מפלגה עלובה

מפלגה עלובה

כמה צפוי היה שאחרי היציאה הפופוליסטית עבור בקושי 290 מליון שקל (שזה מספיק בערך לשקית וחצי של במבה בכל ישיבה) לחרדים שינוי תזחול בחזרה לממשלה כאילו כלום לא קרה וה290 מליון שקל בכלל לא קרו. אין לכם עקרונות ואתם מכורים לוולבו ולכסא!!! אם עד עכשיו הייתי לי הערכה מעטה כלפי המפלגה שלכם, היא נעלמה עכשיו לגמרי. אני רוצה שאתם עכשיו תסבירו לי ולבוחר שכבר לא יצביע שינוי בבחירות הבאות מה כל הסיפור שלכם והאם אפילו המצע החד צדדי והמצומצם של התנגדות לישיבה עם חרדים לא תקף מבחינתכם כל עוד זה קשור לכסף?

asafz8

New member
התשובה שלך..

אם יש מפלגה בכנסת שמכורה לכיסאות זו העבודה. מפלגת שינוי הסכימה להשאר בממשלה רק אם זו תהיה ממשלה של ליכוד עבודה שינוי ולא איכפת לנו מה5 מנדטים של יהדות התורה. אם תמורת 290 מיליון שקל נוכל לעשות ממשלה חילונית אז יופי.

tapr

New member
חשיבה רדודה

אתה מסתכל בקושי על פני השטח של הפוליטיקה ושל המהלכים, ללא הבנה פנימית, לא של הליכוד ולא של שינוי. המכשול העיקר ליצירת קואליציה של עבודה-שינוי-ליכוד היה מרכז הליכוד, שהתנגד נחרצות להכנסה של העבודה לממשלה. כעת, כשהעבודה בפנים, יהיה יותר קל ליצור ממשלה כזו, ולהעביר את חוק ברית הזוגיות, לדוגמה. כעט נותר לחכות ולראות מה יקרה. אני רוצה להבהיר נקודה חשובה. שינוי לא שונאת את המפלגות החרדיות, ואם היו באות אלינו בריצה עם הצעות לשילוב תלמידי ישבה בשירות צבאי ולאומי בצורה הוגנת, היינו קופצים על ההצעה. כמו שאתה יודע, המצב לא כך, בלשון המעטה. מתוך קואליציה של כ-75 ח"כים שבה יהדות התורה 5, נסכים לשבת איתם בקואליציה, מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מטומטמים שהולכים עם הראש בקיר. אם נוכל להעביר הרבה החלטות וחקיקה משמעותית בנוגע לדת ומדינה, תמורת כמה שקלים, נסכים לכך. לא נסכים להיכנס עם יהדות התורה לקואליציה עם הליכוד לבדו שבה לא נוכל לקדם נושאים חשובים, וגם נאלץ לזרוק תקציבים לישיבות. סגנון הכתיבה התוקפני והמזלזל שלך לא הולם את הפורום ואני מבקש שתנהל דיון תרבותי.

pinkp

New member
וכמובן...

שמה שכתבת היה בהשפעת החתימה שלך. אין לי מה להוסיף למה שכתבו חברי מעליי.

למעלה