מעשה ב-

מעשה ב- ../images/Emo105.gif

בדיוק כמו שהגיע אליי.... מחמת צער בעלי חיים - אל תנסו בבית... ניסוי ראשון 1. בידך השמאלית מוחזקת מחבת ובה מים רותחים, בידך הימנית צפרדע. 2. אתה משחרר את הצפרדע לתוך המחבת. 3. מה היא עושה?? תשובה : ברגע שרגליה חשות במים הרותחים היא קופצת את הקפיצה של חייה - ויוצאת מהסכנה !! נסוי שני 1. בידך השמאלית מוחזקת מחבת ובה מים פושרים בטמפרטורת החדר. 2. אתה משחרר את הצפרדע לתוך המחבת. 3. מה היא עושה? תשובה : ברגע שרגליה חשות במים הפושרים היא נשארת במים ומשתכשת להנאתה. אולם!! 4. מתחת למחבת דולק נר, שמחמם את המים לאט ובהתמדה. 5. המים בטמפרטורה של 35 מעלות - מה עושה הצפרדע?! משתכשכת 6. המים בטמפרטורה של 45 מעלות - מה עושה הצפרדע?! לא נוח ולא נעים אבל ממשיכים ומשתכשכים 7. המים בטמפרטורה של 55 מעלות - מה עושה הצפרדע ?! היא נושמת לאיטה - המצב כבר מזמן לא הנאה וגם את התנועה היא מאיטה. 8. המים בטמפרטורה של 65 מעלות - מה עושה הצפרדע?! מחכה ל..... הגשתה לשולחן..... ושאלת השאלות למה היא לא קופצת?? היא לא קפצה כי? * היא בכלל לא ידעה שהיא בסכנה... * כי המציאות השתנתה .. היא הרגישה אך לא הבינה ולא ראתה. * כשהמצב היה חמור וקיצוני - היא כבר היתה במצב חוסר אונים. ומוסר ההשכל לכם הקוראים כולנו , כן כולנו צפרדעים הטבע בנה אותנו לזהוי סכנה מיידית ובעלת עוצמה שבה אנחנו מחליטים על FIGHT = התמודדות , או FLIGHT = בריחה אבל כמה אנחנו עיוורים לשינויים וסכנות שמתפתחים בהדרגה..... * האוברדרפט שגדל... לאט ובהתמדה. * הסידן שמצטבר בעורק... עד שלא עולים מדרגה. * הזוגיות שמשתנה.. עד שמבלים את כל החיים בשתיקה. * השעמום שגדל... ואיתו התסכול מחוסר עשייה. האם כל זה נולד עכשיו... אתמול... או שיש לו הסטוריה ארוכה? האם זיהינו את השינוי שקורה, קראנו את המגמה?! לא רוצים להיות צפרדע... היא לא היתה חכמה....!!!

ofro98

New member
אולי את מביטה מהצד אבל...

הבחנה יפה .... אכן חיינו הם תוצאה של תגובות לסובב בלי מחשבה רבה

לולה3

New member
אני יודעת שישנם שני פחדים מולדים../images/Emo105.gif

פחד מנפילה,פחד מרעש.כל השאר הם פחדים נרכשים... אני רוצה להאמין שהצפרדע עשתה מאמץ וקפצה עם הרבה כאב,אבל עם רצון לחיות. רוצה להאמין שאותה צפרדע תקרר את כפות רגליה. אני מאמינה בצפרדע.

לדעתי ישנה טמפרטורה מסוימת

שבה הצפרדע תתחיל לחוש שלא בנוח ותרצה לצאת מהמים ממש כמו בחיים.... ולכן אנשים משנים וזזים רק כדי להתאים את עצמם.....

אוהב רציתי להיכנס אליך לצאט היום

אבל תפוז זרקו אותי באכזריות מהצאט וכשכבר בצעתי חדירה מחודשת אתה כבר לא היית שם...

