מפחד מהשינוי

gordever

New member
מפחד מהשינוי

שלום אני חדש פה..רציתי לדבר על זה שאני מאוד מפחד מכל השינוי הזה שהולך לקרות..אני מרגיש כאילו אחרי התיכון אין עוד חיים ואני מפחד מהצבא....יש פה עוד מישהו ששותף לפחדים שלי?

Drorrrrrr

New member
כן, אבל

תשמע, כל שינוי הוא התחלה חדשה, וכל דבר חדש הוא טוב כבר מבסיסו. השאלה לאן אתה לוקח את זה. אני ידוע שאני חושש, אבל מצד שני אני יודע שגם יהיה טוב, שיהיה הרבה יותר טוב מעכשיו. אני יודע, שאני לא הראשון שיעבור את הצבא, ואני יודע שאני גם לא האחרון. תמיד צריך לדעת לקחת הכל בפרופורציות, וגם אם קשה באמצע, הסוף שווה את הכל, לדעתי. אני משתדל לומר את זה לעצמי כל יום, שאני לא אמצא את עצמי במצב שאין בו נקודת חזור.

../images/Emo45.gif

רק שלפעמים זה לא עוזר. לא משנה כמה תנסה להיות אופטימי, בסוף תשב עם עצמך ותגיד 'אבל אני לא רוצה. לא רוצה להתחיל שגרה הרבה יותר נוקשה מבית הספר, שגרה שאומרים לי מה לעשות, מה ללבוש, שאם אני לא מתלבש כמו שצריך [והכוונה לכפתור פתוח בחולצה, למשל] יכולים לרתק אותי לבסיס או לתת לי עונש אחר. שגרה שאחריה מחכים לי החיים החדשים והעצמאיים שלי, וברגע שהם יגיעו.. אין לי תירוץ אחר למה דברים לא עובדים כמו שצריך'. בלאט
אל תתייחס X:

gordever

New member
זה העניין

אני הכי מפחד מהחיים העצמיים שלי אחרי הצבא שאז כבר אין מסגרת..כי המסגרת היא סוג של תירוץ ללעשות דברים ולהיות פעיל ובכלל תירוץ לדברים שאתה עושה...וכשלא תהיה לי מסגרת אני פוחד שאני קצת יאבד את עצמי....ובין התיכון לצבא זה סוג של טעימה של הדבר הזה

Drorrrrrr

New member
אבל יש לך עוד כל כך הרבה זמן,

וכל כך הרבה דברים ישתנו במהלך הצבא, למה לבכות על עוד שנים? תבכה על עוד שלוש שנים עוד שנתיים.

gordever

New member
../images/Emo188.gif

למה אתה חושב שיהיה הרבה יותר טוב מעכשיו?...(אני לא פוסל)

לא יודעת

אני גם מאוד פחדתי מהשינוי הזה [שעוד לא נגמר.] אבל פשוט זורמים. הרי אתה לא הראשון ולא האחרון שתעבור את זה. אני תמיד אומרת לעצמי שכלכך הרבה אנשים פחדו כמוני ועברו את זה, אז למה שאני לא

M r s J o n e s

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif.

קודם כל,בטח שיש חיים!להפך,אני רואה את התק' הזו שלפני צבא כתק' חד פעמים שלא תחזור עוד פעם-בלי מסגרת,בלי מחויבויות,בלי לימודים על הראש.אתה פשוט בנאדם משוחרר
. נראה לי שרובנו פוחדים מהצבא וזה לגיטימי לחלוטין פשוט לא צריך לתת לפחד להשתלט עלינו.כמו שרבים וטובים כתבו לפניי,אנשים עברו את זה לפנינו ויעברו את אחרינו ולא קרה להם כלום:]. מה בדיוק מפחיד אותך?(אם אפשר לשאול).

the ror

New member
אתה יכול להתנחם בזה שיש אנשים

שיצטרכו לבלות 6 שנים במסגרת הצבא ככה ש 3 שנים זה לא כזה הרבה... ועכשיו רציני. אתה תגלה שאחרי התיכון החיים רק מתחילים(לא סתם אומרים שבתיכון אתה לומד כדי להכין את עצמך לחיים)...ושהצבא זה אירגון ענקי ומגוון מאוד ככה שהמון אופציות פתוחות. סמוך על עצמך ותשתדל להצמד לפן החיובי שבכל דבר(ותמיד יש פן חיובי.)...

למעלה