מעשים רעים

• פותח הנושא bugg
  • פורסם בתאריך

bugg

New member
מעשים רעים

מה זה אומר כשבן אדם עושה משהו רע ? האם זה הופך אותו לבן אדם רע ? או רק לבן אדם נורמאלי ? האם זה בבחינת יצא המרצע מן השק ? השתנתה כל התמונה ועכשיו התגלה טבעו האמיתי של אותו אדם ? וכל שאר הצדדים שלו - עכשיו הם בטלים ? או שמה שנחשף זה פשוט עוד חלק באותו אדם ? האם צריך לפסול מישהו, למחוק אותו, להוציא אותו מהחיים שלנו, בגלל שיש בו צד רע ? איפה הגבול ? מתי תכונות ומעשים רעים/פוגעים מפסיקים להיות משהו שמשלימים איתו, ומתחילים להיות משהו שבגינו אנחנו מחליטים לנתק קשר עם אותו אדם ? הרי כולנו עושים דברים רעים, כולנו פוגעים באחרים לפעמים, כולנו פוגעים באנשים הכי יקרים לנו לפעמים. לא ?

Ritrita

New member
המממ

אני חושבת שמהדברים שלך משתמע שאתה רוצה שנאמר לך: לא. רק בגלל שאדם עשה משהו רע זה לא הופך אותו לרשע. לפחות זה מה שהרגשתי מניסוח דבריך. וכמובן שזה הגיוני לחשוב כך. ו(לדעתי) נכון לחשוב כך. תמיד מגיעה לאדם הזדמנות שנייה. אם לא ניתן אותה אנחנו נהיה בצד ה"לא נכון". לעומת זאת, אני מאוד מאמינה בסלקציה של השקעת אנרגיה. אני חושבת שאם לכל אחד ניתן הזדמנות שנייה אנחנו נמצא את עצמנו מנוצלים. ופגועים. שוב. ושוב. לדעתי, פעם באה שתתקל ב"תהייה" כזו לגבי אדם ספציפי, שאל את עצמך, האם הוא שווה את ההזדמנות השנייה, או האם זה רק אתה, עושה צעד נואש לתקן משהו ביניכם, כשרוב הסיכויים שתמצא את עצמך עם הפנים בחרא עוד הפעם.

sleeper1111

New member
רוע

זה עניין של הגדרה. לכל אחד יש מערכת אמונות שונות לגבי מה זה טוב ומה זה רע. יש את זה גם ברמה האישית וגם ברמה התרבותית כלומר גם עבור תרבויות שונות יהיו הגדרות שונות למה זה טוב ומה זה רע. אם אתה יודע לנתב את הרוע שלך לדברים טובים..סבבה. אם עשית דבר רע ופגעת באחרים. השאלה אם זה מציק לך ? נניח שכן. אתה באמת חושב שאם תגיד "לכל אחד יש צד רע" זה יעזור למישהו ? אתה חושב שאם תתנצל, זה יעזור למישהו ? למעשה לא, זה יגרום רק לך הרגשה טובה שאתה עשית מה שהיית צריך לעשות. אם תשנה את עצמך ותשאל את עצמך מה גורם לך לרוע הזה, בהתאם גם תשנה את עצמך כדי להרגיש טוב עם עצמך וגם לא לפגוע באחרים בעתיד. מעולה... מה קורה עם אדם שיש לו רוע שפוגע באחרים, ולא אכפת לו ? 3 אפשרויות. 1. אתה בודק מה גורם לו לחשוב שזה טוב ברוע שלו, למה לא אכפת לו מאחרים. אתה בודק את הבנאדם ומנסה לעזור לו להשתפר להסתדר עם הסביבה שלו. 2. אם הבנאדם מסרב..נסה לברר למה הוא מסרב..שוב חיפוש גורמים ומציאת פתרונות. אפשר לבדוק מה הוא מנסה להשיג ברוע שלו, ולנתב את הרצון הזה למקום שעוזר לאחרים. 3. אם אין ברירה...אפשר להתרחק ממנו או להרחיק אותו ממי שהוא פוגע בהם

hilabarak

New member
במקום להיכנס לפילוסופיה של רע וטוב

אני רוצה לענות מתוך החיים עצמם : 1. אין אדם שחי ופועל ולא פוגע באנשים, השאלה היא רק מידת הפגיעה והמוכנות לתקן והכוונות. 2. בכל אדם חיות הרבה מאוד דמויות פנימיות. לי ולאישתי יש בעיות להרדים את הבת הקטנה שלי בת השנה וחצי. כשאנחנו עייפים אז אנחנו צועקים עליה והיא בוכה. כשאנחנו פחות עייפים אז אנחנו נינוחים יותר ומחכים עד שהיא תהיה עייפה. בכל זאת היא רק תינוקת. אז אנחנו אבא ואימא רעים ? באיזה יום תמדוד אותנו ? ביום העייפות ? ביום הרעננות שלנו ? האם זה שאנחנו צועקים עליה שלא באשמתה מוחק את כל הטיפול שלנו בה ? האם זה מוחק את כל ההשר=קעה והדאגה ? אם היית שואל "אוקיי צועקים זה בסדר, אבל מה היית אומר על הורה שמכה את התינוק בחומרה כי הוא לא נרדם ? אז הייתי עונה "אינני שופט אם האדם טוב או רע לפי מעשה זה של הכאת תינוק. אני פשוט צריך למנוע ממנו לעשות זאת ולהענשי אותו בכלא על כך. שאלת טוב ורע איננה רלוונטית". לדעתי במקום לשאול טוב או רע, תשאל האם המעשים הללו (שאתה עושה או מישהו עושה לך) קיצוניים מידי ? האם אלו מעשים שאפשר לעבור עליהם על סדר היום ? טפל במעשה עצמו, אל תבדוק מה זה אומר על האדם. כי קשה מאוד להגדיר אדם לפי מעשיו. גם היטלר טיפל בפילגש ובכלב שלו כמו אדם נורמלי. זה אומר שלא היה צריך לתלות אותו על פשעיו בשואה ? בעיני כל מעשה בנפרד נמדד לפי חומרתו. אל תשכח גם שאחד צועק על הילד שלו, ומאוד משקיע בו וזה לא קביל על אישתו. והשני דווקא לא צועק על הילד וגם לא משקיע וזה לא קביל על אישתו שלו. אישה אחת רואה בכעס על הילדים משהו לא תקין. והאישה השנייה דווקא מוכנה לקבל את הכעס ולא מוכנה לקבל חוסר השקעה, זה נראה לה לא תקין. תבדוק את המעשים ביחס לאמת המידה שלך בלי לחפש איך הם מגדירים את האדם.

למעלה