מפחד להיבדק

TheOne38

New member
מפחד להיבדק

שלום,

כתבתי פורום הזה פעם וקיבלתי מפה חיזוקים ועצות טובות והחלטתי לפנות ולכתוב שוב.
הכול התחיל מיום שלישי האחרון כאשר ליוויתי חבר למיון שהיה חולה, הייתי במיון מספר שעות בסה"כ ואחרי זה שוחרר, עכשיו הוא בריא אז הכול טוב איתו.
אלא שאצלי מאז התחילה סאגה שלא נגמרת, החל מאותו היום התחלתי להיות חולה בוירוס הזוי שמייבש אותי למחצה מלווה בחום וכאבים, החום כבר כמעט עבר וקיימות רק שאריות, גם השיעול שעבר ורק קצת יש.
בגלל כל התופעות המוזרות האלו והבלתי מוסברות שבדר"כ אמורים להיגמר בתוך שלושה ימים לכל היותר אני כבר כמעט שבוע ככה, התחלתי לפחד שאולי יש לי את הנגיף. חשוב לי לציין כי פעם אחרונה שכבתי עם גבר לפני חודש (אולי קצת יותר) החדרתי לכמה שניות וזהו (עם קונדום !!!) אני בעצמי מעולם לא נחדרתי, ולרוב רק נמצצתי. למעשה אני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעם שחדרתי (תמיד היה עם קונדום !).

כמובן שבלית ברירה חשפתי בפני רופא המשפחה את החשש שלי, הוא הציע לשלוח את הבדיקות לנדיף אבל אני מפוחד וסירבתי, הוא אמר שמבחינת סממנים חיצונים אין לי את הנגיף (לא ירדתי לסוף דעתו), הוא הוסיף ואמר שהנגיף לא מסביר את כל מה שהגוף שלי עובר עכשיו ושלדעתו מדובר בוירוס.

הוא שלח אותי לבדיקת דם רגילות, חלק מהתוצאות כבר חזרו וכאן חשכו עייני !!! הדבר הזה שנקרא WBC חזר שלילי, מיד קראתי באינטרנט שהוא מהווה אינדיקציה לשכל חיסוני ואחת הסיבות יכולה להיות הנגיף. עם התוצאות החלקיות של המעבדה פניתי לרופא משפחה אחר כי שלי בדיוק לא מקבל היום, הרופאה הסתכל על התוצאות ואמר שמדובר בוירוס רגיל לא משהו מיוחד (לא חשפתי בפניו את האפשרות שאולי אני נדבקתי).

אני רוצה ללכת לאחת מהעמדות של האגודה כדי להיבדק בבדיקה המהירה של החצי שעה אבל אני מפוחד מאוד !!! אני ממש אבוד עצות. מישהו יכול אולי לתת לי עצה ?

תודה !!!

Mr Fahrenheit

New member
יש המון צירופי מקרים והמון סיבות אפשריות

לכל מיני סממנים רפואיים.. הדעה הרווחת היא ללכת תמיד עם הסביר יותר (עקרון "תערו של אוקאם")..

כדאי לך להיבדק, גם בלי קשר לחשש שאולי נדבקת. קח איתך חבר או חברה שאתה סומך עליהם ותלך להיבדק!

חוסר הידיעה יטריף אותך יותר ויותר ככל שתחכה עם זה.

נ ע ל

New member
כן,

אתה צודק! חום שלא יורד תוך שלושה ימים, שיעול שלא עובר, ו"הדבר הזה" שחזר שלילי בהחלט מצביעים על איידס!
:)
ועכשיו קצת יותר ברצינות. WBC זה קיצור של כדוריות דם לבנות, והמדד שלהן יכול להצביע על מיליון ואחד דברים.
אני כמובן לא סמכות רפואית כמו אוונגליון, הרופא המהולל של הפורום, אז אני לא יכול להרגיע אותך במאת האחוזים,
אבל נראה שרופא המשפחה שלך אמר בחוכמה: זה ככל הנראה לא איידס, אבל אם אתה רוצה (ולדעתי אתה גם צריך, כדי להירגע) תמהר להגיע לאגודה, שירגיעו אותך ויתנו לך לעשות את הבדיקה.
בהצלחה ותרגיש טוב

ItsikH

Member
כמה מאהוביי בהווה ובעבר הם נשאים, רק אל תחשוש להבדק ולברר, כמו כל כך הרבה מחלות אחרות, זה אילוץ שכדאי לדעת כמה שיותר מהר. לא נשמע סביר, סתם לחשוש לא באמת משנה.

אין לי הרבה מה להוסיף

נשמע שחטפת משהו במיון, מקום שורץ מחלות כשלעצמו.

