאשר מלחמות בלתי פוסקות בארצישראל גדולה.
גם בשמאל יש גוונים. ולמרות שבנעורינו תיארו לנו את השמאלנים כאנשים אתאיסטים ,לא ציונים ומיצגי ה"סטרא אחרא" בעולם,זו סטיגמה לא כנונה כלל.

3.ואם כבר הדלת הזו נפתחה......קשה להיות שמאלני דתי. זה גילוי דומה ללהיות הומו דתי (או פמיניסטית דתיה) בכל מקום אתה צריך להסביר שבעצם אתה דתי, וששני אלו יכולים ללכת ביחד ,למרות שחונכת שדתי טוב חיב להיות סטרייט/ימני. לפעמים עדיף כבר להחביא ולשתוק,סוג של ארון נוסף. ולעתים בא לך להוריד את הכפה ,ושכולם יפסיקו לדעת בשבילך מה אתה אמור להצביע/למה אתה אמור להמשך.

למעלה