מפחד מהכוח שלי

Blue mystic

New member
מפחד מהכוח שלי

בשנה האחרונה גליתי שיש לי יותר כוח מאי שפעם העזתי לשער. פתאום כל החלומות האלו שרצו בראש שלי מתחילים לתפוס אחיזה על המציאות, ואני מוצא את עצמי מגשים דברים שמאז ומעולם רציתי, אך אף פעם לא שיערתי שביכולתי להגשימם. הבעיה היא, שאני גם פוחד מהכוח שלי. יש בי תחושה כזו כאילו משהו רע הולך לקרות, למרות ששום דבר לא קורה. באותה מידה שאנו מגינים על פנינו כשמניפים מולנו אגרוף, מתוך אותו רפלקס אני מרגיש שאני צריך להגן על עצמי מפני פגיעה. אבל מי יפגע בי? אני כמובן. "למה" אתם שואלים? אני מנחש שההרגשה הזו מבוססת על חוויות העבר (אישפוז פסיכיאטרי עקב שלושה ניסיונות התאבדות). הנפש שלי רגילה לכך שהכוחות החזקים ביותר שיש לה הם שליליים, אני רגיל לכך שהכוח שלי פונה נגדי (זה לא ממש שהוא פונה נגדי, אלא אני מסית אותו נגדי מבלי לשים לב לכך). כעת כשאני מגלה גם את הצד הלבן של היין יאנג, אותם רפלקסים נורים באופן אוטומטי. מה אני יכול לעשות כדי לנטב את הכוחות שלי יותר ביעילות?

blue mystic הצעה אישית ../images/Emo140.gif

אני למדתי לנתב את הכוח שלי לבניה ולצמיחה, לעזור ולא לאגו האישי שלי... כל הזמן, גם היום, אני מזכירה לעצמי: "לבניה ולא להרס". בהצלחה בדרכך.

Blue mystic

New member
בבקשה עיזרו לי

כל פעם שאני שוקע בזרם של רגשות טובות, גם עולה בי החשש שכל הכוח החיובי הזה יכול להפוך לדבר מה רשע, ולהתנפל עלי. איך מקבלים ביטחון על הכוח של עצמך? איך לומדים לשלוט על הכוח שלך?

ש איילת

New member
מחשבות שליליות ו..זמן לשחרר

(מתוך ספר "נגיעות באור") להיות מודע לרגשות שליליים- מחשבות שליליות מבטאות פחדים עמוקים וגישה פנימית מגבילה. מחשבות אלו נעשות לעתים טבע שני שלנו, ואיננו חשים בהן, אלא מייחסים אותן לפילוסופיית החיים הכללית שלנו ומוצאים צידוקים במציאות. בכך שאנו נעשים מודעים יותר למחשבות השליליות, אנו יכולים להתחבר אל הפחדים העמוקים שמאחוריהן ולרפאם. ההכרה בפחדים בסיסיים מאפשרת שחרור של הפחד והפיכתו לגורם בונה וחיובי. (הגדים שאם מתחברים אליהם רגשית אפשר לאמר או לתלות במקום בולט עד שמטמיעים :): - ככל שאני מודע למחשבותיי השליליות, כך אני מרפאן. -ככל שאני מודע לתוכן מחשבותיי, כך אני בוחר להחליף מחשבות שליליות בחיוביות. - בקצב שלי אני מסכים לשחרר ולרפא את פחדיי) זמן לשחרר- כשאנו מזהים אמונות וערכים פנימיים שלנו על עצמנו, שאינם תואמים את מי שאנו כרגע, זה הזמן לשחרר. הודה לאמונות אלו ששירתו אותך נאמנה והביאו אותך עד הלום, למה שאתה כיום. הודה להן שאתה מוכן לשחרר עכשיו, והרגש את השחרור ואת החופש של האני העצמי החדש שלך. (- כשאני משחרר את דרכי הישנה דרך חדשה נפתחת לפניי - אני מזהה ומשחרר אמונות שאינן תואמות עוד את עצמי החדש - היקום פותח לי דלתות חדשות בכל פעם שאני מפנה משהו ישן) תהנה מהכוח שלך, תגשים חלומות.. זה נפלא!

נסה לתרגל פתיחות

וגם עצירה (לא משנה של מה - פשוט להפסיק את מה שאתה עושה באותו רגע... עכשיו, למשל. בתוכך, כן, הרגשות האלה שעולים... תן להם לעלות ותפסיק להתעסק איתם, להסכים או לא להסכים איתם...) וקבלה של הדברים כפי שהם (שזה הרבה יותר מפחיד מהרבה דברים אחרים, לא?
)

ביקשת עזרה

גם לי יש תבניות בהן אני משתמש בכוחות שלי נגד עצמי. למדתי שהמטרה שלי היא לתמרן את האנשים מסביבי לצאת לעזרתי. הרעיון כי מישהו חש לעזרתי ממש מעלה בי התרגשות רבה ודמעות עולות בעיני. כך זה גם בסצנות דומות בסרטים. יותר מכל אני רוצה לחוש נאהב. כי יושיעו אותי. אני חושש להצליח פן אצטרך לעמוד ברשות עצמי ואאבד את... ומה איתך?

למעלה