מעשים חמורים !!??

judmore

New member
מעשים חמורים !!??

הבן של חברה שלי בן 9. ילד טוב, מחונך ומנומס וכמובן שלא חסר לו כלום. בתחילת השבוע גילתה אמו שהילד לקח כסף שלא שייך לו (דוד שלו) וכשנשאל מאין לו הכסף - אמר שמצא אותו. לאחר שכנועים מספר סיפר שלקח את הכסף ללא רשות מהדוד שלו. (הכסף היה מונח בחדר של הדוד). באותו ערב בדקה אמו של הילד את תיק בית הספר שלו כדי לוודא שלקח את המערכת המתאימה, וגילתה לזוועתה קופסת סיגריות ומצתים. הסברו היה כי יש ילד בכיתתו שמכריח אותו להביא לו סיגריות. (גם הסיגריות שייכות לאותו דוד הנ"ל). לאחר בירור בבית הספר אמר הילד "המכריח" כי הנ"ל מביא לו סיגריות מרצונו ואף מתגאה בכך שיש לו גישה לסיגריות וכו'. מה קורה פה? ילד בן 9 בכיתה ג'? למישהו יש השערה מה כל הסיפור ה זה ומאיפה זה נחת פתאום? תודה.

מאיו

New member
למה האמא לא פונה למורה?

או למנהלת בית הספר שתערוך בירור עם אותו ילד?

עוד אלה

New member
למה לביה"ס? לא קשור!!!!

הבעיה בבית! הורים רבים נכשלים ב"נוככות הורית" במסגרת חיי ילדיהם. האמא צריכה לבדוק איפה היא לא בסדר כשילד מגיע לעישון בכיתה ג'!!! אם יש לו סיגריות סימן שוא עושה בהם שימוש! אם יש לו צורך לגנוב כסף סימן שהוא רוצה לקנות דברים ללא ידיעת ההורים! צריך לבדוק גם מה הילד עושה על המחשב!

מאיו

New member
אני מסכימה, אבל האמא רצתה לפנות להורי ה"חבר"

וזה כבר תפקיד המסגרת.

עוד אלה

New member
החבר הוא לא הגנב!

הילד שלה גנב בבית שלה! גם אם החבר עודד היה צריך הילד להבחין בין טוב לרע!

פלגיה

New member
זה נשמע לא טוב

ובעיני מצריך בירור מעמיק. כדאי לברר עם המורה, לא כי היא אשמה, אלא כי יש כאן גם משהו שקשור לדינמיקה מול חברים, וכדאי לראות תמונה כללית. מעבר לכך הייתי מתחילה דיון עם יועצת בית הספר, בניסיון לחשוב על שורשים לתופעה (קשה לומר מהודעה קצרה באינטרנט)

אביבקיץ

New member
"טוב מחונך ומנומס שלא חסר לו כלום"?

הילד גנב, שיקר, והאשים חבר. הוא לא פושע, אבל כדי לטפל בבעיה, ההורים קודם צריכים להכיר במציאות ולהפסיק לכסות את העיניים ולשקר לעצמם. אין לנו שום אפשרות לשער מאיפה הסיפור הזה (אנחנו רק יכולים לשער שהוא לא "נחת פתאום"). כי אנחנו לא יודעים שום דבר על הילד.

גונב ונותן לחבר

יש ילדים אשר מצבם החברתי בכיתה אינו טוב וכדי להתקבל חברתית הם מחלקים מתנות לילדים המקובלים. יתכן שזהו המצב עם הילד הזה. הוא גונב כסף וסיגריות כדי שיוכל ל"שחד" את הילד האחר להיות חבר שלו. זו אפשרות אחת - אם להאמין לילד "המכריח". אפשרות אחרת - שהילד אכן נסחט ולכן גונב. חשוב להתייעץ עם יועצת ביה"ס. חשוב לברר מה מצבו החברתי של הילד, כי אם הוא דחוי חברתית - חשוב מאד לטפל בכך.

למעלה