מפגש הדברות

מפגש הדברות ../images/Emo40.gif

חברים שלום, סשה, טל, אסף ואני נכחנו היום במפגש הדברות בכיכר רבין בת"א. במפגש הגיעו נציגים מתנועות רבות וביניהן מפלגת מרצ-יחד-הבחירה הדמוקרטית-שחר, בני עקיבא, משמרות השלום ועוד. הדיון חולק לשני מעגלים, על מנת שניתן יהיה לשמוע את כולם. במעגל של סשה ושלי כשהנוכחים שמעו את המילה "שינוי", רובם התחילו להעיר את ההערות הדמגוגיות של פסילה ושנאה (שבדר"כ מדביקים לשינוי). למרות ההערות, היה מאוד מהנה לדבר עם אנשים מתנועות אחרות
. מקווה שבאמצעות הדיון הקצר שהתקיים, הצלחנו להסיר חלק מהסטיגמות על "שינוי", ולהמחיש שאין שנאה או איבה. כולנו עם אחד, וצריך למצוא את העמק השווה על מנת שכולנו נוכל לחיות יחדיו במדינה אחת. אני מקווה שהדיון במעגל של טל ואסף היה יותר פרודוקטיבי. שבוע נעים, יוראי

FuxPavel

New member
אתה מוכן לפרט יותר ?

מי אירגן את האירוע ? על מה דיברתם שם ? איך הייתה האווירה הכללית ? השאלות נוגעות גם לטל ואסף בקבוצה השנייה...

asafz8

New member
היה נחמד ביותר

משמרות השלום ארגנו את הארוע דנו בשאלה איך תראה מדינת ישראל לדעתנו בעתיד. דווקא במעגל שלנו יצא לי ולטל לדבר הרבה וזכינו להרבה שבחים הן לנו והן לשינוי. למרות זאת, היה אצלינו איש דתי קיצוני שאמר שכל החילונים יחזרו בתשובה או שהחרדים יגרשו את כל החילונים. זה היה מצמרר וכתגובה אמרנו שמהמקום שהוא בא גם יגעל אמיר בא. הדיון היה מאוד פודוקטיבי ומהנה למרות שלרוב המעגל היו דעות כמו שלנו. כל אחד דיבר בתורו והיתה תרבות דיון ממש יפה

תמיר1991

New member
שמח לשמוע גם את דבריך../images/Emo24.gif

אגב, מי אלו "משמרות השלום"? השם מוכר לי, אבל אני לא יודע בדיוק... תמיר.

תמיר1991

New member
שמח לשמוע שהיה נחמד, ושאולי

הצלחתם לשפר את מעמד המפלגה ולנסות לשבור סטיגמות
שבוע נעים גם לכם
תמיר.

Sashka7

New member
מפגש ההדברות...

לפי דעתי רעיון ההדברות הוא רעיון נחמד אך אני לא ממש נהנתי שמה אתמול. הדיון לא הונחה בצורה טובה ורוב הזמן היה ויכוח על הפרדת הדת מהמדינה וכל הזמן הנוער מבני עקיבא ניסה להוכי לנו שהם יותר יהודים מהחילוניים. אני לא חושבת שזה הדיון שהיה אמור להיווצר במעגל הזה. אני חושבת שרעיון אוהלי הידברות הוא רעיון ממש טוב ואני אשמח להשתתף בעוד כמה כאלה אם יהיו, או אולי אפשר אפילו לארגן משהו כזה פעם אחת ע"י נוער שינוי ולהזמין עוד כמה תנועות לשייח.

למעלה