מפחיייייייייד!!!

ליאת750

New member
מפחיייייייייד!!!

פעם קרה לי מקרה מפחיד... התעוררתי משינה, הייתי במיטה שלי אבל- לא יכולתי לזוז או לקום! רק לנשום ולהזיז את העיניים והפה. ראיתי את החדר שלי בבירור כולל את השמיכה שהייתה עליי עם ההדפסים המוכרים והכל נראה אמיתי בחדר ונורמאלי, בנוסף ראיתי את השתקפותי בטלוויזה שממולי כולל ההשתקפות של הדלת הפתוחה מאחוריי.. לפתע שמעתי את סבתא שלי מסתובבת בבית ומדברת (מצב הגיוני לחלוטין)... ניסתי לזוז ולצעוק אבל לא הצלחתי!!! נשארתי במצב זה כמה דקות עד ש"השתחררתי". לא הרגשתי שהתעוררתי מחלום... שאלתי את סבתא שלי באותו יום אם היא הייתה אצלנו בבית אך היא אמרה ש-לא!!! אמאללללללה מה זה היה???

Shak3r

New member
זה היה שיתוק שינהה..!!

חחח בדיוק היה לי את זה לפני שלושה ימים שכבתי על המיטה ולא הצלחתי לזוז וראיתי רק את החדרר אין איפשר לזוזזז...!! ראיתי אנשים עוברים לידי כמו רופאים... זה מלחיץ בהתחלה אבל כבר מתרגלים לזה...חיחיחי

שיתוק שינה +

שיתוק שינה (אי יכולת לזוז, לדבר וכו') הוא מצב נורמלי לחלוטין-הוא נועד למנוע מהבנאדם לעשות במציאות את מה שהוא עושה בחלום. בקשר לחלק השני אני ממש לא יודעת מה להגיד. אני פשוט אעשה את הדבר הקל-אשאיר את זה לאחרים...(-:

sh00sha

New member
שיתוק השינה האידיאלי!

לא לפחד דבר ראשון!! זהו מצב נורמלי לחלוטין!! מה שקורה, בשלבים מוסיימים של הלילה כאשר החלומות הופכים פעילים יותר, משתק המוח את הגוף ומונע תזוזתו במהלך השינה. קורה לפעמים, שהמוח יוצא ממצב החלום, אך הגוף עדיין משותק. אם ראית את החדר באמת או דמיינת, יש על זה ויכוח. אני טוענת שבגלל שהמוח יוצא מחלום, הוא מצפה להתעורר ולראות את חדר ולכן בונה סביבה שדומה לסביבה בה נרדמנו. יש שטוענים שהעיניים שלנו באמת פקוחות. על דבר אחד כולם מסכימים, (שדיי מצדד בטענתי שאנחנו עדיים ישנים) ששיתוק השינה מלווה בהזיות! (לפחות רוב שיתוקי השינה) ההזיה השכיחה ביותר היא אנשים שנוכחים בחדר, מדברים או נוגעים בך. וכן המצב לעיתים הגיוני (למרות שבהרבה מקרים הוא לא - ראיית מפלצות וכדומה) ומאוד מבלבל, אך זוהי לא המציאות. מקווה שעזרתי, שלך, סבתא שושה!

למעלה