מפוחית פה

IamNoa

New member
מפוחית פה

אני רוצה ללמוד לנגן על מפוחית... ונכנסתי לחפש... והגעתי למסקנה שאני ממש לא מבינה בזה ואין לי מושג מה אני צריכה 0_ס אז אולי פה יוכלו לעזור לי.... אני רוצה איזו מפוחית שקל ללמוד איתה, ומבחינת המוזיקה אז בעיקר בוב דילן ובסגנון (הצליל של המפוחית וזה....) ושלא תעלה יותר מדי כסף... יש כזה דבר? :) תודה על העזרה!

itoosh2

New member
יש שתי סוגי מפוחיות עיקריות...

מפוחית כרומטית - שזאת מפוחית שיש בה את כל 13 הטונים (דו, דו דיאז, רה, רה דיאז, מי, פה וכו'...) עם המפוחית הזאת אתה חייב לדעת תווים ותאוריה בסיסית כדי לא להסתמך על המזל שלך כשאתה מנגן.... בעצם מפוחית כזאת היא דומה מאוד לכל כלי נגינה אחר וצריך ללמוד לנגן עליה... מפוחית פנטטונית (אני לא בטוח שזה השם... שמעתי גם את השם "מפוחית דיאטונית") - המפוחית הזאת היא לפי סולמות, בעצם אתה קונה מפוחית שיש בה את הצלילים של הסולם הפנטטוני של צליל מסוים... סולם פנטטוני זה הסולם שמאלתרים עליו בעיקר בבלוז ורוק פשוט... לכן הוא מאוד מאוד פופולרי... בעצם הטענה היא שאם אתה מנגן דו פנטטוני על שיר בסולם דו, כל צליל שתתן ישמע טוב... לכן אם אתה מתאים את המפוחית המתאימה לסולם של השיר שאתה מנגן עליו אתה לא חייב ממש לדעת לנגן או לדעת תאוריה, אתה יכול לנגן מה שבא לך וזה אמור להשמע טוב... כמובן שככל שתדע וכל שתתאמן ככה זה ישמע טוב יותר... החסרון במפוחיות האלה הוא שמפוחית כזאת לסולם דו תשמע טוב על סולם דו, אבל רע מאוד על סולם רה, וחצי רע על סולם סול... בעצם בכמעט כל חנות כלי נגינה יש את שתי סוגי המפוחיות כשאת הסוג השני לפעמים מוכרים בסטים של כל הסולמות או הסולמות הפופולארים (לרוב, דו, סול, מי ולה)... אני מקווה שזה היה הסבר מובן... בהצלחה... אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול...

למעלה