מעשה בחמישה אחים

yonib1231

New member
מעשה בחמישה אחים

היו היה 5 אחים - אברהם, יצחק, יעקב, דוד ומשה. לאחים היתה חלקת אדמה קטנה בשטח של 19 דונם והם עיבדו את האדמה. יום אחד החליטו האחים אברהם, יעקב, דוד ומשה להפסיק את עבודת האדמה ולהקים שכונה לתפארת במקום השדות והפרדסים ולהתפרנס ממכירת בתים. האחים הגישו בקשה לועדה לתכנון, אבל הועדה התנהלה בעצלתיים ולאחים אצה הדרך. אמרו האחים - "למה לא לעקוף את הוועדה לתכנון. הבה נשים לנו מישהו משלנו בוועדה והוא יאשר את השינוי". שמו האחים את יצחק בראש המועצה והוא בשבתו כראש מועצה השתמש במועצה לצורך שינוי יעוד האדמה. וכך חיים להם היום האחים בעושר ואושר עד עצם היום הזה. אם זה היה רק סיפור זה היה מצחיק ועכשיו למציאות
בשנת 1996 הגישו האחים אברהם, יעקב, דוד ומשה גולברי בקשה לשינוי ייעוד קרקע מחקלאי למגורים על שטח של 19 דונם בקדימה.
הבקשה נתקעה בוועדה לתכנון "שרונים".
ב-28 באוקטובר 2003 נבחר יצחק גולברי להיות ראש מועצת קדימה צורן.
ב-18 במרץ 2004 (4 חודשים לאחר הבחירות) הגיש חנן טויטו, מהנדס מועצת קדימה צורן ונושא משרת אמון של יצחק גולברי, בקשה מטעם מועצת קדימה צורן לשינוי התב"ע באותו השטח בדיוק.
ב-24 במאי 2004 החלה הוועדה לתכנון "שרונים" לדון בבקשה ואישרה אותה. וכעת האחים לבית גולברי שמחים וטוב להם על שהצליחו להפשיר את הקרקע בעזרתו האדיבה של אחיהם יצחק גולברי, ראש מועצת קדימה-צורן אני משאיר לשיקולכם האם היה כאן מנהל תקין והאם מגיע לאדם כזה להמשיך לקדנציה נוספת.

Master Stav

New member
יש לך הוכחות ?

אני מבקש ... ניראה לי שאתה מכיר את השיטה פה ... אין בעיה עם לומר דברים קשים אור השמש הוא החיטוי הטוב ביותר גרסו השכנים ואני מסכים אבל אני מבקש הוחכות ..... תודה

GIDIB53

New member
מעשה בחמישה אחים

יוני, אנחנו רחוקים מפסח וכבר אתה מוסיף את האח החמישי - זה שאינו יודע לקרוא (או שאתה האח השני? בכל מקרה בטוח שלא הראשון) הרי בצילום שהבאת, כבר בעמוד הראשון, לא צריך לדפדף הרבה, רשום שיש אישור, אז למה להגיד שאין אישור, לא יפה.... מה שאתה מביא בצילום של 2004 מדברעל אחוד ופיצול ולא על הפשרה. מה יהיה? תצטרכו עכשיו לחר שקרים חדשים על גולברי? מערכת הבחירות שלכם רצופה בשקרים, טעיות והכפשות. וסתיו, תצטרך לשנות את האוווצ' גידי בלייכר מקום 5 ברשימת גל של גולברי

Master Stav

New member
אאוצ' .......

איך אומרים .... ילה בוא ניתן לו עוד 5 שנים והוא שיביח לנו איזה קרקע ...... מעניין לבדוק העם זה מקרה יחידי או שיש עוד .....

מבקש לברר פרטים נוספים בעניין

1. האם אתה יכול לתת אינדיקציה במרחב היכן ממוקם השטח ? 2. שאתה כותב נתקעה, מה הכוונה ? למה ? לכמה זמן ? 3. האם יש לך מידע מה קרה עם שטחים ליד השטח הזה ? שהרי אם הפשירו לכולם, אז אני לא חושב שיש כאן בעיה, אלא אם כן לא היה גילוי נאות לחברי הוועדה על כך שיש אינטרס לראש המועצה בשטח. 4. האם אתה יודע פרטים על שטחים נוספים של המשפחה. בעיקר מעניין אותי שטח שנמצא במסדרון הירוק סמוך ליער אילנות. לפי מה ששמעתי יש שם שטח למשפחה שהוא מחוץ לגבולות התמ"מ. גולברי וחנן הגישו בקשה לוועדה המחוזית של הפשרת שטחים מחוץ לתמ"מ, (שהיא תמוהה מאוד בעיני, בגלל החריגה מתמ"א 35, למה ללכת ולהפשיר, ולמה שם?), בקשה שנדחתה. לא הסכימו לתת לי את התוכנית, כך שאיני יכול לוודא האם השטח נופל בתוכנית או לא. אבל החשד שלי בעניין רק גבר. אני רואה שיש לך גישה למידע כזה, האם תוכל לסייע לי לברר את העניין ? תודה גל

Master Stav

New member
כמוך גם אני אשמח לעוד מידע ...

