מפחד אבל...

אויר2אש1

New member
מפחד אבל...

שואל למרות הפחד... האם יכול היות מצב בו מטפל אחרי טיפול מסויים (שחדש לאותו מטפל - טיפול (דמויי) רייקי ראשון שביצע מטפל שיאצו) יכול "לגנוב" ממנו את הכוח (עירנות, אורך רוח) או להותיר אותו חסר ריכוז) זה מקרי ? זה בגלל הריכוז ה"אויר והמים" או ריכוז מנטלי שהפך לחוסר ריכוז... אולי אני נישמע פסיכי אבל יש משהו ? ? שיכול "להגן" בפני מקרים כאלו" וסליחה על החוסר התמצאות... אני עדיין סטודנט
גם תגובות אישיות התקבלו בתודה מרובה יותר

כל העולם כולו...

גשר צר מאוד... מה שאתה מתאר, היא תופעה מאוד מאוד ידועה ושכיחה בעולם הרפואה המשלימה, ומכיוון שרגלי האחת גם בעולם הרפואה המערבית, אספר לך (בסוד) שגם שם התופעה נפוצה. זוהי אמת שקיימת ביחסים בין אנשים, אך במהלך ההפיכה למטפל, ופיתוח היכולות האמפאתיות והאינטואיטיביות, ניתן לפגוש גרסאות יותר בולטות שלה. מדובר בעצם במעין טשטוש גבול: המטפל מרגיש מה שהמטופל מרגיש. אתה ודאי שואל את עצמך, כיצד יהיה גבול ,ואנחנו עשויים כולנו מאותו חומר? מאותה אנרגיה? במהות, זה נכון, והסבר המורכבות האנרגטית הוא ודאי מעבר ליכולתי הצנועה, אך אחלוק איתך את התהליך המעשי שעברתי, ואולי תוכל גם אתה להפיק מנסיוני תועלת כלשהי. בעבר, בתוך חיי, הדבר הפך למעין בדיחה, כשהייתי כועסת (בצחוק, לא להיבהל) על אנשים קרובים כשכאב להם משהו, כי גם לי כאב בדיוק באותו מקום. בהתחלה זה הפך להיות תמריץ לטפל... פשוט כדי שיפסיק לכאוב לי... אבל אני יכולה להעיד שזה כלי איבחוני וטיפולי מאוד לא יעיל, שאולי נותן מידע על בעיותיו של המטופל, אך גורם לתשלום מחיר יקר מצד המטפל. בפסיכולוגיה המילים הן אמפתיה מול הזדהות, כשבהזדהות, המטפל נכנס כה עמוק לתוך עולמו ו"עורו" של המטופל, עד כי אינו יכול עוד לעזור לו. הייתי מוצפת, ברגשותיהם, כאביהם, סערותיהם של אחרים, עד כי חשתי שזה גדול עלי, וביקשתי לקחת ממני את היכולת הזו. וכמה שניסיתי, היכולת לא הלכה, אך התחלתי להבחין איזה דברים מקורם בי, ואיזה לא. התחלתי לזהות מתי מגע עם אדם מותיר אותי מרוקנת ומבולבלת, וגיליתי שזה אותו כאב שחשתי קודם, אך בוריאציה אחרת. ושכמו הכאב, גם הוא לא "שלי". בדרך פגשתי הרבה שיטות של מטפלים לעשות הגנה אנרגטית, לשים גבולות בינם לבין המטופל, לשמור על עצמם, כדי שיוכלו לעזור. (ברברה ברנן, בספרה "ידי אור", מקדישה פרק שלם לנושא זה, מומלץ!) ואף דרך לא עבדה בשבילי! ואז חשבתי, אם אתבונן, אקשיב ואלמד להכיר את הדברים שלי הכי טוב, אולי כשיגיעו ענייניו של המטופל, אדע לזהותם בבירור, ולטפל בהם באופן המתאים. אליזבת הייך מתארת בספרה "התקדשות" תהליך של שיתוף אנרגטי עם מטפל, היא מתארת את השיתוף בצורת שמונה שוכב, שהוא הסמל לאינסוף. כל אחד מהצדדים נתון בתוך מעגל משלו, אך האנרגיה שהם חולקים מקיפה אותם וזורמת ביניהם. וכך כל אחד שומר על עצמאותו בתוך השיתוף. הדרך שבחרתי עובדת בשבילי. בגן הפנימי שלי אני מכירה (כמעט) כל עץ צמח ופרח, אני מכירה את סגנון השתילה והגיזום, את ריח הדשן, את העשבים והמזיקים... וכשצמח לא מוכר צץ פתאום, אני מעבירה אותו בעדינות אל ערוגת ה"מטופלים", שם אני יכולה לתת לו את מה שהוא צריך, באופן שמתאים לי. ובסוד אני יכולה לספר לך עוד, שהצמחים שצמחו על הגבול שבין ערוגת המטופלים לגני... הם מהיפים שראיתי אי פעם. אתן לך עוד, מתנה לשבת, סיפור חסידי ששמעתי מד"ר עדינה פלשר, תרפיסטית בדרמה וסיפור. חסיד הובא לפני רבו והוא במצב איום, עירום כולו, כורע על הרצפה מתחת לשולחן, עושה עצמו מנקר גרגרים מהריצפה וקורא בקול "קוקוריקו, אני הינדיק" (הינדיק= תרנגול) ביקש הרבי מהקהל הרב לצאת מהחדר, והשאיר רק קומץ מחסידיו הקרובים ביותר, ואז, לתדהמתם, התפשט הרבי מכל בגדיו, ונכנס אף הוא אל מתחת לשולחן עם החסיד. החסיד צועק "אני הינדיק" והרבי עונה "אתה הינדיק וגם אני הינדיק". וכך היו כורעים מתחת לשולחן ומנקרים גרגירים בצוותא שעה ארוכה. לאחר זמן, אמר הרבי לחסיד: "אתה הינדיק ואני הינדיק, אך קצת קריר כאן, מתחת לשולחן, הבה ונלבש את בגדינו", והחסיד נעתר לו. ישבו עוד זמן, מתחת לשולחן בבגדיהם, ואז אמר הרבי:"אתה הינדיק ואני הינדיק, אך גבי כואב מהישיבה השפופה מתחת לשולחן, נוכל להיות הינדיקים גם אם ננקר את גרגירנו על השולחן" והחסיד נעתר לו. וכך שוב ושוב, עד שהחסיד נראה שוב כתמול שלשום, והיה מוכן לשוב לחייו ולביתו. לאחר הפרידות הרשמיות, קרא הרבי לחסיד ולחש דבר מה על אוזנו. פניו של החסיד אורו, ובצעד נמרץ פנה לצאת מבית הרבי. חסידיו הקרובים של הרבי היו סקרנים, ושאלו את החסיד מה אמר לו הרבי, החסיד ענה "אתם יודעים, גם הרבי הינדיק!" מציאת ההגנה המתאימה לך, כרוכה באופן מוחלט בתהליך התפתחןתך כמטפל. אין מתכונים. אך אם תבקש, יהיו הרבה אנשים טובים שיעזרו בדרך. איש אינו "גונב" ממך דבר שאינך רוצה להפרד ממנו. האחריות והכוח הם שלך, גלה אותם בעצמך, ותגלה את מקור הכוח האינסופי של היקום. מאחלת לך כל טוב שרון

