"מפחיד" או "מפחד"

ophra

New member
"מפחיד" או "מפחד" ../images/Emo12.gif

ושוב - זה הולך עם משל דווקא די פשוט הפעם...
החיה שהכי מפחידה אותנו בעולם (במקרה שלי זה נחש, וכן... אני יודעת מה פרויד אומר על זה...
) אז אני מדמיינת שאני רואה נחש שמסתכל לי ישר בעיניים ומצקצק עם הלשון האיומה הזו שלו וישר מרגישה מבועתת מפחד אבל אז אני עוצרת... וחושבת שבעצם הנחש הזה מפחד ממני לא פחות ממה שאני (חושבת שאני) מפחדת ממנו נכון, הוא יכול להכיש אותי אבל גם זה - רק מתוך הפחד שלו (אני לא ממש מזון טוב לנחשים...
) ופתאום כשאני חושבת על הפחד שלו ממני ומפנימה אותו הוא הופך להיות פתאום "מפחד", ולא כל כך "מפחיד"... שיטת המחשבה הזו עובדת (לי) יופי כשמדובר בכל מיני אנשים שיש לי רתיעה מהם ברגע שאני מבינה שהם בעצם מתנהגים כמו שהם מתנהגים בגלל הפחדים שלהם (ממני, או מהעולם בכללותו) פתאום הם כבר לא "מפחידים" בכלל.... כשמדובר בפחדים יותר ערטילאיים נדרשת הפשטה קצת יותר גדולה ולא תמיד זה מצליח אבל לפעמים גם כן... ואם לא - יש שיטות אחרות
אבל זה כבר בפעם אחרת... עפ
(זהו. פורשת לישון)

*יערית

New member
את יודעת מה....

מאמצת את המשל שלך בחום{גם אני מפחדת מנחשים/יות} והולכת לחשוב על כך עם אהובי
לילה טוב
ניצת....תשאירי לו מקום לחבק אותך........ במציאות

בעניין הנחש

שום דבר לא יעזור לי עפ , זה כבר מקרה אבוד מבחינתי אבל דוקא הנמשל מתאים לי מאוד וזו בעצם התובנה שהגעתי אליה ששנינו התנהלנו עד היום מתוך הפחדים ובעצם שנינו רוצים אותו הדבר ויעריתוש זה בסדר שאענה לך כאן נכון? היום נחבק אחד ת'שני בחלום אבל מחר מבטיחה שהחלום יהפוך מציאות

*יערית

New member
בסדר בריבוע../images/Emo24.gif

רק שלא ציינתי מתי
מבחינתי...המקום שאת מחבקת אותו ורואים שזה חזק ממך..זה ב
יותר מזה? קוראים לזה...רגע לא שוכחת..... א ה ב ה AMOR ובכל שפה אחרת זה מרגיש אותו הדבר..... את עיקבית באהבתך....ואני כולי תיקווה שרק טוב יצא מביעור החמץ וסילוק הפחדים שלכם
{יש סיפורי אהבה שפשוט מרגשים אותי}

michaly44

New member
מאמצת את הנימשל...

אהבתי את הרעיון בהחלט צריך לתרגל את קו החשיבה הזה. ותראי מה נחש עושה...

חיים ביחד

החיה שהכי מפחידה אותי היא הזאב. אתמול עברתי חניכה בריקי (עכשיו אני כאילו מבינה מה זה...) בכול מקרה. כחלק מהתהליך, מה שעבר לי בראש זה תמונה בה אני יושבת ולידי הזאב. מאחורינו אוהל, לידנו אש ושאר הסביבה ממש לא ברורה. אני יושבת מאכילה את הזאב עם הידים שלי והוא מלקק לי את היד. אז לא הפחדתי אותו, הוא לא פוחד ממני, אנחנו חיים בשלום. יש מי שתבין על מה אני מדברת, בשבילי זה מראה מדהים ופתח להתחלה חדשה...

קוראת אותך

ורצות לי מחשבות בראש, פתאום אני קולטת קשר אחר, קשר כ"כ ברור שממש מפתיע אותי שעד עכשיו לא ראיתי אותו, מצד שני אומרים שזה טבען של הארות. אז תודה חמודה

זאב...

הפחיד את כיפה אדומה...וגם את סבתא שלה... כנראה שאת מהזן שלהן...שהזאב ארב להן בלילה.. ובדברי חנופה, פיתה...עד שניסה לטרוף. אז להן, לא היתה הזכות להתיידד איתו על אמת וכל כך כל כך כל כך כל כך שמחה...שזכית לזה את (גם אם הרייקי עדיין נעלם עבורך...) ועכשיו..שהאכלת אותו בידייך ממש מקרוב והוא התקרב וליקק וההאכלה הזו סילקה את הפחד...ההדדי... אולי עכשיו תגשי לעולם בידיים חשופות בלי כפפות ברזל בלי שכפ"צ ותתיידדי עם הפחד...שלך...ושל העולם... אוהבת... המון.

ophra

New member
לא נראה לי

שהתכוונת אלי דווקא במשפט האחרון ההוא שלך אבל כן נראה לי שבכל זאת הבנתי....
עפ
(
)

r e d head

New member
כשאדם פוחד מעצמו....

גם אז זה עובד ככה? לעשות טעות ולהקבר 9 שנים. מחיר גדול מאוד על טעות. וההשלכות של הטעות הזאת על החיים והאנשים שקשורים. מישהו מכיר חיה שדומה לטעות? מאוד פשוט לדבר על סיכונים במישור התאורטי, אבל כשחושבים על ילדים פרוק משפחה. הסיכון הוא גדול מאוד, לא כזה שאפשר למחוק אותו במחשבה קלה.

ophra

New member
כשאדם פוחד מעצמו

זה עובד הכי טוב!!!!!! את החוויה ש
עברה עם הזאב אני עברתי עם עפ
הילדה.... הייתי איתה ליטפתי אותה הפסקתי לפחד ממנה הבנתי שהיא בעצמה מפחדת התחלנו לחיות בשלום ואהבה זו עם זו ומאז הכל התחיל להשתפר לי.... עפ

r e d head

New member
מסתבר ש...

אני עוד לא אני רואה אותו כל יום (את והפחד)יש לנו שיחות נפש לפעמים הוא מצחיק אותי ולפעמים מעציב. מנסה טיפול בשוק אולי זה יעזור.

אצלך 9 אצלי 19...

לו יכולנו לחזור לעבר, ואת הכל למחוק במחק, האם היינו עושים אותן טעויות??? יום נפלא. מכורה לאהבה.

r e d head

New member
אם היינו מוחקים הכל...

אז הינו מוחקים גם חויות טובות וגם את הניסיון מהחויות הפחות טובות. אז לא היה נוצר תהליך של למידה ומודעות.

amigor

New member
פוחדים מנחש? הם ידידותיים

במשרדי יש לי נחש מטופח באקווריום עם הזמן הפך לידיד עבור הבנות שפחדו, ועכשיו הן אינם מפחדות בחלקן מביא אותו עימי לטיול בתוך כיסי וראשו מבצבץ והן הופכות ידידות אם לא של הנחש אז עימי ובמעט עידוד ואהדה גם מלטפות אותו ברתיעת מה כמו שציינת נדרשת הפשטה וזה מצליח באמת לשיטתי כל נחש אני לוכד, אבל נדרשת מיומנות להתגבר על הפחד ולהפנימו פנימה עם המגע המלטף המפחיד והפחד נמוג והופכים לידידים.
פשוט לא! ערב טוב!

למעלה