מפגש משפחתי

eyholla

New member
מפגש משפחתי

לפני יומיים ערכנו מפגש משפחתי של דור הנינים של הרבסים שלי, משה לייב ולאה הוברמן. למפגש הגיעו גם אימי, אחיה הצעיר ואשתו שהם האחרונים מדור הנכדים. זה היה יותר מפגש של חידוש קשר שנחלש בשנים האחרונות. המפגש התקיים בחצר הבית הפרטי של בת דודי באחד מפרברי השרון. ס"ה היינו כ-40 אנשים ומאד נהננו מהמפגש, מהאוירה ומהמטעמים של בעלת הבית.
אני כמובן התנדבתי להכין את עץ המשפחה קיבלתי את העדכונים ואת התמונות ובניתי את העץ. ס"ה יש בעץ 247 אנשים בשישה דורות. כמו כן יש כ-220 תמונות פנים שקיבלתי מהנוכחים או מאלו שלחו במקומם. את העץ הכנתי בתוכנת FTB והוא היה גדול מאד. כ-6.5 מ' אורכו וכ-80 ס"מ גובהו. כיון ש"פחדתי" מכל השטחים הריקים בעץ החלטתי למלא אותו בתמונות "אווירה" כלומר תמונות משפחתיות מכל משתתפי העץ ומכל התקופות האפשריות. לכן יצרתי את העץ בפורמט JPG והעברתי אותו לתוכנת עריכה גרפית. שם בעזרת ביתי שתלנו את התמונות הנוספות ואת התוצאה ניתן לראות בתמונה המצורפת.
כיון שפחדתי מהדפסת נייר בגודל כזה פניתי לחבר שעוסק בבנית תפאורות ואשתו הפנתה אותי ליצרן שילטי חוצות. הדפסתי את העץ על בד שלטים ושילבתי בו גם טבעות לתליה. הבד חזק יותר וקל יותר מנייר ובנוסף אינו קמיט, גם המחיר מאד נח. התוצאה לפניכם.
העץ כמובן הפך לנקודת העוגן של המפגש וההתלהבות היתה רבה.
אני חייב לספר שהמשתפפת הצעירה ביותר בעץ נולדה ביום ג' שעבר וביום ה' תמונתה כבר שולבה בעץ המשפחה.
איל

לייק לייק ועוד אחד.

על הדרך, הרווחת קישוט חדש וארוך לסוכה...

שאלות ברשותך,
1. כל ההמרות של העץ לגרפי וכו' ולשילוט - לא פגמו בהדפסה של התוצר המוגמר ? כלומר, הכל היה חד וקריא ?
2. מה סדרי גודל עלות של הדפה על החומר אותו הזכרת ?

eyholla

New member
אחי כבר הזמין את האושפיזין האלו

לא היו המרות ולכן לא נפגע כלום, הוצאתי את הקובץ מ- FTB בפורמט JPG והמשכתי לעיבוד גרפי באותו הפורמט. ההדפסה היתה ברזולוציה של 350DPI שהיא טובה מספיק, את השמות רשמתי בפונט 12 והוא היה ברור. אם להתעקש הרי שניתן להזמין גם ברזולוציה כפולה.
עלות ההדפסה היתה כ-350 ש"ח, מהיום להיום. לטעמי לא יקר.
איל

איזה יופי

פרט לעץ המשפחה (ברור שהיה להיט
), אשמח לשמוע על תכנים נוספים שהיו במפגש, ובמיוחד על איך קיבלו הקרובים את הסיפורים שלך על המחקר המשפחתי (אני מניח שסיפרתי...).

eyholla

New member
קודם כל היתה הפגישה

זה לא היה מפגש גילוי, אלא מפגש לחידוש קשר. כולם הכירו את כמעט כולם, לפחות מהעבר.
בת דודי הכינה מצגת של תמונות משפחתיות מלוות בסיפורים, חלקן היו על העץ. בד"כ בני המשפחה הקשורים לתמונות הוסיפו תיאורים נוספים. עברנו על שירים ששמענו בילדותינו, סבי נהג לשיר לנו את "על חלון על חלון עמדה ציפור יפה..." בהברה אשכנזית. הקריאו מכתבים מלפני שנים, מהארץ לפולין שלפני השואה, ובחזרה. אני סיפרתי איך נוצר העץ (לא רק לצורך המפגש הזה) וכו'. סיפרו על בני משפחה שכבר אינם ועל כאלו שסתם לא הגיעו. סיפרו על המשפחות, על הילדים והנכדים והבטיחו לשמור על קשר.
כמובן שביקשו את העץ וכבר שלחתי את העץ הכולל לכולם ועכשיו אני מתכון "לגזור" לכל אחד את חלקו לעץ פרטני יותר.
אני מנוי ב- MyHeritage וחלק מהקרובים כבר הגדרתי בעבר כחברים באתר ואם מישהו ירצה לבנות עץ למשפחתו הרי שיוכל לקבל ממני קובץ GEDCOM לחלק המשותף בינינו.
איל

y נ ת

New member
וואו איזה יופי!

רעיון נפלא. תודה על השיתוף

יש לכם רעיון איך להדפיס עצים כדי לשלוח לבני משפחה משהו מודפס?
בינתיים הדפסנו טיוטה על דפי A4 רגילים של מדפסת והדבקנו את כל החלקים יחד, אבל זה מסורבל וארוך מאוד...

eyholla

New member
את יכולה להדפיס בפלוטר

או כפי שנקרא בעברית תווין.
יש כמעט בכל "מכון צילום" שמדפיס תוכניות למהנדסים ואדריכלים. הנייר רציף וברוחב עפ"י דרישה. בד"כ עד כ-1.5 מ'.
המחיר בשחור לבן כ 10-20 ש"ח למטר בהתאם לרוחב, ולהדפסה צבעונית המחיר בערך כפול. יכול להיות שהמחיר עלה, כבר הרבה זמן שאינני קשור לתחום.
את שולחת קובץ ומקבלת מוצר מודפס. דברי עם המכון הקרוב אליך לגבי שיטות עבודתו.
שבת שלום
איל

עדנה4

New member
נהדר, ממש נהדר, והרעיון של בד נפלא

אפשר לקחת את הרעיון הלאה,
אתה יודע, נגיד נולדה נכדה שסיפרת עליה,
אפשר להכין לה וילון או מפה או משהו עם העץ הישיר שלה.
זה גם לא נייר שנקרע, אפשר להביא אותו לפגישות הבאות,
אייל - כל הכבוד,
ושתהיה לך שנה נהדרת,

Ayana KimRon

New member
משובח! ומז"ט למשפחה הרחבה על התוספת הצעירה.

על כך אומרים: כל המוסיף הרי זה משובח.

ariehprh

New member
כל הכבוד על הרעיון ועל הביצוע ובעיקר על

השיתוף. ברכות על המפגש המחודש והמוצלח, ומזל טוב לרכה הנולדת.
נצל"ש, לחמותי נולדה לפני חודשים נינה שניה (וכמובן שהיא כבר בעץ המשפחה).

בברכת שנה טובה, שנת שלום ובריאות לכל חברי הפורום,

אריה

למעלה