מה הכוונה חזר שלילי? מתחת לטווח?

WBC זה כלל סוגי הכדוריות הלבנות ו-HIV פוגע בתת סוג של תאי T (נקראים CD4). זוהי
בדיקה יקרה שלא ממש מבוצעת במסגרת קופ"ח, אלא רק במרפאות ייעודיות.
כך שבדיקת WBC לבד איננה אינדיקטיבית להדבקה.

הבדיקה המהירה נשמעת לי כמו רעיון מצוין להוריד את המתח הזה.

תרגיש טוב :)

TheOne38

New member
המרכז פתוח רק ב-17:00 ושוב הלילה לא ישנתי

החל מהשעה שתיים אני רק בנדודי שינה וסיוטים, מצד אחד אני מנסה להיות הגיוני מהצד השני אני פשוט לא מצליח !!!

אני קרוא את התגובות שלכם ומבין שאני חייב לעשות את הבדיקה הזו, הגעתי למסקנה הזו גם במהלך הלילה שלא הצלחתי לישון, הרי אם יש לי צריך להתחיל לטפל בזה ואם אין לי אז אין לי.

אני מודה שעברו לי מחשבות בראש לשים קץ לחיי, שאלתי את עצמי מה תהיה הדרך המהירה לא כל כך הצלחתי להחליט

אני פשוט רוצה לשים את זה מאחורי וזהו, רק לקראת חמש כנראה זה יתאפשר ואני גם גר רחוק יחסית ליד ב"ש אז תהיה לי נסיעה גם.

תודה לכם על עידוד והתמיכה.

aשרון

New member
תשמע יא בבון....

בלי מחשבות אובדניות, כי אחרת אני אגיע אליך ואכריח אותך לצפות בברברה סטרייסנד שרה לנשיא ארה"ב ביל קלינטון בלופים. בלופים אני אומר.

שלא תעז אפילו לחשוב על להתאבד.

טלפן לחבר קרוב או לבן / בת משפחה שיעשו איתך את הנסיעה הזאת היום, ממש מעכשיו לעכשיו לת"א כדי לבצע את הבדיקה. אם יש לך התחייבויות תגיד שאתה מצטער ותמלא אותם בפעם אחרת. אל תהיה אדיוט, תחשוב רציני ובעיקר חיובי, תעשה את הנסיעה הזו ותבדק.

אני שולח לך עכשיו מסר עם מספר הטלפון שלי אם תרצה לדבר, שרון .

ItsikH

Member
בענין WBC, קבל סיפור אישי מבהיל אך מחזק בראשית שנות השמונים, לפני היות הבדיקות האמינות, אובחנתי כחיובי. בדיעבד ככל הנראה הסיבה היא ספירת הדם הנמוכה שלי באופן טבעי, מה שאני יודע היום. כמו שנאמר כאן, WBC לבדו לא אומר הרבה, יתכן בהחלט WBC נמוך אקראית מסיבה אחרת כלשהי.

aשרון

New member
חברים....

יש כאן מישהו מאזור באר שבע שיכול לעשות את הנסיעה הזו איתו?

TheOne38

New member
מפריע לי הקלות דעת של הרופא

כאשר חשפתי בפניו את האפשרות הוא בסך הכול שאל אותי אם אני רוצה לשלוח את הדם גם לבדיקה הזו - הייתי בהלם הרי הרופא לא אמור לחפש אחר כל הסיבות ? הוא היה מוכן לחכות שבועיים עד התוצאות - ומה איתי ???

אני רוצה להגיד לכם תודה על התמיכה אבל אני מתחיל להתייאש והזמן לא זז, אני גם עדיף לעשות את זה בת"א - לא רוצה לערב אנשים בזה בטח לא חברים בטח שלא קרובי משפחה - זה מסיבות שלי.

אני רוצה לשים סוף לזה. אני מצטער שאני משגע אתכם.

ItsikH

Member
כמה השלמות חשובות
אתה מתאר חיי מין סבירים לחלוטין, החרדה היא זו שמסוכנת לך לא פחות מהמחלה ואפילו יותר, כשאתה לא מצליח בגללה לחיות ולהנות מהחיים. יש כללים ידועים היטב, החשש העיקרי הוא בחדירה ושם קונדום מספק הגנה מלאה למעשה, ועל זה אתה ממילא מקפיד - הייתי אומר שאתה פחות בסיכון מסטרייט בן גילך שלא שם קונדום, שלא לדבר על חציית כביש במעבר חציה ברמזור ירוק.
היחס של הרופא נפוץ אצל רופאי משפחה שלא מכירים את הנושא. כדאי תמיד לזכור שרופא אינו אלוהים, הוא בן אדם וככזה שיקול דעתו והידע שלו לעולם נתונים לביקורת.
בדיקה אנונימית יש בוועד למלחמה באיידס בתשלום, התשובה מיידית או למחרת. הסידור של קופת חולים כל כך לא שימושי. יש גם מקומות בחינם מטעם משרד הבריאות אבל יותר מסובך.

