מעשה במלבוש

עגנון

New member
מעשה במלבוש

להלן הסיפור של ר´ נחמן שלא הובן לי, אודה למי שיבארו לי: פעם באה הלבנה בקובלנה לפני החמה, באשר היא, החמה, משמשת בעיקר ביום, ובימות הקיץ, ואילו היא, הלבנה, צריכה לשמש בחודף, בלילות הארוכים ובקור. פייסה החמה את הלבנה ואמרה שתעשה לה מלבוש. קראו לכל החייטים הגדולים והחשובים שיעשו מלבוש ללבנה. ורצו גם החייטים הקטנים לבוא, אבל אמרו מאחר שאין קוראין אותנו, אל לנו לילך. באו החייטים הגדולים והשיבו, שאי אפשר לעשות מלבוש ללבנה, כי היא לפעמים קטנה ולפעמים גדולה, ולכן אי אפשר לכוון מידתה. באו החייטים הקטנים ואמרו שהם יכוונו מידתה ויעשו המלבוש. השיבו להם - אם החייטים הגדולים אינם יכולים איך תוכלו אתם.
 

רוחלע19

New member
אם מותר לי לנסות לפרש

בס"ד רבינו בא, כדרכו, להראות חביבותו של היהודי הפשוט והקטן תחילת הסיפור בקובלנה של הלבנה. הלבנה היא המאור הקטן כאילו הלא כ"כ חשוב. ואילו השמש היא המאור הגדול הנחשב יותר! ומה מתברר? שהשמש (המאור הגדול) מטיילת להנאתה בימי הקיץ ועוד ביום. ואילו הלבנה (המאור הקטן) עובדת קשה בלילות הארוכים. דהיינו שהאדם הקטן הלא נחשב כ"כ, עובד הרבה יותר קשה וכמובן שחשיבותו האמיתית בהתאם!!! בהמשך הסיפור: שוב אותו ענין. את החייטים הקטנים מלכתחילה לא קראו! כי הם הרי בכלל לא נחשבים! ומה מתברר בסוף? שהגדולים לא מצליחים למצוא פתרון. ואילו לקטנים יש כן פתרון!!! רבינו ממשיך בסיפור :"השיבו להם - אם החייטים הגדולים אינם יכולים איך תוכלו אתם"? כוונת רבינו לעניית דעתי: שהסטיגמא נגד הקטנים כ"כ גדול, שלמרות שהקטנים באים ואומרים "לנו יש פתרון"! לא מאמינים להם. וזה גם בעבודת השם. רואים את האיש הפשוט, הולך קצת גחון לא מחסיר שום שיעור או תפילה בצבור, אומר את הפסוק תהלים בצמאון לשם. ומי בכלל מסתכל עליו? הוא הרי יהודי פשוט אשמח לשמוע תגובות על הפרשנות.
 

עגנון

New member
זה סיפור של ר´ נחמן

שהתפרסם בספריית ילקוט בקובץ סיפורי ר´ נחמן, (ובעוד מקום שפרח מזכרוני). בקשר לפרשנות שתנה אין לחייטים הקטנים פתרון, והסיפור נגמר לפני מתן הפתרון. וספק אם יהיה להם פתרון שהרי הלבנה משנה מידותיה.
 

לייזער

New member
נסיון

השמש בעלת עוצמה חזקה אבל זה חסרונה- א"א להביט בה ישירות. הלבנה צנועה וקטנה אבל דווקא בה יכול כל אחד להביט. והנה מי שצריכה מלבוש היא השמש (בדומה לדברי בעל התניא לגבי ´כי שמש ומגן ה´ אלוהים´ ששם אלוקים בבחינת מגן לשם הויה וכו´) ויתרה מכך אי אפשר להתאים מלבוש ללבנה בהיותה משתנה כל הזמן. בקיצור זו הצגת היתרון של הפשטות והתמימות מול החכמה היתרה. ואולי יש פה עוקצנות כלפי החמה הכביכול אינטלגנטית ואליטיסטית שהיא מפספסת את זה שא"א להתאים בגד ללבנה. כיוון כללי אולי מישהו יוכל להמשיך
 

פראזניק

New member
לייזער - ברוך הבא:))))))

שמחים שהצטרפת ומקוים שתשאר איתנו:))
 

JFK3

New member
חשוב לדעת את המקור

שלום לך כמו מנהל הפורום גם לי קשה להיזכר בסיפור ובמקורו. חשוב לדעת את המקור על מנת לראות את לשון רבנו המדויקת כי כל פרט בדברי רבנו קריט להבנת המסר. בכל אופןנסה לברר את המקור לא בקובץ שציינתה אלה בספרי רבנו. JFK
 

JFK3

New member
דע וזכור

שלום לך ראשית תשובתו של השדה חמד במערכה צ מפורטת דייה כדי להשיב את ספקותיך. שנית מצאנו שכל מאורי החסידות בדורנו התירו את ענין הנסיעה לקברות צדיקים בחו"ל ואף נוהגים לפקוד את אותם ציונים קדושים, ואין לך דבר גדול ממעשה רב. חשוב לציין כי גם בקרב מקהלות הספרדים הדבר נפוץ בימנו ואף רבני ערים וראשי ישיבות ספרדיות ובינהם תלמידיו של מר"ן פאר הדור רבנו עובדיה יוסף שליט"א נסעו לאומן ולא שמענו שמר"ן מיחה בידם. מעל הכל זוהי מצוות רבנו הקדוש לו אנו כפופים בבחינת נעשה ונשמע ודי לנו בדבריו המפורשים "בל יעדר איש". בברכת כל טוב והצלחה JFK
 
למעלה