מפחד על קשר שאבד עם חבר

יונתןS

New member
מפחד על קשר שאבד עם חבר

אז יצאתי מהארון בפני החבר הכי טוב לפני כמה ימים אחרי שיצאתי לפני כן בפני לא מעט אנשים.
החבר הזה הוא ממש אח, מה גם שבגלל שמקומי בתא המשפחתי קצת מעורער לפעמים הוא הרבה יותר מסתם חבר ממש טוב.

שנינו היינו שיכורים ואחרי קשר הדוק כל כך שאמנם יחסית קצר אבל אינטנסיבי זה פשוט יצא, ועם זה גם גל של דמעות. יום לאחר מכן הוא נסע לבסיס ואני נשארתי בבית כי אני עדיין מלש״ב.

בשיחה עצמה הוא די קיבל אבל היה בשוק טוטאלי, יום לאחר מכן הוא לא יצר קשר עד סוף היום, המשכנו לשמור על קשר כמה ימים נוספים עד שהוא החל לסנן.
מאז לא ראיתי אותו כי הוא בבסיס. אני חושש שאיבדתי את החבר הטוב ביותר. ולא, לא מאמין שיש תחליף.

בקרוב הוא יצא לרגילה אבל הוא לא יוצר קשר ואני מפחד מאוד על הקשר הזה. איך להציל אותו ?

aשרון

New member
היי יונתן....

עצתי לך בעניין,
תן לחבר שלך זמן לעכל ולהתרגל לעובדה שאתה הומו.
זה עומד על אותו עקרון שאומר - ברגע שאנחנו יוצאים מהארון אנחנו מכניסים אליו את ההורים שלנו.

בינתיים מה שיש לך לעשות זה לא ללחוץ עליו, אלא לתת לו את הזמן שלו.
גם חברים טובים בחברות עמוקה של שנים ע"ג שנים לפעמים צריכים הפסקה אחד מהשני כדי להבין ולהכיל כשקורה ארוע משמעותי בקשר.

לפי מה שתארת כן אכפת לו ממך והוא כן רוצה לשמור איתך על קשר, הרי הוא יצר קשר ביום שלמחרת שסיפרת לו והמשכתם לדבר בימים שאחרי.

לפעמים השוק נשאר תקופה ארוכה אצל הצד השני, כי הוא מתחיל להעלות אצלו בראש כל מיני סיטואציות שהיו ביניכם בעבר ולנסות לפרש אותן.
כשיתחדש הקשר דברו על העניין תגיד לו ותראה לו שאתה אותו הבחור שהוא מכיר כל החיים.

אם אתה רוצה אני יכול להמשיך לדבר איתך גם בפרטי דרך המסרים.

שרון.

היי

מקווה שהחבר שלך התגבר על ההלם הראשוני ויצא לכם לשבת ולדבר על העניין.

כמו ששרון אמר, צריך לתת לו זמן כדי לעכל את הבשורה, לתת לו להתבשל עם עצמו ולאחר זמן מה לשבת ולדבר איתו.
הפתרון לא יגיע בשיחה אחת, במשך הזמן תצטרך להראות לו שאתה אתה והמיניות שלך לא משנה את מי שהיית לפני שיצאת בפניו.

למעלה