מפגש ראשון

מפגש ראשון

שלום , היום , סוף סוף התקיימה הפגישה הראשונה . (אחרי ביטול בשבוע שעבר) ושוב- אני קצת בדילמה. אני יודעת, שבמפגש הראשון (וגם אחריו רצוי ) להיות אוזן ,כי ריק שמאפשר לעלות דברים. המתאמן נתקל בקושי לעלות דברים ביוזמתו, ובאיזשהו שלב פשוט ביקש ממני לשאול אותו שאלות... אני מודעת לכך שהשאלות עלולות " לקבע" אותו לכוון מסויים , אבל לא יכולתי אחרת. נוכחתי לראות את השקט לאחר שהוא מסיים גורם לו לאי נוחות , לכן השתדלתי לעלות שאלות שיקדמו אותו טיפה. המתאמן הרגיש מאוד לא בנוחות , שפת הגוף שלו שידרה לחץ .. להזכירכם- מדובר בנער בן 17. מה דעתכם?

Yin

New member
דעתי

כתבת: "המתאמן הרגיש מאוד לא בנוחות , שפת הגוף שלו שידרה לחץ" - זו נקודת מפתח. נדמה לי שנכון פשוט לשקף ולשאול את הנער על חוסר הנוחות - מה גורם לזה ואיך הוא יכול להרגיש יותר בנוח. עדי

לyin

היי , שאלתי את הנער "אתה מרגיש בנוח כאן? רוצה לשבת במקום אחר? " תשובתו היתה " לא". חייבת לציין שבמפגש התקיים אצלי בבית , וסידרתי את החדר כך שיהיו כמה מקומות ישיבה, ולאחר שנכנס הזמנתי אותו לשבת איפה שיבחר. תודה על תגובתך ,Yin :)

Yin

New member
אפשרויות בחירה

לשאול "רוצה לשבת במקום אחר?" לא באמת עוזר, בזה הבחנת לבד. שאלות כמו: מה מפריע לך? מה יגרום לך להרגיש בנוח? שבאות אחרי משפט כמו: אני מרגיש בחוסר נוחות שלך, כיוון שאנחנו לא ממהרים - נראה לי נכון להמשיך רק אחרי שתחוש בנוח... (או כל ווריאציה אחרת). אפשר לשנות מיקום, גם תוך כדי הפגישה - לעבור לחדר אחר, לצאת החוצה. אפשר להוציא את המתאמן מהתנוחה הקפואה ע"י בקשה לזוז, או הגשת כוס מים. ואפשר גם להבין שזה ממול הוא שיקוף של התחושה הפנימית של המאפשר. עדי

isaacm

New member
דעתו של טירון

בשלב כלשהו, ומתי טוב יותר מהפגישה הראשונה, את צריכה לבנות בשחקן שלך (המתאמן) תחושה של ביטחון בתהליך ואמון בך. ביחד עם עוד מספר רכיבים, שני אלה חייבים להיווצר כדי שהנער ייפתח. אז אם את יכולה ללמוד להכיר אותו קצת יותר לעומק ע"י קיום שיחה שבה הוא משתף אותך באיך נראה העולם שלו, הסביבות שלו, ואת מפגינה אמון שותפות והזדהות אוטנטיים, מה יכול להיות טוב יותר מזה? ואז לשתיקות יש משמעות אחרת לגמרי - הן באות כדי לתת לו זמן לעכל דברים ולא כהתמודדות מי יישבר ראשון או אמצעי לחץ. מה את חושבת על הרשימה הארוכה הזו?
איציק

היי איציק

אני חושבת שהעלת כאן נקודות מאוד חשובות, ובוודאי שאני מסכימה איתך לגבי האוטנטיות שלי בשיחה . בחלק מהשיחה היתי מרוכזת בלהקשיב "נכון" , להתנהל "נכון" , ויכול להיות שזה מה שגרם לאי נוחות מצדו. לגבי השתיקות- עד עכשיו חשבתי שמאוד התידדתי עם השקט , אבל כנראה שיש מקום רב לחקור את הנושא מבחינתי. שבוע נפלא שיהיה :) ליה

Rוני

New member
שמתי לב שכאשר מתאמנים שעובדים איתי

מגיעים לנקודות שקשה להם לדבר או לחשוף, הם שמחים מאד לעבוד עם קלפים הקלפים עוזרים להם להתרחק ולהביט ממקום שונה מצד שני נער בן 17 - אולי חושב שאת מצפה ממנו לאיזו תדובה מסויימת? לשטף תגובות? בהחלט מסכימה עם מה שנכתב פה קודם - שווה לפתוח את זה ולתאם ציפיות.

קלפים וכלי עזר

יכולים להיות מאוד מועילים, פותחים, ואפילו מרגשים. לא יודעת עד כמה זה במקום במפגש הראשון -שני. במפגש הבא אני בהחלט אפתח את נושא הציפיות והתגובות.

היי מיקי

קראתי את המאמר לפני המפגש, וחייבת לציין שהוא עזר לי עד מאוד. גם בכך שהיתי מודעת מאוד לשפת הגוף של המתאמן, וגם שמחתי לגלות סימני הראפור במהלך פגישתינו. תודה לך .

