מפה ומשם

nogaash

New member
אף אחד לא הכריח אותי...

ואכן לא הכנסתי את הילדה שלי לגן פרטי... זה שהייתי משלמת יותר כסף.. (יותר מתשלום חודשי על משכנתא) לא היה מבטיח לי טיפול מסור יותר וטוב יותר בילדה שלי.. והעובדה היא שיש אופציות אחרות.. שקטות יותר וצנועות יותר (אני על הגן של הילדה שלי שמעתי במקרה ממכרה של חברה, לא היה פרסום שלו בכל מקום) וטובות לדעתי הרבה יותר. ועל החינוך?? לא יכולתי לבקש חינוך יותר טוב מזה. ועל הפיקוח, אין מה להתווכח בכלל, גם גנים פרטיים דורשים פיקוח, כי הם מחנכים את הילדים שלנו, הם נותנים להם את הבסיס והם חייבים בפיקוח ואני עדיין חושבת שהמחירים המופרזים עד כדי חוסר היגיון, הם בסך הכל ניצול ציני ומכוער.

orelie

New member
הרשומה שתרתיח כל אימא עובדת בישראל

משמינה אתכן לקראו ולהגיב בבלוג שלי משהו קצת מצחיק קצת מעצבן תגידו אתן יעל

אביבקיץ

New member
לא מבינה את זה. לגני עיריה מותר להיסגר בקיץ

אבל לגננות הפרטיות אסור? לא קראתי בעיון, אבל נראה לי שהיה קצר בתקשורת איפושהו בדרך הניחוש שלי - הקשר בין מה שכתוב בעיתון לבין המציאות הינו קלוש. סוג של פרשנות של הכתב

אביבקיץ

New member
הכותרת לא דיברה על כסף אלא על סגירה

הכותרת של ההודעה אמרה שאסור יהיה לסגור גנים באוגוסט. וזה לא נכון. אף אחד לא יכול לאלץ גן להישאר פתוח 12 חודשים בשנה. הדבר היחיד שמדברים עליו בכתבה המדוברת אומר שאסור להכריח גנים להיסגר באוגוסט. כלומר - גננת שרוצה לעבוד 12 חודשים בשנה - מותר לה. וזה המצב גם היום, יש גנים שלא סגורים באוגוסט. ככה שאין חדש תחת השמש, אבל האחראי על ההגבלים רוצים להראות שהוא עושה משהו, ואלה שמארגנים את העצומה נגד תשלום באוגוסט רוצים להראות כאילו העצומה הזאת השיגה משהו, וכלכליסט צריך למכור עיתונים.

nogaash

New member
אני יודעת טוב מאוד על מה דיברה הכותרת...

אבל יש לזה קשר מאוד גדול, לעניין הכסף. בגנים פרטיים בשיא חוצפתם גובים מחירים בשמיים, אני הייתי בהלם כששמעתי את מה שמשלמות החברות שלי בעבודה, בממצוע 3,000 ש"ח כל אחת משלמת לגן הפרטי של הילד שלה, זו פשוט שערוריה, זה בילתי ייאמן, זה לא נורמלי.. ועוד באוגוסט הם סוגרות את הגן? ועלאק פותחות אותו לעוד שבועיים קייטנה בתשלום נוסף.. זו פשוט חוצפה.. את טוענת שגם להם מגיע חופש?? שייקחו אותו בצורה הוגנת. שלא ייגבו באוגוסט תשלום מלא על החודש ושלא יפתחו קייטנה בתשלום נוסף ושיקחו להם את השלושה שבועות חופש שלהם.. אבל אם הן כבר עובדות באוגוסט (להלן קייטנה) שלא ייקחו על זה תשלום נוסף מההורים.. אני למזלי כבר מזמן עברתי את הגן ואטוטו מסיימת גם תיכון, אבל על הגן של הבת שלי שילמתי 250 ש"ח, הכנסתי אותה לגן דתי וקיבלתי את החינוך הטוב ביותר לילדה ואת הטיפול המסור ביותר ואני אסירת תודה על כל רגע שהיתה לבת שלי את הזכות להיות בגן הזה. ולכל התוהות אני אשה חילונית שנולדה לבית חילוני ואין לי כל קשר או זיקה לדת, הסיבה ששמתי אותה בגן הזה היא המחיר ההוגן לעומת מחירי הגנים הפרטיים ולעומת גני נעמ"ת והחינוך לגיל הרך שזה החינוך הטוב ביותר לדעתי.

אביבקיץ

New member
נוגש - על מה ומי את כועסת?

גן פרטי כשמו כן הוא - פרטי. מי שרוצה - שולח לשם את הילד, מתוך ידיעה מה המחיר ומה התנאים. מי שלא רוצה - מוצא מסגרות אחרות, כפי שאת מצאת. בשוק הפרטי יש הרבה דברים, וכל אחד מחליט מה המחיר המתאים לו ומה לא.

nogaash

New member
אני לא כועסת...

אני רק מביעה את דעתי.. ועדיין חושבת שגנים פרטיים דורשים פיקוח על המחירים כדי למנוע ניצול ציני של הורים תמימים וצעירים המחפשים את "הטוב ביותר" לילדם.. ובסה"כ העליתי למודעות שיש גם אופציות אחרות טובות יותר והגיוניות יותר מבחינת המחיר.. ואם חידשתי אפילו לאחת ואם עזרתי למישהי לדעת לבדוק אם יש אופציות אחרות בקרבת ביתה.. אזי עשיתי את שלי.

שירי ל

New member
אגב סתם הערה בנוגע לימי חופש -

אסור למעסיק לשלם ימי חופש כשהעובדים שלו עדיין מועסקים אצלו. הוא יכול להוציא את העובדים לחופש אבל אז הם צריכים להיות בפועל בחופש. מצב שבו מעסיק משלם להם ימי חופשה ובאותו זמן גם מעסיק אותם לכפל תשלום הוא לא חוקי וזה מה שקורה כאן לכאורה...

אני אמא1

New member
עתירה לבג"ץ: לפקח על מחירי המעונות הפרטיים

לטענת העותרות, צו הפיקוח על המעונות חל גם על המסגרות הפרטיות. הן טוענות כי פנו למשרד התמ"ת, שהשיב כי אין פיקוח בשל מגבלות כוח אדם. התוצאה: יש הורים שמשלמים אפילו כפליים מהמותר

למעלה