מפחד מהפחד עצמו

• פותח הנושא MK4
  • פורסם בתאריך

MK4

New member
מפחד מהפחד עצמו

אז ככה כמו שחלק ממכם יודעים עוד חודש וקצת אני מתגייס. אני לא אדם הרפתקן אפילו די פחדן, לא באנג´י,לא סנפלינג, לא רפטינג, אפילו רשיון אין לי. כמו בשיר של איינשטיין אני אוהב ליד היות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים. הבעיה שלי היא שאני מפחד להתקל בסיטואציה שבה אני פשוט לא אתפקד כמו שצריך וכתוצה מכך יפגעו אנשים. אני לא מפחד מהשירות עצמו (מסגרת קשוחה וכו´) אני מפחד להיות פחדן.

יפה שאלת. מנסיוני כגולנואיד -

אין לך מה לחשוש. גם אני התגייסתי פחדן ומוג לב ומצ´וקמק ומה שאתה רוצה. או אז אתה מגיע ומגלה שיש תמיד יותר מצ´וקמקים ממך, יותר פחדנים ואפסים וסתם אנשים זבל - יותר ממך. אתה תראה שאתה בסדר (אם אתה אכן כזה). וגם על הפחד מתגברים, ומגלים שבעצם אתה מתפקד היטב תחת לחץ, ועושה את הדברים הנכונים, ומתנהג בבגרות ובאחריות - זה יבוא. זה אחד הדברים הטובים דווקא שמקבלים מהצבא. כך או כך, שיהיה לך מוצלח (ושמור על עצמך).

jeb

New member
הפחד הוא המוות הקטן...

"הפחד הוא המוות הקטן השוכן בתוכי, ומחלחל פנימה ומעכל אותי מבפנים. אני אעמוד איתן, ואחכה כאן, ואתן להכל לזרום מעלי, עד שכל הפחד יעבור ורק אני אשאר". זוהי המנטרה להתמודדות עם פחד, של בנות גשרית בספר חולית. (לא ציטוט מדוייק, כי אין לי כאן את הספר, אבל הרעיון ברור). אל תדאג בקשר לסיטואציות עתידיות אפשריות, שאתה לא יודע איך תתפקד בהן. אף אחד לא יודע "מה הוא היה עושה אם..." עד שבאמת היית בסיטואציה. עם זאת, בדיוק למטרה זו קיימות בצבא תרגולות. מאמנים אותך לבצע את התרגולת, עד שהיא מושרשת בך, והופכת תגובה אוטומטית. כך ברגע האמת (הקפצה/התקלות) אתה לא צריך לחשוב מה לעשות, רק לבצע את התרגולת. אני לא יודע לאן אתה מתגייס, אך סביר להניח שכרגע זה הפחד מהלא נודע. ברגע שתגיע לשם, ותראה שהשד לא כל כך נורא, גם הפחד יתפוגג (או לפחות יחלש). גיוס קל

MK4

New member
אני רואה שגם אתה אוהב את גלדיטור

ואני מתגייס לשריון. יכול להיות שעצם העובדה שאני הולך להיות חלק מצוות מצומצם ונפרד תעזור

תרשה לי רק לומר...

[URL='http://'] שריון[/URL]
איכסה

erlich

New member
סוף סוף :)

בעיה שאני באמת באמת יכול לתרום לה :) אז קודם כל לפני שאני מתחיל :) שבת שלום לכולם, תעשו חיים היום בערב וכו´ :) שמע, נתחיל עם זה שאתה במצב מצויין. יחסית לאחרים שמתגייסים. אתה מודע לעובדה שיכול להיות שתיתקל במצבים קשים ומפחידים ושאולי לא תוכל להתמודד איתם. אני הרבה יותר מעריך אנשים שאני עובד איתם בצבא שמודעים לזה שיש כזה דבר שנקרא פחד, ושזה דבר בריא. אם לא היינו מפחדים מהדברים שאנחנו עושים, מהסיטואציות שאנחנו נתקלים בהם ומההשלכות של הדברים שאנחנו עושים, יכולים לעשות ואלו שאנחנו לעולם לא נעשה, מי יודע לאן היינו מגיעים. התמונה שעולה לי בראש אינה חיובית במיוחד. בכל אופן, מה שהכי חשוב שתדע, זה שבטירונות אמורים להכין אותך להתמודד עם מצבי פחד, אבל בתכלס עד שלא תהיה שם זה לא יהיה זה. חבר טוב שלי נפצע בהתפוצצת טנק שהייתה לפני חודש-חודשיים. זה נורא הפחיד אותי אישית כי הבנתי שמעכשיו החברים מהמחזור שלי יתחילו להיפצע למות. למזלי ב 90% מהזמן אני לא בקו האש. 145154559 תתקשר, אני לפעמים שם. ארז.

למעלה