מפחית לחץ

מפחית לחץ

רכשתי ברז טרמוסטטי שדורש לחץ אספקת מים מקסימלי של 4 בר, אני לא יודע מה הלחץ אצלי בבית אבל בכל מקרה נראה לי שיותר כי הוא פרץ או יותר נכון שבר את המפסק זרימה ("on/.off"). ברצוני להתקין התקן שיפחית את הלחץ במקלחת, יש לי מקום לחבר אותו בצורה נוחה. מישהו מכיר פתרון פשוט? (חוץ מלסובב את השיבר הראשי ולהפחית לחץ לכל הבית...)

fireman

New member
להתקין וסת לחץ על הקו הספציפי

ניתן למצוא אצל כל ספקי הציוד להשקיה או במגרשי חומרי הבניה שמתעסקים גם בשיווק צנרת ואביזרים.....מה שצריך לבקש זה וסת לחץ.

פיטנגו4

New member
מקטין לחץ

אני לא מבינה באינסטלציה של בתים, אלא בהשקייה של גנים. בהשקיה הייתי שמה מקטין לחץ ולא וסת לחץ. זה במידה שיש לחץ מעל 5 אטמוספירות, אז היה צריך מקטין לפני משאבת הדישון (המיותרת, בד"כ). מה ההבדל בין וסת למקטין? וסת לא מונע הלם מים כי פועל רק בזרימה. בעוד שהמקטין עובד גם בלי זרם.

Tנעמי

New member
נצל"ש

אולי תוכלי להסביר מתי באמת צריך משאבת דישון ובעיקר מתי לא? תודה

פיטנגו4

New member
מתי כן?

1. אם יש לך מטע שכל העצים בו מאותו סוג. זה מוצר שמתאים לחקלאות, וגם אז משתמשים בו לא בדשנים מורכבים אלא בדשנים ספציפיים באחוזים ידועים לפי סוג הצמח, העונה, ובדיקות קרקע. 2. במצע מנותק, למשל בגינות גג. 3. אם יש לך עודף כסף, ואין לך סבלנות, אז לחבר מדשנת לגינה פרטית אך ורק לשנתיים הראשונות. לדשן במינונים נמוכים ביותר, ואח"כ לזרוק אותה 4. להמשיך לחבר אותה לגינה בת מעל שנתיים רק אם בא לך להזיק לסביבה ולצמחיה, לא אכפת לך שהעצים יהפכו לשבירים עקב גידול מואץ, ולא אכפת לך לגזום ולגזום ללא הפסקה. 5. אם המון גננים אומרים לך שאני טועה, ואת סומכת עליהם יותר מאשר עלי.

fireman

New member
בשתי מילים לסיכום

לא צריכה. בזבוז מוחלט של כסף.....בכל גוף שמכבד את עצמו ומוכר מערכות השקיה שללו את הצורך במדשנת בגינה של בית פרטי, עולה המון כסף, התועלת מוטלת בספק ואין בה צורך לטווח ארוך מה שהופך את ההשקעה לכזו שיורדת לטמיון.

avi5199

New member
קונים דשן מסיס\נוזלי ממיסים במשפך לפי ההוראות

עושים סיבוב בגינה ולצמחים שצומחים לאט מידי מוזגים בלוק, בלוק , מהמשפך הזה ...פעם בשבועיים עד פעם בחודש . ממש לא משנה איזה דשן זה" 20 20 ""דשן לפריחה" "דשן לורדים" "דשן לאביב" "דשן לקייץ"... הכל אותו דבר ... ממיסים לפי ההוראות .וקצת מוסיפים יותר מים (תמיד עדיף לשים קצת פחות דשן כדי שלא נזיק ). חוץ מזה גם טוב לשים קומפסט, קקי של חתולים, וכלבים, ולשלוח את הילדים לעשות פיפי על יד העץ...

פיטנגו4

New member
לא!!!!!!!!!!!!!

רק לא 20 20 !!!! זה שורף צמחים, כי תמיד אנשים שמים יותר מידי. ממש גומר על צמח עד מוות. ממליח את האדמה מכיל הרבה יותר מידי זרחן יחסית למה שצריך באדמה ישראלית, וזמין מידית בכמות עצומה, נשטף מהר. בתור אחד שמבין בכימיה אתה אמור לדעת שיש הבדל בין כל הדשנים שתיארת. (יחסי N P K וזמינות) והבדל תהומי בינם לבין ה 20-20 והקומפוסט. אין לי שום כוונה לכתוב כאן הרצאה שלמה על דשן, קומפוסט, פסולת אורגנית מן החי, ההבדל ביניהם ומה הצמח צריך. בשביל זה יש פורומים אחרים.
למשל כאן http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-888-18021,00.html

avi5199

New member
אני תמיד שם הרבה פחות מהכמות המומלצת ורק על

צמחים עייפים ... ורק פעם בשבועיים - חודש ... ואחרי השקיה . ניסית כבר את כל הדשנים המסיסים. (שמכילים תערובת חנקן זרחן אשלגן ויסודות קורט) לא ראיתי שום הבדל בהשפעה. לא נשרף לי כלום בנתיים.

פיטנגו4

New member
אתה

אולי שם במקרה את המינון הנכון, שהוא אכן הרבה פחות מהכמות המוממלצת, ויש לך גם סבלנות לעשות זאת פעם בשבועיים (וואו, איזו חריצות!)
אבל אחרים לא, ואז שולחים לפורומים שאלות כמו "כל השיח מתייבש פתאום, מה לעשות?" ה 20-20 ממש מזיק לצמחים אוסטרליים שהדרישות שלהם שונות. אין בו יסודות קורט, שפחות קריטיים באדמה הזכרונית והרבה יותר קריטיים באדמות אחרות. הוא גם ממליח את האדמה, והעודפים שלו נשטפים למי התהום. המשך הדיון על דישון בפורום אחר, בבקשה.

למעלה