שמת לב שיש היום בדיקות גם בב"ש?

שמתי לך לינק.

תראה, טיפול בHIV לא מתחילים מייד, כך שאין שום משמעות להמתנה של השבועיים הללו.

הגעת לרופא עם מאפיינים קלאסיים של מחלה ויראלית, שכמותם הוא רואה עשר ביום בתקופת החורף.
הוא לקח ממך פרטים והתרשם שאתה בחור אחראי, אז למה שידרג את נגיף הHIV במקום הראשון באבחנה?!

TheOne38

New member
תגובות ל: אוונגלין ו ItsikH

ItsikH
הרגעת אותי קצת בנוגע לחיי המין שלי, תמיד הייתי עם קונדום מעולם לא אחרת, תמיד גם גמרתי בקונדום ומעולם לא גמרו לי באזור האינטימי או פה.

קצת מטריד שהרופא משפחה לא בקיא מספיק.

אוונגלין

כן ראיתי את הקישור תודה רבה ! אולי באמת בגלל הקרבה עדיף לי לעשות שם, למרות שבכל מקרה תכננתי לחזור לאזור המרכז אני גר בר"ג בגלל הלימודים, אבל אולי הצעד נכון יהיה לעשות את הבדיקה בב"ש ואז לחזור כבר למרכז משם.

נ.ב. - חזרו עוד תוצאות של הבדיקות דם וראיתי שהן תקינות, כולל הבילורובין על כל סוגיו. אני מקווה שזה לטובתי.

שוב תודה רבה לכם.

ItsikH

Member
רק לחדד עוד בענין החרדה והרופא לפני חודשיים היתה לי תאונת אופנים, נפלתי במהירות גבוהה, פגיעת ראש, אני לא זוכר כלום מהתאונה עצמה, אבל בימים הקרובים הרופאים היו סבורים שלא אתעורר כלל. כרגע - בלי ערבות - עושה רושם שהנזק מזערי וקוסמטי בלבד. מה זה בא לומר - אנחנו כבני אדם, בני תמותה וחשופים לסכנות באופן תמידי, חלקן סכנות חיים ממש, ומעט מאוד מכל זה תלוי בנו באמת. אנחנו יכולים רק לעשות כמיטב יכולתנו, רבה יותר או פחות. אם יכולתך מאפשרת לך הקפדה על קונדום, מיצית את כל מה שממילא הרפואה אומרת שניתן וצריך לעשות לבטיחותך. יש עוד אולי מקורות סיכון נוספים אך הם מזעריים [אפשר ללמוד מעט את הנושא אם רוצים, אבל ממילא מדובר בדקויות]. אבל החרדה חשובה לא פחות - היא עצמה פוגעת ביכולתך לתפקד ולהתמודד. יכול להיות אפילו מצב שהחרדה תגרום לבני אדם לוותר על הגנות!

אני כבר לא מדבר על זה שהחרדה פוגעת באושר ובהנאה מהחיים...

ובענין הרופא - לשמחתנו, HIV אינו תופעה נפוצה בכלל ואצל רופאי משפחה בפרט, לכן אין לצפות מרופא משפחה שלא למד את הנושא לדעת הרבה. אם הוא כן יודע, או יודע לפחות להודות שאינו יודע [תכונה יפה ונדירה אצל רופאים בפרט ובני אדם בכלל], זו נקודה לזכותו כרופא משפחה.

נ ע ל

New member
אבל איזו קלות דעת? :/

תראה על סמך מה החלטת שאולי יש לך איידס- על סמך תסמינים של בערך כל מחלה אפשרית, שנמשכו לכמה ימים ועל סמך זה שקיימת יחסים מוגנים לפני חודש!
הרופא כנראה בצדק לא התרשם שיש סיבה אמיתית לחשוש אבל כדי להרגיע אותך כן רצה לשלוח אותך לבדיקה. אז מה לא בסדר?
זה מאד מאד חשוב להיזהר ולהיות קשוב לגוף שלך וברצינות, זה טוב שאתה קצת נלחץ מזה ושהמחלה "קיימת" בתודעה שלך ושאתה דואג להישמר ממנה. אבל תשתדל לנשום עמוק ולא להילחץ יותר מדי סתם :)

למעלה