נוח מה ששאלת פה אני מתחיל לתהות .... האם זה לא קצה הקרחון
של הטיטאניק ...תחושת הבשטן שלי או אולי עלי לומר כאב הבטן שלי אומר לי ש....

yonib1231

New member
מיקום ותשריט

מיקום החלקה המדוברת (גוש 8034 חלקה 49) הוא ברחוב האתרוג ובסוף רחוב האיריסים. זוהי השכונה שהולכת וניבנית בפינה הצפון מערבית של קדימה ורואים אותה מהצומת הדסים. הגישה אליה היא דרך שביל העפר בכניסה המערבית של קדימה. המיקום, אגב, מסביר מדוע גולברי וחנן טויטו כל כך לוחצים בישיבות המועצה לאשר את קווי המים והביוב של שטח זה (הנושא עלה בכל ישיבות המועצה האחרונות ובמקרה זה אפילו חנן הביא תוכניות וגולברי הציג מידע ועלויות).

Master Stav

New member
מסתבר שכאשר יש עניין

אפשר לעשות דברם ...... אם זה לא היה כואב זה היה מצחיק

לפי מה שאני מבין ממך, זה איזור מחוץ לתמ"מ

האם אני מבין נכון ? אם כן זה ממש חמור. גולברי מספר לנו שתמ"א 35 לא התייחסה למצב הקיים (טענה שאני לא מקבל), ובמקביל במקום לנסות לכוון אליה, על מנת לצמצם נזקים. הוא מוסיף עוד שטחים בנויים ליישוב, ומגדיל את הנזק, בניגוד גמור לאינטרס של היישוב. למשל, אין מקום בבית הספר ומדברים על לשים שם מבנים יבילים על מגרש הכדורגל והוא רץ ומוסיף תושבים, כאילו אין מחר. ואולי במקרה שלו באמת אין מחר (לא יבחר לרשות שוב), ולכן הוא היום מוכר אותנו (לטובת כסף לבני משפחתו). גם מה שאתה אומר על הניקוז חמור, במקום לטפל קודם בשכונות קיימות שאין בהן ניקוז, הוא הולך ומוסיף אותו קודם לפי האינטקרס האישי שלו. מזכיר לי את הכביש שהוא סלל דבר ראשון ליד הבית שלו.

Master Stav

New member
גל ...בוא נמשיך לבדוק את זה ...

ויותר מזה אם אתה שואל אותי שווה להעתיק את כולה מסמכים ולשלוח בת]פוצת נטו לכול מי שאפשר בכדי שיראו מי זה גולברי !!!

GIDIB53

New member
הפשרות

גל, לפני שתתחיל לחפש עוד מציאות, תנסה להבין את מה שמציגים לך יש שם אישור הפשרה משנת 96 (אל תתאמץ לחפש, כבר בעמוד 1 יש חותמת אישור) יש שם בקשה ואישור משנת 2004 לחלוקת השטח מחדש, תהליך מנהלתי שבמסגרתו מחלקים חלק גדול למספר חלקים, ובעיקר אם היתה הפקעה. במקרה הזה היתה הפקעה לצורכי ציבור של כמעט 50 % ולכן היה הדיון זה ב 2004 אבל זה בסדר, כשאין עובדות - ממציאים אותן,מעוותים את המציאות,מסתמכים על כך שאף אחד לא מסתכל באמת בתוכן המסמכים, ואפילו אדם סתיו שביקש הוכחות ועשה אאווצ' כשהן הגיעו, לא ניסה (או לא הצליח) להבין מה כתוב שם לילה טוב חברים - יהיה לכם עכשיו עוד 5 שנים שלמות לחפש את השקר הבא על גולברי לקראת בחירות 2013 אגב, הפורום סובל גם התנצלויות, אני משוכנע שאדם, בהגינותו לא יצנזר אותן גידי בלייכר

