מעשה קטן בספר גדול:

  • פותח הנושא tmaz
  • פורסם בתאריך

tmaz

New member
מעשה קטן בספר גדול:

אחרי שהתוודעתי לתופעה הקרויה "טרי פראצ'ט" והתחלתי לקרוא את הספרים, גיליתי שאני מכור. זהו, הלך עלי. זה היה לפני כ-10 שנים, וזה נשאר. קראתי את כולם, בהתחלה ע"י השאלה מחברי הטוב נדב (שהיה אז סטודנט צעיר לרפואה ועוד מעט הוא רופא), אח"כ קניתי את כל מה שנזדמן לידי, ופתאום גיליתי שיש לי את כולם. כמעט. חוץ מאשר: The Last Continent. סרקתי, חיפשתי, גיששתי, ביקשתי, 'תחננתי, לא הלך. קמתי ועשיתי מעשה: בפעם היחידה בחיי שמתי את נפשי בכפי ואת מספר כרטיס האשראי שלי באינטרנט, והזמנתי אותו מאמאזון.uk. לא הצטערתי. זה באמת אחלה ספר. היה לי קצת חבל שאני לא קולט את כל הבדיחות האוסטרליות, אבל זה מה יש. קראתי אותו איזה פעמיים בסך-הכל... ואז... הוא נאבד. אני לא יודע לאן, וזו הפעם הראשונה שספר של פראצ'ט נאבד לי. איזה עצבים. סוף הסיפור הוא קצת בסגנון "ההר בא אל מוחמד": היית מצפה שאני אלך לי ואקנה את הספר מחדש, וגמרנו, אבל בערך באותו הזמן ששקלתי את הצעד הזה חלה התפתחות בלתי-צפויה בחיי האישיים: אני טס לכמה שנים באוסטרליה. (דוקטוראט) אני אקנה אותו כבר שם. נראה לי שיהיה להם אותו. אולי עכשיו אני אבין יותר טוב את הבדיחות.
 

Athaclena

New member
אני עכשיו קוראת ספר על אוסטרליה

של bill bryson. הוא מאוד מאוד מצחיק, ואוהב את אוסטרליה, וזה מסביר חלק מהבדיחות (לא הגעתי רחוק בספר, אבל בכל זאת). גם דאגלאס אדאמס אהב את אוסטרליה וכתב על זה בsalmon of doubt. או ליתר דיוק, כתב על זה סתם ואז באו ושמו את זה בספר... הוא אומר משהו כמו - לא להאמין הבריטים האלה, שולחים פושעים לבית סוהר ביבשת גדולה וריקה שטופת שמש חמימה ועם תנאים מצוינים לגלישה. סחתיין על הדוקטוראט, תהנה שם! ותנסה vegemite לפחות פעם אחת, זה אולי דוחה (לדעת רוב האנושות) אבל זה חלק מההוויה - גם ע"פ פראצ'ט. מתי אתה טס בדיוק, והאם יש מצב שתשאר בפורום?
 
What Bill Bryson book?

And about sending prisoners to Australia, they only sent them to the little island at the bottom
 

Athaclena

New member
לא בדיוק לפי הספר...

לספר קוראים, בצורה מאוד לא מפתיעה, down under. גם נהניתי מאוד מספרים אחרים שלו - יש אחד על אנגליה (note from a small island) שמאוד מאוד מומלץ. פשוט לצחוק בכל רם כל כמה דקות.
 

tmaz

New member
גם אני נהניתי מאד מהסלמון

ובמיוחד מהקטע האוסטרלי שלו. את ההפנייה לברייסון רשמתי לפני ואחפש את הספר בהגיעי. תודה. אגב, הידעת איך קוראים תושבי טסמניה לכל שאר היבשת? north island. יפה, נכון?
 
למעלה