מפילים את אולמרט.

yonatan31

New member
מפילים את אולמרט.

מצב המדינה כבר בשפל המדרגה. כולם במצב רוח שפוף ויש מי שאומר שקיומה של המדינה מוטל בסכנה. שלום עם שכנינו ובינינו לא נראה קרוב. נכון שהמצב הביטחוני קשה. אבל, המדינה כבר יצאה ממצבים קשים יותר. הפערים החברתיים מאיימים על לכידות ואחדות החברה. אפשר לתקן את זה. האתגרים בפניהם המדינה עומדת עצומים אבל אפשר לעמוד בהם. על מנת להתחיל צריך מנהיגים ראויים שמסוגלים להוביל ולהנהיג. המנהיגות הנוכחית במדינה מושחתת מהיסוד! אנחנו האחראים לזה ואנחנו האשמים. אנחנו אשמים, כי כשהתופעה הייתה קטנה נתנו לה לצמוח. אנחנו מרוממים את הדמוקרטיה אך מתעלמים מזה שהתפקיד החשוב ביותר בדמוקרטיה הוא שלנו: העם! מעלנו בתפקידנו כי המשכנו לשבת בחוסר מעש ולצקצק בלשון במקום לעשות מעשה. שחיתות שלטונית היא המקור לכל חוליי החברה. היא הסיבה לפערים החברתיים. היא הסיבה לניהול הכושל של המדינה. היא הסיבה להקצאת משאבים לא נכונה לפי צורכי המדינה. היא המקור למינויים לא ראויים שמנציחים את השחיתות. היא אפילו הסיבה לניהול הכושל של המלחמה, ובכלל, ליציאה אליה. ראש הממשלה, אולמרט, לא הורשע עדיין בדין. אבל הוא מעסיק את רשויות החוק עד מעל הראש. לא פלא שהוא מתקשה לנהל את המדינה, הוא עסוק בלהגן על עצמו בחקירות הרבות בהן הוא מעורב. הוא מגלם את הגבולות המוסריים הנמוכים ביותר שנקבעו בשלטון. חייבים להחליף אותו. לא משנה מי יבחר אחריו, חייבים לקבוע כי מי שנגוע בשחיתות לא ראוי ולא ינהיג. איך? אחת ולתמיד נצא לרחוב. אנחנו מתכננים הפגנת מצור על משכן ראש הממשלה. ההפגנה לא תתפזר עד שיתפטר. זאת הדרך היחידה נגד מי שבזחיחות מתעלם מרחש העם ומנהל ממשלה שכל מעייניה הם לשרוד. מי אנחנו? העם. זה התחיל בהתארגנות קטנה של אנשים שאיכפת להם לא להקריב את כל הדברים היפים שנבנו במדינה - אנשי אקדמיה, משפט ועסקים - והתפשט לכל שדרות הציבור. אנחנו כאן ללא מניעים פוליטיים. רק לקבוע שאמות המידה הנכונות הן שצריכות להנחות את מנהיגינו. נפיל את הממשלה, נביא לבחירות חדשות, נבחר בעיניים פקוחות מנהיגות ראויה ונחזור לענייננו. איך מצטרפים? כותבים שמעוניינים לכתובת הזאת: [email protected] ומחכים להודעה על מקום ושעה לתחילת ההפגנות. מתי נחליט? כשתהיה כמות משתתפים מספיק גדולה כדי להצליח. עד אז, העבירו את המסר למה שיותר ישראלים שאיכפת להם.

EverMan

New member
צריך לפעמים לחשוב.

"להפיל את אולמרט ויהי מה", זה ממש לא פתרון. לא כשלא מציעים חלופה.