Master Stav

New member
גידי ...בוא נבהיר משהו

המועצה היא זו שביקשה משרונים להכין את התוכנית (התוכנית הוכנה במחלקה הטכנית של שרונים), לתוספת 30% יחידות מגורים על החלקה (מ - 19 יח"ד ל - 27 יח"ד). בנוסף חנן טויטו חתם בשם המועצה על ההתחייבות הכספית בגין הכנת התוכנית. בגין הכנת התוכנית, גם אם בסופו של דבר הכסף הוחזר למועצה ע"י מש' גולברי, זה לא תקין שהמועצה יוזמת את התוכנית וששרונים היא שמכינה אותה ולא אדריכל חיצוני כמו שעושה כל תושב אחר שמבקש להכין תב"ע כלשהי. נשאלת השאלה, האם המועצה ושרונים יהיו מוכנים להכין תבע"ות בתשלום לכל אדם אחר מן הישוב? מעניין אם גם לחזי שרונים הכינו את תוכנית ההפשרה כמו למשפחת גולברי, או שהוא רק קיבל תמיכה וסיוע מחנן טויטו ואת התוכנית הכין עבורו אדריכל פרטי חיצוני ולא שרונים. צריך לזכור שאחת הפעולות הראשונות שביצע ראש המועצה גולברי (שלושה וחצי חודשים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד) הוא הדאגה לאחים שלו. הוא הטיל על חנן מהנדס המועצה לטפל בעניין: 1. להזמין תוכנית מדידה אצל המודד לזר 2. להעביר את תוכנית המדידה לשרונים לשם הכנת התוכנית החדשה לתוספת 30% יחידות מגורים. 3. להזמין בשרונים את ביצוע התוכנית. 4. לחתום על התחייבות כספית בשם המועצה. מעניין מאוד גידי אם בעצמך היית פונה לשרונים ומבקש שיכינו עבורו תוכנית (כמובן בתשלום) האם גם אז שרונים היו מכינים עבורך את התוכנית? נדמה לי שלכאורה אינך מבין את העניין . עכישו אני תוהה אם עדיין תטען שהכל חוקי כל שכן מינהל תקין ושוויון היזדמנויות ופעולה בפני כל האזרחים ....

