מפחיד...

Miss Starfish

New member
מפחיד...

אוקי. כבר כתבתי פה כמה הודעות אז אני יוצאת חופרת. לא נורא -.- אני לא מצליחה לישון, זה משגע אותי. אני כל לילה מתעוררת לשיתוק שינה, וכל פעם קורה לי משהו יותר מפחיד תוך כדי. תמיד לפני שאני הולכת לישון אני מנסה לשכנע את עצמי שזה טוב ושאין מה לפחד, שאני יכולה להיכנס לחצלול וכו', אבל כשזה אשכרה קורה אני פשוט נתקפת פחד נוראי ורק מנסה להתעורר כמה שיותר בכח, ואחר כך לא מצליחה לישון יותר. מה לעשות???

makron2

New member
מעניין...

יש לי מספר שאלות שיעזרו לי יותר להבין. מה מפריע לך בדיוק בשיתוק עצמו(איזה תופעה)?אי היכולת לזוז וכו'? כמה זמן כבר את חווה שיתוקי שינה על בסיס קבוע? האם הצלחת בעבר לעבור משיתוק לחצלול? בטח שמת לב כבר שחייבים לישון לאחר חוויה מפחידה בכל מקרה כמו למשל אחרי סיוט רגיל,במידה ואת לא מצליחה מיד להרדם אולי כדאי לך לקום מהמיטה ולשנות את ה"נושא" לכמה דקות,אפשר לקרוא איזה ספר נחמד או משהו בסגנון(לא טלבזיה או מחשב) כדי למשוך את תשומת הלב מהרגשת השיתוק בדרך כלל רצוי לעצום עניים ולהתחיל לדמיין.

Miss Starfish

New member
כשיש לי שיתוק שינה

מה שבעיקר מפריע לי אלו התחושות שמתלוות לשיתוק ולאו דווקא אי היכולת לזוז- הצמרמורות החזקות ואפילו כאבים. לפעמים יש לי הרגשה שאני כביכול עומדת להתנתק מהגוף ואני מנסה להישאר בכח וזה כואב O_O התחילו להיות לי שיתוקי שינה מזמן, אבל זה היה קורה בערך פעם בחודש וראיתי את זה כחויה מהנה, עד השיתוק הראשון שפקחתי בו את העיניים והזיתי... הוא היה סוג של טראומה ומאז אני כל כך פוחדת לחוות שיתוק שכשאני נרדמת אני נשארת מרוכזת (לא בכוונה, כמו ווילד לא רצוני או משהו) ואז מתעוררת בבהלה כל פעם שרק מתחיל תהליך ההירדמות. זה מטריף! :O אז אחרי שעה- שעתיים של ניסיונות הירדמות כושלים אני סוף סוף ישנה ויש לי חלום נחמד (לא חצלול, כבר מזמן לא היה לי). אני פתאום נבהלת מסיבות לא הגיוניות בחלום- כמו לדוג' ציור של דובי- ומוצאת את עצמי בשיתוק שינה, מנסה להתעורר כמה שיותר מהר. אם אני מנסה להירדם שוב אחר כך, קורה בדיוק אותו הדבר, גם אם אני עושה הפסקה עם ספר או מוזיקה. אף פעם לא עברתי משיתוק לחצלול, כי פחדתי להירדם מיד אחרי . בפעם היחידה שנרדמתי חלמתי שאני מספרת לדודה שלי על השיתוק. -.- בכל מקרה, אני יודעת מה התשובה שאני אמורה לתת לעצמי (כשיש לי שיתוק שינה, להירגע ולזכור שהכל בדמיון שלי, בלה בלה בלה) זה עובד לי כמו נשים שמנסות לרזות, ואחרי כל דיאטה עולות מחדש, לפני שאני הולכת לישון אני מבטיחה לעצמי שהפעם זה מה שאני אעשה אבל כשהשיתוק עצמו קורה אני נבהלת ולא מצליחה לעשות שום דבר ממה שרציתי לעשות. מצטערת שכתבתי כל כך הרבה... ^_^

makron2

New member
תודה על הפרוט

"הצמרמורות החזקות ואפילו כאבים" - "מנסה להישאר בכח וזה כואב O_O" - כנראה זה עדיין שלב של שיתוק חלקי שאמורים לא לזוז בו ולחכות מעט עד שהרעידות והכאבים מפסיקים,אם במצב זה מתוחים מידיי לא יתרחש שיתוק מלא,שוב לדמיין משהו יעזור להסיט את תשומת הלב מהגוף שלך ויעזור להרגע באופן כללי. "עד השיתוק הראשון שפקחתי בו את העיניים והזיתי" - לי זה קרה רק מספר פעמים,אכן זה היה מפחיד.לפי דעתי ברגע שרואים הזיות מורכבות בזמן שהעניים פקוחות יש אפשרות גבוהה שעדיין נמצאים בחלום בזמן זה(מעיין התעוררות כוזבת)שבה את פשוט שוכבת במיטה ומנסה להרדם(זו אפשרות). כשאני נתקלתי בהזיות בזמן השיתוק פשוט אמרתי להזייה עופי לי מהפנים והיא עפה,לאחר מספר פעמים כאלו כבר לא נתקלתי בתופעה מטרידה זו.(שוב עדיף להשאר עם עניים עצומות ותשתדלי לא לזוז בכלל כשאת מתעוררת מחלום ע"מ לחזור לחלום או כדי להרדם במהרה שוב. האם זמניי השינה שלך קבועים? האם את אוכלת או שותה מיצים או קפה זמן קצר לפניי השינה? "שכשאני נרדמת אני נשארת מרוכזת" - מתי זה קורה?בלילה מוקדם?אמצע הלילה?שנ"צ? שוב אחת השיטות לשנות את זה היא שימוש בדמיון,כשאנחנו הופכים להיות המתבוננים אז הגוף והמחשבה רגועים יותר ופחות מודעות כמובן מופנת לתהליך ההרדמות עצמו. אני מצתער להגיד זאת שוב ייתכן ואת צריכה ל"הרפות" יותר,אני מאוד פחדתי לאחר הפעם הראשונה אבל חייבים לישון מתי שהוא
- "מה התשובה שאני אמורה לתת לעצמי" - אולי במקום להגיד לעצמך שהכול בדמיון תנסי להגיד לעצמך שזה שלב ראשוני והוא חולף מהר,צריך להמתין עד שהכול עובר ואז השקט יגיע לבד("להרפות" לא תמיד קל). לילה טוב,זה חלק מאיתנו.

Miss Starfish

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

רק לשמוע עצות ממישהו זה מרגיע... במיוחד מה שכתבת בסוף ^_^ לגבי מה ששאלת, לא נראה לי שזה קשור כי אני פשוט לחוצה ולא נותנת לעצמי להירדם כי אני רוצה לדעת מה עומד להגיע. בכל אופן, תודה, אני אנסה את זה D:

למעלה