ללכת לבחירות

אני רק יכול לשער כי לפחות 36 מנדטים (29 של קדימה ו 7 של הגמלאים) התחרטו. נראה מספיק בשביל לקיים בחירות חוזרות. לא רק שהממשלה הזאת כושלת ומושחתת היא גם עלולה להביא לנו, אם תישאר עוד קצת בתפקידה, מלחמה עם סוריה ואולי אף גרוע מכך. אם אסד באמת חושב שהממשלה בישראל היא החלשה ביותר מאז שקמה מדינת ישראל, הוא עלול לחשוב שיש לו איזשהו סיכוי בעימות צבאי מוגבל וזה כבר יכול להתדרדר למלחמה כוללת. נלך לבחירות, אם פרץ ישאר אצלכם, אני לא בטוח שתעברו את אחוז החסימה, אבל אם ברק או איילון יבחרו, תהיה מהדורה חוזרת של העימות בשנת 99, רק שהפעם, ככל הנראה, בנימין נתניהו ינצח בנוק-אוט. מבחינתי זה כמובן תרחיש חיובי, אבל אני נוטה להאמין כי אדם שתומך בדמוקרטיה לא צריך לתמוך בהמשך קיומה של ממשלה מושחתת וכושלת רק כי הוא פוחד כי הציבור יעלה מנהיג שאינו לרוחו. כמובן, הסיכוי לתרחיש הזה בנתיים נראה נמוך ביותר. כל אותם ח"כים שיודעים שהם "מחוקים" בקנדנציה הבאה ישמרו על הכסא שלהם ללא קשר לרצון הציבור. ההערכה שלי היא שבסוף ימצאו עריקים מקדימה שיחברו לליכוד וחליפו את אולמרט בנתניהו.

עדכאן

New member
זה לא שאני מת על הממשלה הזאת

אלא שלקרא לתרחיש שבו הליכוד, שכידוע נקי משחיותיות, הוא שיגיע לשלטון 'תרחיש חיובי'... בתרחיש החיובי הזה כבר היינו, ויותר מפעם אחת, והתרחיש החיובי הזה הוא שהביאנו עד הלום. מושחתי הליכוד יחזרו לשלטון ויספרו לנו איך הקודמים היו מושחתים... אלמלא זה היה כל כך עצוב, זה היה מצחיק. ואתה עוד קורא להפיל את השלטון באמצעות מעשה שחיתות נוסף - אתה קורא למי שנבחר במפלגה מסוימת לערוק למפלגה אחרת... מה יש לדבר, ל"ו צדיקים.

איפה בדיוק קראתי "לערוק"?

אני הערכתי כי זאת תהיה התוצאה. אני, ונראה לי שהייתי ברור במה שכתבתי, תומך בהליכה לבחירות. בסוף ההודעה הערכתי כי זה לא יקרה וכי ממשלת אולמרט תיפול לאחר שעריקים מקדימה יחזרו לליכוד, אין כאן שום קריאה לעשות דבר שכזה. דרך אגב, אני מניח שהתנגדת להינתקות, נכון? הרי מי שהוביל אותה היה אדם שהתנגד בנחרצות, במערכת הבחירות, לתוכנית דומה של מצנע (רק מצומצמת בהרבה). חוץ מזה, עדיין נראה לי קצת בעייתי לפחד מהתוצאה של הבחירות, לא? אנחנו במדינה דמוקרטית אחרי הכל. זה לא שאם לא תומכים באולמרט ביבי יבחר, זה אומר שחוזרים לציבור ונותנים לו להחליט, בדיוק כפי שצריך להיות במדינה דמוקרטית.

עדכאן

New member
מה שנכון נכון,

לא קראת 'לערוק' והדברים נכתבו על סמך התרשמות כללית, מסתבר שטעיתי. האם ההשערה שלך כאילו התנגדתי להתנתקות היא בגדר 'עקיצה' ? לא אהבתי את העובדה שההתנתקות בוצעה ללא תיאום עם הפלסטינאים, אבל ראיתי בה את הרע במיעוטו, והמשך חיוני לתהליך הפרידה של מדינת ישראל מהשטחים הכבושים. אין שום דבר בעייתי מלפחד מתוצאות הבחירות. אילו הייתי קורא לבטל בחירות שנקבעו ע"י הכנסת, או חלילה בחירות שבאות במועדן, כי אז היה מקום לטעון שמדובר בגישה בעייתית מבחינת קיומה של דמוקרטיה בישראל... כל שאני אומר הוא שאני חושש שבחירות חדשות יביאו להחלפת אנשים (ויש לשער שרק חלק, ואולי אפילו חלק קטן מהם...), והבעיות ישארו. בסך הכל הרי מדובר בסיכויים גדולים של הליכוד לחזור 'לימיו הגדולים', ואילה בדיוק הם המפלגה והימים שהביאו עלינו את מכת השחיתות שמעולם לא ידענו כמוה. אז יש ממה לחשוש, לא רק שזה לא פוגע בשום צורה בדמוקרטיה, נדמה לי שכל שוחר דמוקרטיה ראוי לו שיחשוש מתוצאה כזאת...

