מפגש חוג הבונסאי

סן תאי

New member
מפגש חוג הבונסאי

כמה תמונות שצילמתי היום במפגש חוג הבונסאי...לאלו מכם שלא היו. היה מפגש מעולה

סן תאי

New member
החצר היפה, והעצים היפים

של המארח משה אמרגי, תודה על ההשקעה.

סן תאי

New member
אלת מסטיק מאושרת

אלת המסטיק של ליאור בדרך לככב בהרצאתו על 'אלות'.

minigan

New member
האם העציץ שליאור מחזיק

הינו העציץ (הכלי) הסופי?

עיצוב ראשוני

בכל מפגש של חוג הבונסאי מתקיימת סדנאת עיצוב, מדי פעם אני נוהג להביא עץ לעיצוב ראשוני, הפעם הבאתי לסדנאת העיצוב עץ מחטני - לא מזוהה - המומחים החליטו פה אחד- ארז, ולא סתם ארז- כנראה ארז הימלאי - מה עשה במשתלה בשפלה ממש לא ברור. העץ היה בגובה של כשני מטר עלווה חיוורת ודלילה וסידור ענפים מאוד בעיתי (חבל שלא צולם "לפני"). לאחר מחשבה נראו לי רק שתי אפשרויות עיצוב בלבד "סחוף רוח" או "ליטראטי" בחרתי באפשרות הקשה יותר וכנראה המתאימה יותר "ליטראטי". התחלת העבודה - קיצוץ הגזע העיקרי לגובה של כ - 20ס"מ (!), וכמובן שמיד חלק מהצופים שאל מי "מי נתן לכרמי מזמרה ביד... בהמשך הפיכת כיוון הענף שנבחר כמוביל ויצרת המשך לגזע, ליפוף של כל ענף ועיצובו. זהו העיצוב הראשוני, אם ההעץ יחיה עוד נכונה לו עבודת עיצוב רבה...

minigan

New member
איך תתמודד עם החתכים והצלקות?

יש צמחים שלטעמי צלקות גדולות מוסיפות להם עניין (כמו הזית). אבל בארז נראה לי מאד בעייתי. יש תכנית?

איך אתמודד -תשובה

למעשה ישנה רק צלקת אחת גדולה אשר תהיה רובה מוסתרת, ישנם צלקות נוספות קטנות וגם הן בחלקן מוסתרות - כרגע הן בולטות בגלל מישחת האטימה. בבוא הזמן הצלקת הגדולה - לפי ההגלדה גם תגולף פנימה. השאלה היותר חשובה - איך אתמודד עם גידול ארז הימלאי בשפלה?

minigan

New member
סגנון "ליטראטי"?

עד כמה שידוע לי הסגנון הנ"ל לא ממש תואם לעצוב שלך. תקן אותי אם אני טועה.

סגנון ליטראטי - Bunjin

העיצוב הוא ראשוני - הכוונה בהמשך להגיע לסגנון ליטראטי (Bunjin). סגנון זה אכן ברוב המקרים נראה דומה לרישום שלך - אבל לא בהכרח. המאפין אותו הוא בעיקר גזע ארוך ומעניין. לא מזמן נתקלתי בתמונות הדגמה של מאסטר יפני מעצב ליטראטי סחוף רוח... מעניין מאוד לראות את כל ההדגמה של מאסטר Kangi.

minigan

New member
קישור למאמר קצר שמסביר את

הבעייתיות בהגדרה מדוייקת של הסגנון הנדון. למעבר לחצו כאן. בהצלחה משה. אשמח אם תשתף אותנו בהמשך העיצוב.

מאמר

תודה, בעבר קראתי את המאמר, שמחתי להתרענן, ואכן כולם מסכימים שיש בעיתיות בהגדרת הסגנון. חג שמח

uribz

New member
חוג הבונסאי

נשמע/נראה כיף וחבל להחמיץ. איך מצטרפים לחוג ואיך יודעים על פעילויות? תודה - אורי

סן תאי

New member
הצטרפות לחוג הבונסאי

החוג מקיים פגישה חודשית בשבת הראשונה של כל חודש. מידע אודות הפגישה הקרובה אפרסם בפורום. ניתן גם ליצור קשר עם מזכירות החוג דרך הקישור לאתר של החוג (בקישורי הפורום) או המסר ישיר אליי.

למעלה