מע' יחסים

• פותח הנושא doty
  • פורסם בתאריך

doty

New member
מע' יחסים

שלום. אני נמצאת כרגע בקשר מיני עם ידיד שלי מהלימודים. הכרנו חצי שנה לפני שנכנסנו לקשר הזה. אני יודעת שהוא לא מעוניין בקשר רציני, והחלטתי שזהמתאים לי, ושאני מנסה פעם ראשונה קשר מיני. אני בתולה, ואני מאמינה שאאבד את בתוליי בתוך כמה שבועות. הוא היה אצלי לפני כמה ימים, ושנינו נרדמנו, וקמנו בבוקר, כשאמא שלי הייתה ערה. רגשותיי לגבי זה מעורבים קצת. מצד אחד שמחתי שישן אצלי, מצד שני זה הזכיר לי קשר רציני שכולל בתוכו אהבה, ובנוסף, הרגשתי כאילו אני צריכה לתת לאמא שלי הסברים על מה שקרה.. (היא לא שאלה אותי, אבל חשבתי על זה...) ואני קצת מבולבלת. אני לא יודעת איפה עובר הגבול בין 2 מערכות היחסים האלה. מי מציב את הגבול, והאם זה נכון לתת לו להישאר לישון אצלי? אני מניחה שלא, אבל אשמח לייד מכוונת, למישהו שידריך אותי כדי שהדברים יהיו קצת יותר בהירים עבורי. תודה רבה

האלי

New member
דוטי

בהתחלה חשבתי להציע לך את כלל האצבע שאומר: "אם זה טוב לכם, זה טוב" (כלל שכשלעצמו הוא בכלל לא רע). אבל אני קורא בבלוג שלך ומהקריאה בו נוצר בי הרושם שמאחורי הבחירה שלך ב"קשר מיני" מסתתרת יותר מאשר רק בחירה מודעת בסוג קשר כזה. אולי מסתתר תחתיה איזה שהוא אובדן של אמון שלך בערכך? אשמח לשמוע יותר על הסיבות שהביאו אותך לבחור בקשר מהסוג הזה, אם תרצי לשתף.

doty

New member
האמת

שלא מסתתר אובדן של אמון בעצמי. מסתתר שם פחד. התגוננות. שקשה לי להצביע מאיפה היא נובעת. כל חיי הרגשתי שאני צריכה לתכנן הכל בחיים שלי, ולא נתתי לעצמי באמת לעשות מה שאני רוצה ומרגישה מבלי לתת חשיבות חזקה מידיי להשלכות של זה. אני לא אוהבת לחיות בפחד, והחלטתי לשנות. יש בי חשש תמידי שיעזבו אותי, שלא חלף לי מאז שאני זוכרת את עצמי, רק שכשיו אני מרגישה מתי זה רק מחשבה שמגבילה אותי ולא מרגישה לי אמיתית, כי בפנים אני מרגישה טוב ונוח עם מה שאני עושה, אבל לפעמים צצות לי אותם מחשבות מטרידות בראש. אני עוברת תהליך של שינוי מחשבתי כרגע, ואני חווה כל מיני מכשולים שמזכירים לי את עצמי שהייתי לפני כמה חודשים. לגבי ההודעה שלי, זה מרגיש לי בילבול, כי אני לא יודעת אם אני עושה נכון. אני לא יודעת האם ימשיך להיות לי כייף בקשר הזה. האם אוכל להמשיך להרגיש חופשייה ולהנות, ולא להיקשר או להתאהב בו. אני רוצה להיות שם, להינות, להרגיש ולא לפחד ולהיפגע. ואני מודעת לסיכונים שאני לוקחת, אולי בגלל זה זאת ההתמודדות הכי טובה בשבילי כרגע עם הפחדים שלי. אני מרגישה את הצורך העז הזה בשכבת הגנה שתגן עליי, אבל אני לא נותנת לה להגן עליי. אני מרגישה עירומה ופגיעה, אבל אני לא מרגישה עם זה רע. אני מודעת לעצמי ואני נמצאת שם בידיעה שזה סוג הקשר, ושיש סיכוי שאפגע, ואני שם, ובכל זאת אני נהנית.ופניתי אליכם, כי בכל זאת לפעמים חוזרות אליי המחשבות שמגבילות אותי וגורמות לי להרגשה רעה.

האלי

New member
תרקדי כאילו שאף אחד לא רואה -

תאהבי כאילו שאף פעם לא נפגעת. ולעולם אל תרשי לפחד לנהל אותך. אני חוזר אל הכלל שכתבתי לך בהודעה הראשונה. אם זה מרגיש לך טוב סימן שזה טוב. וברשותך ארחיב אותו מעט ואומר לך: בתוך תוכך את יודעת מה נכון וטוב לך. את רק צריכה להעיז להקשיב לבטן וללכת בעקבות הלב. הבטן שלך יודעת מה נכון לך, אחר כך בא ההגיון ומנסה להסביר (ולא תמיד בהצלחה) את מה שהבטן כבר יודעת. תודה על השיתוף האמיץ. אני מעריך אותו מאד. האם תרצי להרחיב מה הן המחשבות שמגבילות אותך וגורמות לך הרגשה רעה?

doty

New member
וואו איזה משפט מקסים

ברשותך, אני מעוניינת לצטט אותו ולהכניס אותו לבלוג שלי... אני מודה לך, אני חושבת שהכל הרבה יותר ברור לי עכשיו. אשמח להרחיב, אבל כרגע הדבר היחיד שאני זוכרת זה שאני מפחדת שהוא יעזוב אותי, או שאני רוצה שיאהב אותי בשביל שאוכל להרגיש בטוחה.

האלי

New member
לצערי זה לא משפט מקורי שלי

ולבושתי אני לא יודע מי אמר אותו במקור. אבל אם הוא טוב לך, תצטטי ((-:

למעלה