אני בהחלט חושב שהם צריכים

לתמוך בהקדמת הבחירות, אבל אכן לא לערוק לליכוד או לכל מפלגה אחרת. מי שמעוניין צריך לעשות זאת לפני הבחירות הבאות ואז זה לגיטימי לחלוטין. אם יקבל מחדש את אמון מתפקדי הליכוד ולאחר מכן את אמון העם, זה 100% בסדר. לגבי ההינתקות פיספסת את הנקודה. אם אתה מתנגד לעריקות שכאלה, ובצדק, אתה אמור גם להתנגד לתוכנית ההינתקות באשר היא עברה בניגוד לרצון הבוחר, כפי שהוא היה בזמן הבחירות. אם אתה לעומת זאת תומך בהינתקות רק כי היא מתאימה לדעות שלך, אין לך שום זכות לבוא בטענות על עריקה מקדימה לליכוד. אין ספק שאדם רשאי לחשוש מתוצאות של בחירות. אבל אז נשאלת השאלה האם צריך להשאיר ממשלה מושחתת, חסרת כישרון וכזאת שמיעוט קטן מהאזרחים עדיין תומך בה, רק בגלל שמישהו מפחד כי האזרחים יבחרו ממשלה אחרת שאינה לרוחו? זו שאלה לא פשוטה. בעיני התשובה שלילית. ממשלה מושחתת וכושלת שנהנית מחוסר אמון ציבורי חייבת לעבור מתפקידה, האלטרנטיבה שתקום ממשלה חדשה בהתאם לרצון הציבור היא אלטרנטיבה שאי אפשר להגיד עליה למעשה, שהיא "רעה", אלא אם מערערים מלכתחילה את כל הנחות היסוד במדינה דמוקרטית. דרך אגב, בהחלט לא צריך לפעול על פי סקרים רגעיים, אבל נראה לי שהמצב היום בהחלט אינו עונה להגדרה של "סקר רגעי".

עדכאן

New member
אתה בוכה על חלב שנשפך

ככל שידוע לי ההתנתקות היא סיפור גמור. אין לי כוונה להתווכח אתך על העיקרון - ברור שהדרך שבה התנהלה ממשלת שרון בכל מה שנוגע להתנתקות, כולל מעשיו ומחדליו של ביבי נתניהו כל אותה תקופה, תהיה לסמל ולדראון עולם גם בכל מה שנוגע להתנהלות מול הפלסטינאים, וגם בכל מה שנוגע לדרך שבה הדברים נעשו בישראל פנימה. יחד עם זה, אין מקום לטענה כאילו זה נעשה בניגוד לרצון הבוחר. לא השקפות העולם הפרטיות שלנו הן שקבעו ששרון יהיה ראש ממשלה, ועוד ראש ממשלה חזק כל כך, לא אתה ולא אני קבענו ששרון הוא 'חסין' מפני הפלת הממשלה. הבוחר הישראלי הוא שנתן את הכוח בידי הממשלה הזאת לפעול כפי שפעלה. זאת ועוד, על פי כל הסקרים, לו שרון היה ממשיך לעמוד בראש קדימה הרוב של הממשלה הזאת היה גדול בהרבה, וזאת כידוע, על פי כל התכניות הייתה אמורה להיות ממשלת המשך להתנתקות, על כל המשתמע מכך. גם אין לי ויכוח אתך בכל מה שנוגע לעובדה שמדובר בממשלה גרועה 'להפליא'. שלא לומר מושחתת. אלא שהמציאות הישראלית הוכיחה לנו יותר מפעם אחת שממשלות מתחלפות והמושחתים נשארים... ומי יבוא במקום הממשלה הנוכחית? אף שלא הסקרים קובעים, קרוב לוודאי, שזה יהיה הליכוד בראשות נתניהו, שדרך התנהלותו בכל מה שנוגע להצבעותיו בעניין ההתנתקות, עד שקם ועזב את הממשלה ערב בחירות וכשהיה ברור שכל מהלך אחר רק יפגע בו פוליטית, הייתה מבישה, שלא לאמר מבזה. כך שיש לי, ולדעתי לכל לאזרחי ישראל, ממה לחשוש. ולמרות החששות הכבדים מאוד, אני מקווה שהממשלה הזאת לא תוציא את ימיה ותיפול במהרה בימינו.

ולמה את חושב שנתניהו לא יכול להביא

מלחמה עם סוריה? מישהו הבטיח לך שאם הוא ייבחר לא תהיה מלחמה?

