מפוח של מזגן

4Z7GBA

New member
מפוח של מזגן

יש לי מפוח של מזגן רציתי לדעת איך אני יכול להפעיל אותו וגם לדעת כמה כוח סוס זה מהמפוח יוצאים 9 חוטים 1 כתום 2 חום 3 אפור 4 כחול 5 אדום 6 צהוב ירוק {הערקה אני חושב - מחובר לגוף המפוח} 7 לבן 8 שחור 9 לבן הלבן הראשון והחום מחוברים לקבל או מצת {לא יודע בדיוק מה זה אבל יש לו 4 רגליים והחוטים תופסים רק שתיים כלומר יש שתיים פנויות} הכתום והאפור מחוברים וכל השאר מאוגדים לצמה ארוכה של מטר וחצישבסופה לכל חוט יש קונקטור {קצה חוט} אדום שחור כחול ירוק צהוב לבן איך אפר להפעיל את זה על איזה מתח זה עובד ואיך אני יודע כמה מצבים יש לזה

lekner

New member
זהו מנוע 3 מהירויות הכולל

הפיכת כיוון סיבוב אדום כחול ו שחור אלא 3 המהירויות צהוב הארקה לבן אפס לבן ו חום קבל כתום אפור גישור לכיוון אחד אפשרות החלפה ע"י כתום וחום לא זוכר בידיוק את הקומבינציה של החלפת הכיוון כדי לדעת את ההספק צריך לקרוא על התווית אחרת לא תוכל לדעת מה שתוכל זה להפעיל אותו למדוד זרם ולחשב את ההספק אך........ ההספק שתקבל הוא הספק הכניסה ומכיוון שאין לך את נצילות המנוע לא תוכל לדעת את הספקו. במנועים כאלה נצילויות נעות בין 55-80 אחוז

4Z7GBA

New member
עוד שאלה וכמה פרטים

איזה מפסק אני צריך לחבר לזה כזה שאני יוכל להישתמש בשלושת המצבים שלו הפרטים על המפוח הם
arie krool engines. ltd model : bom - ydk - 370d - 4 31 - 743c 230v 50hz 3.5a 10uf/400vac rpm 1280 {3 speeds} 1/2h.p. thermally protected rot.------> brown gray rot.<------ gray orange --------------------brown {orange} = cap --------------------white lo------------------red me------------------blue hi------------------black --------------------white​
לפי מה שרשום כאן מה הכוח של זה

lekner

New member
יש לך את הנתונים על מגש זהב

אתה לא יכול לבקש יותר מזה מנוע 0.5 כ"ס הצבעים כמו שציינתי סיבוב ימינה גישור חום/אפור סיבוב שמאלה גישור אפור/כתום חום(כתום)/לבן = קבל (אולי חום ופס כתום? לא יודע) לבן אפס אדום =גבוהה כחול = בינונית שחור= נמוכה אם לא הבנת את זה מהכתוב אני מבין שאין לך הרבה ניסיון בחשמל ולכן ממליץ לך להביא חשמלאי לחבר את החוטים כי חיבור לא נכון יביא במקרה הטוב לשריפת המנוע

lekner

New member
יש גם מפסק 7 מצבים

על תשכח אתה צריך גם מצב 0 כבוי

למעלה