מעשי השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת גבינה שיש

נעלמה לי חוברת השף אז רשמתי בע"פ מקווה שלא שכחתי כלום. אם יש למשהו את החוברת אשמח לקבל את המתכון המלא. עוגת שיש גבינה שוקולד לאישה שף שבועות 500 ג' גבינה לבנה 1 שמנת חמוצה 3 כפות קמח 3 ביצים 1 כפית וניל 3/4 כוס סוכר להמיס שוקולד בבן מרי 200 ג' שוקולד מריר 1/4 כוס חלב להוריד מהאש ולהוסיף 1 חלמון להמיס שוקולד בבן מרי להוסיף החלב ולערבב. להוריד מהאש ולהוסיף חלמון. לערבב את הגבינה, השמנת. להוסיף את הביצים ולערבב, סוכר וכפית וניל. לבסוף לערבב את הקמח. לשמן תבנית 24 ויצוק חצי מתערובת הגבינה ומעליה חצי מתערובת השוקולד ולערבב בעדינות עם מזלג ליצירת דוגמה. ליצוק המחצית השניה של הגבינה ומעליה השוקולד ושוב לערבב בתנועות סיבוביות. לאפות בחום 160 כשעה עד שמתייצב. במקור לעוגה יש תחתית מביסקווטים בטעם שוקולד מפוררים ואפויים ומעל יש קרם קפה וקישוטי שוקולד. אני השתמשתי באשל במקום שמנת

pirge

New member
ak, הייי, כרגיל נפלא. ושאלה לגבי

עוגת גבינה שוקולד. במירקם שלה, מרגישים את הגבינה? או שרק נותנת לחות והמירקם כמו של עוגת שיש? בקר טוב

ak5

New member
ממש לא כמו עוגת שיש. מזכיר יותר

אם את מכירה את עוגות הגבינה מסוג ניו יורק. לא האפויות הרגילות עם הקורנפלור אלא הדחוסות שאופים בתוך כלי עם מים. אבל, אי אפשר להפסיק לאכול אותה. מיישרים

pirge

New member
ואואואו,עכשיו ממש הרגשתי את

הטעם והנימוחות. נפלא. תודה

ak5

New member
תרד ואורז של מדינת ישראל

תרד עם אורז מדינת ישראל זמן הכנה - 30 דקות כמות – 2-3 מנות החומרים – כמות למנה אחת 500 גרם סלסלת תרד טרי/קפוא 1 בצל קטן קצוץ אבקת מרק עוף – לפי הטעם ½ כפית פפריקה מתוקה ½ כוס (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי) – אורז 1 כוס מים 6 כפיות שמן אופן ההכנה מרתיחים את התרד עד לריכוך עדין (לא יותר מיידי אחרת יהיה כמו דייסה). מוציאים את התרד מהמים וקוצצים. קוצצים את הבצל. לסיר מוסיפים את השמן, התרד הקצוץ והבצל. לערבב עד לזיגוג . להוסיף את המים, הפפריקה ואבקת המרק. לסגור את מכסה הסיר ולהמשיך לבשל עד שהתרד רך. כ-10 עד 15 דקות לפני סוף הבישול, להוסיף את האורז ולהמשיך לבשל עוד 10 עד 15 דקות. מאוד טעים, מזין, זול, ולא משמין.

choopi3

New member
../images/Emo124.gifמה זה? רק עוגה אחת../images/Emo3.gif

בלי חמש עוגות אני לא סוגרת שבת. בבקשה!

pirge

New member
../images/Emo6.gif הכי חשוב שהאיכות נשארת../images/Emo3.gif

effyba

New member
../images/Emo6.gifיש לי את הגליון, אני אחפש לך את

המתכון המלא...למרות שהתוצאה שלך נראית ממש "לא מוטעית"...

ak5

New member
תודה. המתכון המלא כולל עוד כמה

שכבות מלאות קלוריות אז בחרתי רק את שכבת הגבינה. כדי להוציא עוגה מרשימה יותר שווה פעם לנסות את המתכון במלואו.

ak5

New member
פלפל ממלולא בגבינה מדינת ישראל

פלפלים ממולאים בגבינה זמן הכנה – 30 דקות כמות – 6 מנות המתכון מאוד מאוד דל שומן ודיאטטי מתאים לטוסטר אובן 6 פלפלים ירוקים בהירים (לא מהבשרניים) החומרים למלית 100 גרם גבינה בולגרית (עד 5%) 100 גרם גבינה רזה –כמו טוב טעם (עד 5%) 1 תפו"א – להרתיח ולמעוך עם מזלג 1 בצל מגורד 1-2 שיני שום כתוש מעט – שמיר ופטרוזיליה קצוצים 1 חלבון ביצה אופן ההכנה לקלות מעט את הפלפלים מכל הצדדים. (לא לשרוף ממש, הפלפל חייב לשמור על צורתו השלמה) להכניס אותם לסיר נירוסטה לכסות עם המכסה ולהשאיר סגור , בערך ½ שעה , בכדי שהאדים יקלפו את הפלפלים. אחר"כ להוציא את הפלפלים ועם סכין חדה (לא במים זורמים) להוציא את ראש הפלפל הגרעינים והקליפה. למעוך עם מזלג את כל הגבינות, וגם את התפו"א, להוסיף לזה את שאר חומרי המלית. אם המלית מוצקה מידיי צריך להוסיף כמה כפות חלב, למלא את הפלפלים במלית, בעדינות. לטבול רק את פתח הפלפלים, כשהם ממולאים, עם מעט פירורי לחם. לשמן תבנית טוסטר אובן/ כלי חסין אש בכף או שתיים שמן. להניח את הפלפלים מעל התבנית ולכסות במכסה (אם יש) של התבנית או בנייר כסף. לאפות בתנור אפייה בחום 200 מעלות או בטוסטר אובן במס' 8, כ - -10-15 דקות כשהפלפלים מכוסים. לאחר מכן, מוציאים את המכסה/נייר הכסף, וממשיכים לאפות עד להזהבה של הפלפלים. הערה – יש לשים את התבנית בתחתית הטוסטר אובן בכדי שלא יישרף. מקור המתכון - אמא של 1מדינת ישראל

ak5

New member
במיה

במיה הכנה מאולתרת על פי מתכונים שקראתי מטגן בצל קצוץ ולאחר שמזהיב מוסיף 4-5 שיני שום פרוסות. מוסיף הבמיה השטופה וקטומת הקצה מערבב דקה שתיים ומכסה במים, מוסיף קופסת רסק עגבניות קטנה, אבקת מרק בצל, מלח, פלפל, מרתיח ולאחר מכן מבשל כחצי שעה.

ak5

New member
חמוצים ע"פ מדינת ישראל

כרובית, עגבניות שרי וגזר פרוס. על כל כוס כפית מלח 3 כפות חומץ מלח, שום, שמיר

AK הכל נראה משו משו../images/Emo3.gif

הבמיה והעוגה נראים טעימים ומגרים, מקוה שאהבת את האורז עם התרד ואת הפלפלים.

למעלה