מפלגה ליברלית

eitangn

New member
לא מדוייק

"מי שלא קיבל את הכרעת הרב בפריימריז היו אותם אלו שפרשו .... הם לא קיבלו את עקרונות הדמוקרטיה !!! הם אלו שהרסו את המפלגה!!!! ולא אחרים." - לפרוש כאשר אינך מקבל את הכרעת הרוב זו דרך לגיטימית. מה שלא לגיטימי זה לא לקבל הכרעת הרוב, ולהשאר ע"מ להרוס, בבחינת "מהרסיך ומחרביך ממך יצאו". מזכיר משהו מימים טרום בחירות?
 

ערב רב

New member
אתה בעצם אומר שדקמורטיה פנים

מפלגתית אינה לגיטימית בעיניך, ולכן לגיטימי שאופוזיציה פנימית תפרוש ולא לגיטימי שתשאר. זו דעתך, דעת מיעוט זניח, דעה מופרכת.
 

eitangn

New member
פרשנותך לא נכונה

כתבתי: "להשאר ע"מ להרוס" אופוזיציה אחראית, המציגה דרכים אחרות, ואף מתמודדת, הנה דמוקרטית. שימוש במושג אופוזיציה כדי להצדיק כל פעולה, גם אם הרסנית למפלגה, אינה דמוקרטית. התקפות חסרות רסן בתקשורת נגד מנהיגי המפלגה תוך גרימת נזק קשה למפלגה כולה. זה נעשה. כאשר קבוצה התומכת בח"כ שהורחק מהמפלגה, נשארת ע"מ להפיל את ההנהגה שנואת נפשם בכל מחיר, גם אם המחיר הוא הרס המפלגה, זה לא דמוקרטי. זה נעשה. אז אל תערבב בין אופוזיציה פנימית אחראית במפלגה, כזו המציגה אלטרנטיבה ומתמודדת על ההנהגה, לבין פעילות של מלחמה בכל מחיר, בכל אמצעי, ללא גבולות, עד הרס. זו לא אופוזיציה דמוקרטית. זה דמוקרטי לפרוש ממערכת כאשר אינך רוצה לחיות בתוכה. בייחוד כאשר אינך יורק לבאר ממנה חיית. פרופ' רובינשטיין עזב את שינוי למרץ ואיש לא טען נגדו. פרופ' רייכמן עזב את שינוי לקדימה, והטענה היחידה נגדו הייתה הדרך המכוערת בה זה נעשה.
 
לאהרן שלום

לפחות שווה לנסות, אולי אני צודק ונצליח להכנס לכנסת. גם אם לא שווה לנסות כמו צומת והירוקים אבל לפחות נדע שניסו, ראה את גיל היו"ר הקודם לא הצליח להכנס לכנסת פעמיים לאחר מכן הצטרף לעבודה מספר 26 הם קבלו 19 מנדטים ולכן הוא נותר בחוץ. לעומת זאת המפלגה לא התפרקה וקבלו 7 מנדטים. לא כל הח"כים הלכו אחרי טומי לפיד היו שבעה שלא היו במחנה שלו אילן ולבוביץ ורוני בריזון (שהתחלף באהוד רצאבי) מחנה לוונטל, מחנה זנברג שכלל את חמי דורון ויגאל יאסינוב שלא נכלל במחנה שלהם. 5 מתוך 14 ח"כים לא הלכו אחרי אוטמטית ראה את תוצאות הבחירות לפיד קיבל 87 קולות זה 51 אחוז. ואילו רון לוונטל על מספר 2 קיבל 93 קולות יותר ממנו
 
למעלה