esunshine

New member
../images/Emo66.gifיאללה שמעתי את הסיפור...

אש|בגירסה קצת שונה, כאשר מדובר ברבי נחמן מברסלב, שניסה לעזור לאדם שאיבד את שפיותו...משהו כמו תרנגול הינדי. לפי מה ששמעתי הרב נהג להתעסק הרבה בנושא האי-שפיות והרוחניות... ואני שואלת האם יש לדעתכם קשר...האם אתם מסכימים שחוויה רוחנית יכולה להיות משולה למאניה? ואגב, אני תלמידתה של ד"ר עדינה שתוודע לחיים ארוכים...לא שמעתי סיפור זה, אך למדתי הרבה משיטות ביבליותרפיות, ומכלים טיפוליים... בקשר לשאלה של אובדן אנרגיות...מטופל עלול לרוקן אנרגיות ממטפל. ולדעתי זה לא רק בצד ההזדהותי...הרצון לעזור ולעתים חוסר הידיעה כיצד עלולים לעשות זאת. כמו כן, היותנו לא תמיד כביכול בזמן ובמקום הנכון... לעתים נקריתי לעזור למישהו שהמקרה היה גדול עליי...ובאמת נלקחו המון אנרגיות, מה עוד שהאדם לקח עוד בעבר אנרגיות מקבוצה די גדולה של אנשים. תודה שרון על החיבור...עם חוויות שלי..
שבוע טוב SUNSHINE

איזו דרך מענינת מצאת להגנה ../images/Emo45.gif

והסיפור החסידי - מדהים! איזו דרך מופלאה להעביר את הצורך לראות את המטופל בנקודת המוצא שלו כדי להובילו לאיזון.

freearth10

New member
בהחלט אפשרי

לי זה קרה לא פעם עד שלמדתי לעשות הגנות. אז קודם כל, כדאי לך לשאול במכללה איך עושים הגנות ברייקי, כי לכל מקצוע יש צורת הגנה אחרת. מה שלי מאוד עוזר: לפני הטיפול אני מדמיינת את עצמי בתוך בועה לבנה ענקית ששום דבר לא יכול לחדור דרכה. מכניסה פנימה הרגשה גדולה של שחרור ואז כאשר אני פותחת את העיניים אני אומרת לעצמי כמה פעמים יש בי עוצמה רבה שמגנה עלי. יש בי עוצמה. וזה עובד. מאז שאני עושה הגנות אלו לא "גונבים" לי עוד את האנרגיה שלי ואני יכולה לעשות אפילו טיפול אחד אחרי השני.

