מפחיד אותי

מפחיד אותי

אני רוצה לשמוע את דעתכם על חלום שחלמתי כבר פעמיים, בשתי גרסאות. החלום עוסק בקולגה שלי לעבודה, עינת, שנמצאת כרגע בחופשת לידה. היא חברה לעבודה, אין בינינו ממש קשר מחוץ לשעות העבודה. לפני כחודש חלמתי עליה בפעם הראשונה. חלמתי שאני מגיעה אליה למשרד (אנחנו עובדים ב - open space כך שלמעשה זה לא ממש משרד אלא "כוך") ורואה שהוא מכסה במודעות אבל. אני מזועזעת ובהלם ואני שואלת את רוית, (שעובדת עם עינת אך לי אין כמעט קשר איתה בכלל), איך זה יכול להיות? והיא מספרת לי שהיתה תאונת דרכים לפני שבוע וכולם יודעים ורק אני לא. ואני רצה במסדרונות המפעל ובוכה ובוכה ולא מאמינה שהיא איננה. בחלום אני גם יודעת שהתינוק שלה היה איתה בעת התאונה אך נחלץ ללא פגע. לפני כיומיים החלום חזר בגרסה שונה. אני יושבת במשרד ורוית מתקשרת אליי ומודיעה לי "עינת נהרגה בתאונת דרכים" וטורקת לי הטלפון. מספרים לי שחילצו אותה עוד בהכרה (ובחלום אני רואה את הרכב המעוך ואת עינת פצועה על אלונקה) והיא בקשה שיצילו רק את המלחץ שלה (למרות שלא ברור למה היא חושבת שהוא נפגע). גם בגרסה הזאת התינוק היה איתה אך לא נפגע. אחרי זה אני חולמת שאני מתעוררת ומספרת לבעלי את החלום הנורא והוא מסתכל עליי בעיניים עצובות ואומר: "זה לא חלום. זה באמת קרה". ואז באמת התעוררתי, שטופת זיעה, ולבי דופק באימה, ואני לא הייתי כבר בטוחה אם זה אמיתי או לא וכבר לא הצלחתי להרדם שוב. החלום מאוד מפחיד אותי, לא בתור נבואה אלא בגלל ההרגשה הרעה שמלווה אותי במשך כל היום.
 

קשכפית

New member
עינת מתה פעמיים בחלום

מקובל לחשוב שחלום שחוזר שוב ושוב עוסק באיזה עניין לא פתור ולכן הוא חוזר, כדיי לגרום לך לחשוב/להרגיש ולהתמודד עם משהוא. אין לי ממש רעיון אבל כמה כיווני שאלות. האם היה בעבר איזה תקל בינכם? האם קינאה? האם משהוא אפילו סמוי, שחשת או שאת עדיין חשה בתוכך כלפייה? האם היא בשלב מסויים היתה באיזו סכנה בריאותית או משהוא כזה? אם היה משהוא ממה שהזכרתי אז החלום יכול לבטא את הרגשות/מחשבות הללו באופן ציורי, כאילו היא מתה. כיוון אחר. שאת חשבת/חושבת לאחרונה בעקבות ספר, סרט, ארוע או כל דבר אחר, על נושא המוות, אם זה מטריד/מעסיק אותך, יתכן שזה נושא/מסר החלום וענת היא פשוט ממלאת תפקיד שם, וזה אולי לא חשוב שזו היא, אלא איך את רואה מוות, איך את מרגישה כלפי הארועים הללו. כיוון אחרון. מקובל גם לראות לידה כהתחלה חדשה, כמוות של משהוא ישן. ואז זה סימלי, כי לפעמים מפרשים חלומות על מישהוא מת, כאילו הוא מת במובן מסויים ונולד מחדש למצב אחר. אלו הכיוונים שחשבתי עליהם ברגע זה. מקווה שנתתי איזה כיוון
 
לא הצלחתי להתחבר

תודה על התגובה המפורטת! זה נותן לי חומר למחשבה אך לא הצלחתי לחבר את הכיוונים האלו עם מה שאני מרגישה. לא היו לי אף פעם התנגשויות עם עינת, אני מאוד מעריכה אותה ונהנית לעבוד איתה אך אין לי קרבה רגשית אליה, היתי מגדירה אותה בתור מכרה או קולגה. לא חברה. אחר כך נזכרתי שבזמן ההריון שלה גם היה לי חלום מאוד מפחיד עליה. זה קרה בלילה לפני שהיא עשתה בדיקת מי שפיר. חלמתי שאני נמצאת בחדר עם דינה, חברה משותפת לעבודה ואנחנו צפות בתוך נוזל שידעתי שהוא מי שפיר (חדר = רחם ?)וראיתי בחדר כבל עבה (חבל הטבור?) שידעתי שאסור לי לגעת בו אך בטעות דרכתי עליו ונשמעו אזעקות וידעתי שקרה משהו נורא ואני אשמה. אבל לא היתה לי סיבה להיות בחרדה מהבדיקה שלה, שבכלל עברה בשלום. אני אישית לא עברתי בדיקה כזו בהריון וגם לא היתי בהריון באותה תקופה. תודה בכל זאת 8)
 
למעלה