היכולת להתקדם בתהליך

עומדת ביחס ישר לעומק היחסים שניבנו ככל שמערכת היחסים בין מאמן למתאמן פתוחים, ישירים, אוטנטיים ומעצימים גדלה היכולת לגעת במקומות משמעותיים עבור המתאמן ולעשות קפיצות דרך גדולות יותר אל תמהרי "לטפל בבעיות" או להביא תוצאות תשקיעי ביסודות, במערכת היחסים. שאלות אינן מקבעות דבר, הדרך שבה משתמשים בהן עשויה לקבע אם תשאלי שאלות שלא על מנת לחתור למקום מסויים אלא מתוך סקרנות ורצון להכיר את עולמו טוב יותר, מתוך רצון לגלות את הגדולה שלו, את תמצאי שהדברים כבר יעלו ממנו באופן טיבעי.

tlingit

New member
../images/Emo45.gif מסכימה מאד

ומוסיפה מחשבה קטנה לעיתים, בעיקר כשאנחנו מתחילים להשתמש בכלים שעוד חדשים לנו (אימון, קלפים וכדומה) אנחנו נוטים להשתדל לעשות זאת באופן ה"נכון" ביותר להיות הכי "נקיים" בשאלות, לתת "רק" לקלפים לעבוד וכן הלאה אלא שכאשר מתחילים אימון, המתאמן ברוב המקרים עדיין לא מכיר את השפה האימונית, עוד לא רגיל להתנהלות האימונית, ואני מצאתי שבהתחלה עוזר מאד להנגיש את השאלות ואת ההתנהלות האימונית, על פי מה שמשדר המתאמן - לבחור מילים שונות, להסביר שאולי לא קל לענות בפעמים הראשונות שפוגשים שאלות כמו שמציגים אותם מאמנים, כי הן באמת שונות משאלות שאנחנו רגילים לפגוש בחיי היום-יום עד עכשיו, להרגיע שזה בסדר אם עוד אין תשובות או אין תשובות מלאות לשאלות, ששאלה פותחת תהליך מחשבתי שיכול להמשיך בימים הבאים ולגמרי בסדר להביא תשובה בהמשך, אחרי כמה דקות או כמה ימים. (גיליתי שהאיפשור הזה בעצמו נותן הרבה חופש למתאמנים) וכן הלאה. בעיקר, אל תיבהלי מעצמך. תרשי לעצמך להיות בלמידה במקביל ויחד עם המתאמן אתם הרי עוברים תהליך דו כיווני: משותף ומקביל, וזה יופי

tlingit..

תודה רבה על כל ההעצמה ,והעידוד. הגדרת במדוייק את הרגשתי . (אל תבהלי מעצמך) :) העצות כאן הן מאוד משמעותיות עבורי אז שוב - תודה :)

מתאמנים מתבגרים ../images/Emo26.gif

שלום שיחת ההיכרות נועדה שהמאמן והמתאמן יכירו את המתאמן הכרות מעצימה. בסוף שיחת היכרות, קורה הרבה פעמים שמתאמן אומר: "לא ידעתי שאני כזה.." בחיוך כמובן..
שיחת היכרות שכזאת לא מוכרת בתחילה למתאמנים, ולמתבגרים בפרט. הם גם בלי האימון מבולבלים מאוד בקשר לעצמם, ולהיפתח כל כך, ועוד להגיד כל כך הרבה דברים טובים על עצמם, זה ממש מוזר להם.. החשוב בשיחת אימון רשונה למתבגרים זה ליצר אוירה פתוחה ומעצימה. אני לא חושבת שיש בעיה עם שאילת שאלות, ובתנאי שהן פתוחות ולוקחות את המתאמן למקום טוב של עצמו. לגבי השתיקות - אני מציעה שתבדקי מה קשה לך בשתיקות האלה, למה הן מפריעות לך. כשתביני זאת, תוכלי לתעל אותן לאפיקים חיוביים ומעצימים. שתיקות יכולות לשרת את התהליך, כשלא נבהלים מהן.. בהצלחה

שתיקה

היי יפעת ברגע שנוצרת שתיקה לאחר שהמתאמן ענה או סיים את דבריו , אני לוקחת כמה רגעי שתיקה וממתינה . בהרבה מקרים לאחר השתיקה הזו מגיע "גל " שני ,שטף דיבור . אבל היו רגעים שהמתנתי קצת לאחר שהוא סיים, וראיתי שהשקט גורם למתאמן לאי נוחות מאוד גדולה, הוא מסתכל לצד , מתעסק עם אצבעותיו .. הקושי שלי הוא בכך שאני מודעת שהשקט גורם לו לאי נוחות ,וכל השאיפה שלי היתה שיהיה לו נוח... :( מה את אומרת?

Yifat Shemesh

New member
למי גורם השקט אי נוחות?../images/Emo26.gif

היי ליה כולנו חובים מדי פעם שתיקות בשיחות. השאלה היא כיצד אנו מפרשים אותם. אני מבינה ששקט שגורם לאי נוחות הוא קצת מלחיץ. תנסי לחשוב איך בעבר הצלחת להתגבר על מצבים של מבוכה, וגייסי את אותן עוצמות למקרה הזה (זה בעצם האימון, לא..?). ברגע שתצליחי לא להילחץ מהשקט, תצליחי להכיר ביתרונות שלו, ולנתב אותו לטובת המתאמן ולגרום לו תחושת נוחות וגדולה בהצלחה

למעלה