אצלי זה יותר פשוטטט

על האש סיר מים רותחים את
לוקח בשתי הידיים בעדינות נותן לה לטיפה קלה נותן לה
אם היא מקרקרת ישר לסיר לצליה אם היא הופכת נסיכה אני כבר אכין לה מטעמים

אטיוד5

Active member
מוסר ההשכל שלי היה שונה במקצת

צריך להחליף ידיים !!!! הצפרדע ביד שמאל, והמחבת ביד ימין. וככה גם בחיים, חברים וחברות. להחליף מפעם לפעם. לגוון. זה עושה פלאים לסידן בעורקים. יאללה, מה אתם/ן מחכים/ות? תקפצו כבר למים.

אורמור

New member
מתבוננת יקרה..

הבאת הנה דבר חכם, מעורר מחשבה. כל כך משקף מציאויות מוכרות.. תודה רבה! אור שמסרבת להיות מוגשת לשולחן גם לא כמנה אחרונה או ליפתן!

עיניים

New member
../images/Emo141.gif תגידי, את מהצד,,,,,

יש לך גם צפרדע, שבעודה תלויה בין שמיים וארץ, מעל המחבת עם המים הפושרים, הנעימים, ובטרם ישליכוה אל המחבת היא מספיקה לראות את הנר הדולק מתחתיה ומחממה? והיא עושה רגע "חושבים"? ולמרות שרגליה נוגעות במים החמימים, הנעימים, היא נותנת קפיצה מתוך החמימות הזאת אל הקור היבש שבחוץ? יש לך אחת כזאת? כי אם כן - הייתי רוצה לעבור אצלה קורס מזורז,,,,

ירקרק

New member
ועוד מעשה שהיה....

בת הטבח התלוננה בשיחה עם אביה על הקושי שבהתמודדות עם הבעיות בחיים. הטבח הובילה למטבח והראה לה שלושה סירים בהם רתחו מים. בסיר הראשון הוא שם גזר בסיר השני הכניס ביצה בסיר השלישי שפך גרגירי קפה לאחר זמן מה שלף הטבח את הגזר מן הסיר ושם אותו בצלחת, דג את הביצה מן המים הרותחים והניח אותה בקערה, סינן את הקפה ומזג אותו בספל. הביט בביתו ושאל: "מה את רואה, יקירתי?" הבת התקרבה לשולחן ובחנה את התוצרים: הגזר היה רך ונמעך. היא קילפה את הביצה, שהייתה קשה. הקפה הדיף ריח נפלא וטעמו היה טוב ומענג. אמר הטבח: כך בני אדם שונים המתמודדים עם קושי זהה. המים הרותחים הם אותו מצב נתון עבור שלושת החומרים: הגזר שהגיע למים קשה, התרכך עד מאד וניתן עכשיו לפורר אותו בקלות. הביצה, שהגיעה עדינה ונוזלית תחת קליפתה הדקה, התקשתה כולה. פולי הקפה, לעומת זאת, הם ייחודיים!: לאחר שהותם במים הרותחים, הם הפכו את המים למוצר משובח. "לאיזה מהם את דומה, ביתי היקרה? כאשר בעיות מגיעות למפתן דלתך, איך את מגיבה?" כגזר שנראה חזק אך מאבד תכונותיו במצבי לחץ? כביצה בעלת אופי עדין שמקשה את ליבה לאחר פיטורים, גירושים, מוות של אדם אהוב? כביצה שמבחוץ נראית אותו דבר אך ליבה ונשמתה התקשו עד מאוד? או אולי את פול קפה, אשר תפקידו בחיים להפוך את המצב הכואב לדבר הטוב ביותר שניתן? כמו הקפה שמגיע לתכונותיו הטובות ביותר עת שהמים בשיא הרתיחה." בשביל להיות פול קפה רק צריך לזכור… כי לכל מה שקורה בחיים יש סיבה... רק נשאר לנו לגלות מה היא וללמוד ממנה. אין חיסרון שלא ניתן להפוך ליתרון! [נתקבל בדוא"ל] ירקרק

למעלה