למה שהן לא יתרבו..?
בגלל שזה עולה די הרבה כסף להקים אותן ולתחזק אותן. בגלל ש"כריש מכירות" יכול להיות רק אדם אחד מתוך מאות. בגלל שבד"כ מגיעים למצב שבו צריחך לסגור את החברה, בגלל שהיא "נשרפת" בשוק. או בגלל שכל השוק "נשרף" - לדוגמה שוק ה"דוגמנות" ויחידות הנופש. קלאב הוטל עשו מכה, מכרו כמו לחמניות 50000 יחידות. אח"כ קמו 19 או 27 חברות של timeshare, בכל הארץ. חלקם הגדול ברחו עם הכסף, לא סיפקו אפילו את היחידה המסכנה וכד´. היום יש שלוש או ארבע חברות. חלקן בצמצומים, חלקן מחפשות אנשי מכירות בנרות. כמעט כל ה"כבדים" של התחום פרשו או עברו לעבוד בחו"ל. כנ"ל לגבי "דוגמנות" - אמנם יש מלא פראיירים, אבל אני מתפלא שאחרי שתביעה שהייתה נגד החברה הראשונה (לא זוכר את השם, חן תזכיר לי..), שהייתה גדולה ומפורסמת ואכלה אותה בגדול, אנשים המשיכו ליפול בפח. בכל מקרה כל הכתבות לא ממש עוזרות - רק שתדעו - בגדול זה יכול לפגוע בטווח הקצר, וגם זאת פגיעה שלאו דווקא מורגשת. היום מה שבעיקר פוגע בחברות האלה, יותר מאשר בשאר המשק, זה המצב. מצד אחד, מצב לא מצב אדם שהוא "sold", יקנה. מצד שני, אם אין לו כסף, או שהוא לחוץ בכסף, הוא לא יעשה את זה, לא משנה כמה מכרת לו. יצא לי לשבת עם אנשים שנהגו לשלם רק במזומן (סכומים גדולים) ומרגע שלא היה להם מזומן, לא רצו בשום פנים ואופן להכנס להסדרי תשלומים וכד´, זה פשוט הוריד אותם מכל הרעיון. בקיצור, זה נשמע פשוט, ואני באמת מכיר כמה אנשים שעשו מכל העסק כסף קל, אבל בתנאים של השוק של היום, בארץ, צריך להיות מאד מוכשר כדי להקים חברות כאלה, זה לא עניין של מה בכך. חלק מזה זה אגב גם "בזכות" ביהמ"ש והכנסת שמגוננים בהסטריה על אנשים טיפשים. כתוצאה מזה נפגעת באופן כללי היציבות המסחרית (לא רק של "נוכלים") והגידול בשוק, כיוון שאנשים נמנעים מאלף ואחד דברים רק מהפחד שיתבעו אותם. במדינות נורמליות, כמו אנגליה לדוגמה, חוזה זה חוזה - נגעת נסעת, ואז אנשים בסה"כ לומדים להזהר לפני שהם חותמים על כל דבר, אבל העסקים פורחים כי יודעים שמה שביכולתו של הקונה לבדוק, הוא גם באחריותו.