אויר2אש1

New member
אל תצחקו עלי !

אז זה כך אני סטודנט זה כמה חודשים לאנמה - קרובת משפחה עתיקה של השיאצו, טויינא, תאילנדי. וכן יש לנו "הגנות" משלנו אבל הקטע הוא הגעתי לא מוכן... יותר נכון לא את מה שלמדתי עשיתי... התקשרו עליי בטלפון אדם מוכר ויתלונן על מיקרה מסויים - התנהג בצורה מסויימת... הדבר היחיד שעלה לי באופן אינטואיטיבי לראש זה רשימת הצאקרות (למרות שאני לא מתעסקים עם צאקרות אלה מרידיאנים) הבן אדם מעבר לקו כבר שאל אותי "מה אתה חושב שיש לי סתימה בצאקרה" (האדם השני היא סטודנטית לרייקי) שקט לכמה דקות ... ואז היא אמרה ב"צחוק אולי" תודה על ה"טיפול" אני מרגישה יותר טוב כול מה שאני זוכר זה שקראתי חמש פעמים בשקט את מה שהיה כתוב על הדף בנוגע לאותה הצאקרה... אחרי כמה זמן של דיבור סגרתי את הטלפון ונסעתי ללמודים התחלתי להרגיש עייף ומבולבל ואחרי כמה זמן כבר התעוררתי ומצאתי את עצמי בתוך אמבולנס בדרך לחדר מיון הייתי בתאונת דרכים זעזוע מוח... האוטו הלך לחפש את המוסכניק הגדול בשמיים השאלה שלי מה זה מה שעזר לה אולי האמפטיה - כי כמו שאני מבין גם רייקי דורש קירבה פיסית מסויימת או שאפשר גם בטלפון ? בנוגע להדמיית הבועה עם כל הכבוד ניסיתי את זה, וזה יוצר אצלי מצב של צורך בעבודה "פיסית" קשה יותר מאשר עבודת הארה כמו שהמורה שלי קוראה לזה התיחסותכם בבקשה ....

אתה גדול! אין סיבה לצחוק עליך...

וגם אם היתה, לא היינו צוחקים כי אנחנו אנשים רציניים שמתייחסים לכולם ברצינות (טוב, לפעמים...
) ולשאלתך: גניבת אנרגיה היא בעיה אמיתית של אנשים עתירי אנרגיה ולכן הם חייבים ללמוד להגן על עצמם.. יש אנשים שהם ערפדי אנרגיה כל הזמן, במיוחד אלו ה'רעים' (ישויות של חושך שואבות את האנרגיה שלהם מאחרים. ויש כאלו שרק במצבים מסוימים - מחלה, דיכאון. רייקי אמור, (כך נאמר...) להגן עליך, אבל נראה שמי שהעביר לך את הסדנא לא עשה עבודה מוצלחת במיוחד... העברת אנרגיה יכולה להיעשות גם ממרחק, ואפילו ממרחק עצום. אין צורך במגע, ואפילו לא בקשר טלפוני. אפשר לעבוד עם תמונה, או אפילו רק לחשוב על האדם. בכל מקרה, אין להעביר אנרגיה לאדם שלא ביקש, או להעביר אנרגיה בזמן שהמקבל אינו יודע על העברת האנרגיה. קשה לדעת מה בדיוק קרה שם, אבל אפשר אולי לשער. מה שברור הוא, מתוך תחושותיך, זה שנגנבה ממך אנרגיה... איך? סביר להניח, שכאשר קראת את החומר הכתוב על הצ'אקרה, הצ'אקרה נפתחה. מדברי החברה ה"מטופלת" היא נפתחה לקבל, ובמקרה זה, לקחת... לא 'פיקחת' על כמות האנרגיה שיצאה, אז היא לקחה לפי צרכיה, מבלי שידעת. אילו היית יודע, יכולת לאזן לפני נסיעתך, גם אם היא לקחה יותר ממה שהתאים לך לתת. הילר טוב, אינו עובד עם האנרגיות של עצמו, אלא עם אנרגיות קוסמיות שנמצאות בשפע, כך, כשאתה ממלא את האחר, גם אתה מתמלא. חשוב שתהיה ממוקד נכון על האנרגיות שלך, כך שלא ירוקנו אותך ללא ידיעתך. אני שמחה שיצאת בשלום מהתאונה, ומקווה שתלמד את השעור (או תחליף מקצוע)

אויר2אש1

New member
תודה

אני מקווה שאני הבין את השעור שלי (ואולי בפעם הבא שזה קורה האדם יהיה צריך להגיע אליי לטיפול בשיטה שאני לומד - אנמה האמא של השיאצו)

למעלה