סביר להניח כי ממשלה בראשות נתניהו

תיתפס כיותר חזקה מהממשלה בראשותו של אולמרט, מכאן, הסיכון הקיים כיום, שהוא החולשה של הממשלה הנוכחית, ירד. בהחלט יכול להיות שתפרוץ מלחמה עם סוריה ללא קשר לזהות הממשלה, להערכתי סיכויי התממשותו של הסיכון עליו הצבעתי כאשר הממשלה תוחלף יהיה יותר נמוך. בנוסף, הצמד אולמרט/פרץ נראה לי האפשרות הגרועה ביותר להיות איתה במקרה וחס וחלילה תפרוץ לנו מלחמה נוספת. נראה שאני לא לבד בההערכה הזאת מאחר ואולמרט קיבל 3% תמיכה ופרץ 1% בסקר האחרון.

ועל סמך מה אתה קובע את זה?

לא זכור לי שנתניהו ניהל איזושהיא מלחמה בחיים שלו. מוג הלב הזה יפתח מלחמה ויברח מהארץ ברגע שיפול הטיל הראשון במרכז הארץ.

מוג הלב? איפה שירתת בצבא?

מאחר והממשלה הנוכחית היא החלשה ביותר בתולדות ישראל בעיניים של אסאד, הרי הוא חושב שהממשלה בראשותו של נתניהו הייתה חזקה יותר, מכאן סביר להניח כי ממשלה בראשותו של נתניהו תיתפס כחזקה יותר מהממשלה הנוכחית. זו לוגיקה דיי פשוטה.

בקרבי

את מרבית השירות הצבאי שלי עשיתי בשטחים, וזה היה בתקופת האינתיפאדה השנייה, מה שקרוי אינתיפאדת אל-אקצה. ואיפה נתניהו שלך היה אז? בארה"ב עושה לביתו, עד ששרון קרא לו ומינה אותו לשר החוץ ואחר כך לשר האוצר.

עדכאן

New member
חשבתי שעברנו את שלב הילדות

שבו כל אחד מתפאר באבא הגיבור שלו. אומץ לב ציבורי אין לו שום קשר לשאלה איפה מישהו שירת בצבא. ביבי הוא פחדן, שלא מפסיק לעסוק בשאלות של עלות תועלת אישית, בכל מהלך פוליטי. תוכיח הצבעתו בעד ההתנתקות כשכל הזמן טען שהוא נגדה. כעובדה ביבי היה בעצם תושב קבע בארה"ב (מה שבמחוזותינו קוראים - יורד), 'כשנקרא לדגל' בלשון הפוליטיקאים, ובלשון בני אדם - כשהוצע לו ג'וב טוב במערכת הציבורית... וזאת מבלי להיכנס לפרטים הנוגעים לדרך התנהלותו בחייו האישיים, החנופה לגורמים חרדיים שסוחטים את המערכת הכלכלית הישראלית ולאופן המביש שבו התייחס לאזרחי ישראל שאינם 'ליכוד' בהיותו ראש ממשלה. וזה האיש שהוא הבחירה הראשונה שלך לראשות הממשלה...

שם משפחתי הוא פורמן

לגבי ביבי, הוא תמך בהינתקות מדורגת בשלבים אשר ניתנת לביטול במידה והפלשתינאים לא יקיימו את חלקם. ברגע ששרון הפר את הסיכום שהוא עצמו הסכים לו (פשרת ליבני, אם אתה זוכר) נתניהו עזב את הממשלה. אולי מעט מאוחר מידי אבל למעשה זה בדיוק מה שהוא היה צריך לעשות, להילחם עד הרגע האחרון בתוך הממשלה ובעת הביצוע לפרוש ע"מ שלא לשאת באחריות המיניסטריאלית. לגבי גורמים חרדיים, נתניהו ביצע את הפגיעה הקשה ביותר בחרדים מאז ומעולם. מי שעצרו את הקיצוץ בקצבאות הילדים היו קדימה ומפלגת העבודה. רק בגלל זה צריך לדעתי לזרוק אותם לכלא.

InDaHouse

New member
לא יעזור להפיל את אולמרט

פשוט יבוא חלאה אחר במקומו. אני מציע לחסל את הפוליטיקה אבל אומרים לי שזה יעשה בלאגן ושעדיף הבלאגן שהפוליטיקה עושה... לך תבין אנשים.

למה שיהיה בלגן? הרי בצפון

קוריאה הסדר הוא למופת. כך גם היה לפני כ-20 שנה בגוש הסובייטי ובסין. השאלה האם אנחנו רוצים את ה"סדר למופת" מסוג זה?

למעלה