הפשרות

שלום, גידי, נפגשתי אתמול עם איציק, לבקשתו, כדי שיוכל להסביר לי את העניין. וזה גם עם נימה קלה של איום בהגשת תביעת דיבה, דרך יפה לסתום את הפה למי שרק שואל שאלות לגבי אופן התנהלות של ראש המועצה שלו. לא משנה, שיהיה בריא איציק, איש נחמד באמת, אבל חלש בנושא מנהל תקין. אם אקבל את כל המסמכים שאיציק הבטיח (ראה בהמשך), אתנצל בגדול כפי שהבטחתי לאיציק, למרות שאני כאן רק שאלתי שאלות על מה שאחרים פרסמו. קל לתפוס את זה שכותב בשם ולא בכינוי. ראשית איציק אמר לי את העובדות שתארת כאן. אני הראיתי לו את המסמך של שרונים מ2004 שבו כתוב שהמועצה יזמה הגדלת זכויות לאחים שלו. ועוד מסמך שמראה שחנן הזמין עבודת מדידה מירון לזר לשינוי התב"א והתחייב לשלם על זה. לגבי המסמך של שרונים בגירסה הראשונה איציק אמר ששרונים טעו, ואמר שישלח לי פקס עם הנתונים הנכונים. לגבי המסמך של הזמנת העבודה איציק אמר שהמסמך הוא טעות והתחיל לחפש את הקבלה שמוכיחה שאחיו שלמו על זה, רוב הפגישה ביננו עברה, כשהוא מחפש את המכתב בסוף הוא התקשר לאחיו, דיבר עם אשתו של האח שאמרה שזה בארכיון, איציק הבטיח שיפקסס לי את זה היום, עד עכשו טרם הגיע. כמו כן איציק אמר שהמשטרה חקרה ולא עשתה כלום. ועל זה עניתי לו שגם את נושא השלטים הלא חוקיים שהוא שם על כל עמוד חשמל רענן המשטרה חקרה ולא עשתה כלום, וזה נושא הרבה יותר פשוט. כך שמבחינתי זה באמת לא הוכחה לכלוםץ אני גם חושב שנגררים כאן כל הזמן לרמה הנמוכה של העניין החוקי. נניח שזה חוקי, אז מה. האם זה ראוי ? האם נשמע לך סביר שהמועצה תגדיל זכויות לאחים של ראש המועצה על חשבוני ? אח"כ איציק שינה גישה לגבי המסמך הראשון וטען שהמועצה יוזמת תב"אות לפרטיים כל הזמן, הוא גם התקשר למישהו בשרונים שאישר בפני את העובדה הזו. אבל אני בחוצפתי, בכל זאת בקשתי מאיציק עוד 2 3 תב"אות כאלה, כדי שאוכל לבדוק למי אשרו ואיפה ומתי , ולראות שזה באמת אותו דבר. איציק הבטיח שאקבל, בינתיים טרם קבלתי. איציק ניסה את מזלו ושאל את אותו מהנדס לגבי הטענה שלו שיש סעיף בתמ"א 35 שמבטל את כל מה שכתוב בתמ"א, המהנדס לא אישר את זה. איציק הבטיח שישלח לי מכתב עם אישור לעניין. אני מחכה. ועדיין גם אם המועצה עושה את זה לפרטיים אחרים, לא ראוי בעיני שיעשה את זה לאחים שלו. ולו בגלל מראית עין. אח"כ עברתי עם איציק על מה שאומרים עליו חברי המועצה לטענתו כולם משקרים. כל חברי המועצה !!! אילן דגני, ראובן סדן, אורית זוארץ, ישי יצחקי (כי איציק תפס שהוא חייב למועצה 100,000 שח או משהו כזה), מיקי אקרמן (שביקש לפי גולברי להתאחד איתו) כולם. תראה גידי כשמיקי כותב שהוא ביקש הראש המועצה אומדן ולא קיבל זה, אם מיקי משקר זה מאוד קל לאיציק לתפוש אותו בשקר, ופשוט להציג את האומדן. לא צריך תביעת דיבה, ויתרתי על הדרישה הזו. רק להראות לי שאיציק דובר אמת ולא מיקי. תציג מסמך. כשאורית זוארץ כותבת , למה אין לנו תקציב לאישור. מאוד קל להראות שהיא משקרת, רק צריך להראות את התקציב. העובדה שאיציק רק טוען שכולם כולם משקרים, ולא מראה אף הוכחה פשוטה לכך, גורמת לי כתושב רגיל שאין לו נתונים נוספים, ובתור מי שאיציק מספר פעמים לא אמר לו אמת. לחשוד שדווקא חברי המועצה אומרים אמת. דרך אגב בשיחת הטלפון איתי, שבה הזכרתי את השלטים, ואת העובדה ששביט דיבר עם הבן של איציק ואיציק נתן לבנו הוראה להמשיך לתלות, אז איציק אמר שגם שביט משקר. ואפילו עם נקבל את הטענה הקונספירטיבית של איציק שכולם כולם שקרנים. אז גידי, מה זה אומר על איציק ? איך אתה מגיע למצב שלכל האנשים בעולם יש אינטרס לשקר עליך ? האם לפי דעתך זה מעיד על יכולת טובה של מנהיגות וניהול ? האם לדעתך בפעם הבאה איציק יצליח לייצר יחסים של הרמוניה עם חברי המועצה ?

תותח9

New member
פניה לתומכי גולברי בפורום וחוגי הבית שלו

אשמח לשמוע את תגובתכם לעניין יתרה מזאת: כאשר שאלתי את גולבר ספציפית בחוג בית אצל גיל מה קורה עם תכניות הבניה מצפון לשטח הבנוי בקדימה - נעניתי בכך שיש בעיה משפטית לחשוף את התכניות - כדי לא לחשוף את המועצה לתביעות היזמים. מי הם היזמים? האם המועצה לא יכולה לעמוד בהליכים המשפטיים האלה? האם אין כאן תהליך מכוון של הסתרה? (גיל, אני עדיין מחכה לשתובה בעניין זה...) למי שמגיע לחוגי הבית שלו - אשמח אם תשאלו את השאלה דודי הולצמן

Master Stav

New member
קח תשובה ....

אקרמן מתנגד אז זה תקוע ובגלל שאקרמן מתנגד אני לא יכול כי אקרמן תוקע .... רוצה להתערב שזה יהיה משהו דומה ? בחיאת דינק תותח9 .....אנחנו מדברים על ראש מועצה ש4 חודשים אחרי כניסתו לתפקיד עשה לביתו ולא לישובו ....ותחשוב על זה ....

איפה מיקי אקרמן היה באותה תקופה ?

מיקי אקרמן באותם 4 חודשים היה חבר בסיעה של גולברי וחבר בקואליציה.... לא ראיתי שהוא עשה משהו נגד זה. לא ראיתי שהוא התריע על הנושא. לא ראיתי כי הוא התפטר מהסיעה והקואליציה אחרי 4 חודשים. איפה היית מיקי אקרמן באותה תקופה ? היית עדיין באופוריה שהצלחת למנוע מחברי צורן שיהיו בקואליציה ?

למעלה