מערת הקמח - יוק.

מערת הקמח - יוק.

בכניסה למערת הקמח שלט האוסר כניסה מחשש להתמוטטויות. השארתי את המטיילים בחוץ ועם פנס רב עוצמה נכנסתי לבדוק. המערה בלי שום סימן של חשד אפילו לא הקל שבקלים. היציאה מהמערה, כל איזור היציאה כולו, סדוק בעשרות סדקים מסוגים שונים, ואתה אף פעם לא תדע מתי הכל יתמוטט. לדעתי, מסוכן מאוד, וגם לנחל פרצים לא מומלץ להכניס מטיילים, כיוון שגם במחצית הדרך למערה רבים הסדקים בקירות הואדי וכן מצאתי בולדר גדול באמצע הדרך (אולי לא מסיבה טבעית) וכן ישנה נקודת התמוטטות שכיסתה את כל רוחב הדרך בערימה בגובה כשני מטר. לא לקחת צ'אנס, למחוק את המסלול לחמש השנים הקרובות, או עד שמוצא המערה יתמוטט סופית, מה שקודם.

מציע שתעביר המידע לטיולים בארץ

כי כשראיתי היום משפחות רבות מצפצפות על השלטים ועל גושי הקירטון הענקיים במשקל טונות העומדים להתמוטט, והם מזיזים את המחסומים האוסרים כניסה ונכנסים ויוצאים משפחות שלמות עם ילדים, יש להתריע לפני קרות אסון. מערת הקמח מבחינתי מחוקה למספר שנים עד שכל מה שצריך להתמוטט יתמוטט. איך ירגיש מי שנכנס בניגוד לאיסור אם תהיה התמוטטות והילד שלו ייקבר חי? אני לא מבין את ההתנהגות הזו, ובדרך הזו תראה ששלטי האזהרה ייעלמו תוך שבועיים (ראה בתמונה, השלט בכניסה כבר הוזז הצידה, כשאני הייתי אתמול שם, הוא חסם את הכניסה...).

למרות הכל לא הייתי שקט

מכיוון שהייתי עם מטיילים והבדיקה שלי היתה בקצרה ולא לעומק כפי שאני משתדל. ובכן, בכניסה חסימה של שלט ענק וחצובה, שמטיילים כבר הזיזו.... מה יותר ברור ממה שכתוב?

והנה השלט מקרוב

כאשר מעל המערה שלטים רבים חומים וירוקים המזהירים מהתמוטטויות

האיום מעל הכניסה

מצולם מלמעלה: שני מצוקים במשקל טונות עומדים להתמוטט ביוק מעל החצר הקטנה שבכניסה למערת הקמח (תוכלו לראות על השביל את השלט/התמרור)

ביציאה

חלק זעיר מהסדקים שמלמטה הם נראים דקים מאוד, ובחלק הרחוק יותר הם ממש אימתניים סימנתי את הסדקים באדום לצורך ההבלטה

תביטו איזה מופרעים:

לא מספיק שהם מזלזלים בחיי אדם גוררים איתם ילדים ומסכנים את חייהם מלמדים את הילדים שלא לציית לחוקים הוראות ושלטים ועומדים על גוש קירטון שעומד להתמוטט ואחר כך הצדקנים הללו מתפלאים איך הנוער כזה אלים? נו, איך?

הערה לפורומים

אני מדווח שהדיווח שלי "רץ" בכל מיני פורומים, וזה בהחלט טוב להביא את המידע לכל מי שצריך, ולג'יפאים, לא ממליץ להיכנס לנחל פרצים כיוון שישנם בורות לא נעימים גם לכלי רכב שטח, ישנו בולדר שמונע מעבר כיוון שהוא ניצב לרוחב כל המעבר בנקודה צרה (בכוונה , יש להניח) וכן היתה התמוטטות שהפילה ערימה בגובה כשני מטר בצורת קונוס, כמו כן ישנם סידוקים רבים עם חשש למפולות ואילו היה תלוי בי הייתי מעביר את האיסור לכניסה למערה, לאיסור לכניסה לנחל פרצים בכלל לכל האיזור הקניוני. נקודת הערה נוספת. ראיתי שמשתמשים בתמונות שלי. אזי למרות החוק לזכויות יוצרים, אין לי שום בעיה שמי שרוצה ישתמש בתמונות שלי, כמו שהמידע הוא לטובת הכלל, כך גם התמונות, אבל בפורום של גיפטריפ לקחת תמונות שלי ולהטביע את הלוגו שלכם, זה קצת מעבר לכל כלל נימוס אלמנטרי, מה גם שזו עבירה . אני מתיר לכל אחד להשתמש בתמונות שלי, אבל לקחת עליהן בעלות !!!

meir e

New member
הטבעת לוגו

מאיר הטבעת הלוגו היא אוטומטית לכל התמונות ע"י האתר ולא ע"י המשתמש (בכדי למנוע גניבות.....) בהחלט העלתה נקודה בעיתית, בכל מקרה מי שפרסם שם את התמונות צין שאתה המקור. תודה עבור המידע לגבי נחל פרצים, בכל מקרה החלק הזה סגור ואסור לנסיעת ג'יפים.

בעלות על צילומים

אני בכוונה לא מטביע את פרטיי על הצילומים כדי שכל אחד יוכל להשתמש בהם. ברגע שאתר מטביע את חתימתו על הצילומים הוא נוטל בעלות עליהם, וזה בניגוד לדעתי, הצילומים הם חפשיים, ונטילת בעלות עליהם הינה בלתי חוקית. איך אתר מסויים לוקח בעלות על תמונות שלי שאני הכרזתי עליהן כחופשיות? נגד גניבות? זה מצביע על המטביע, הרי בשתי שניות אפשר לחתוך את התמונה או למחוק את הכתובת בפוטושופ, וזו איננה גניבה כי התמונות לא של גיפטריפ. תחשוב לרגע, אם גיפטריפ חושב שלקחת תמונות זו גניבה, הרי הוא גנב את התמונות שלי. אבל אם אני הכרזתי עליהן כחופשיות, אזי הם לא שלו והוא איננו רשאי להטביע את חותמו על התמונות, כי אז זו גניבה.

meir e

New member
מאיר אין לי וויקוח איתך

כבר בתגובה הראשונה שלי אמרתי שהנקודה בעיתית. החותמת באה לציין שהתמונה פורסמה בג'יפטריפ ולא על בעלות. החותמת באה בעקבות פרסום בעתונות של תמונות שנלקחו מן האתר, החותמת באה למנוע טענה של תמימות ע"י מי שלקח תמונות מהאתר, מי שלוקח תמונה ומסיר ממנה את הלוגו לא יכול לתענון לשוגג או לתמימות לאחר מכן. גם החותמת וגם הערת זכויות היוצרים באתר באות להגן על הגולשים בפרסום תמונותיהם ולמנוע שימוש לא ראוי ע"י גורמים אחרים ולא לשם "הקנית זכויות" לג'יפטריפ על התמונות של הגולשים. זו הדרך הטובה ביותר שמנהל האתר מצא להגן על החומר שפורסם באתר משימוש חוזר לא מורשה וזו הגנה כללית לכל החומר המפורסם ע"י הגולשים, אם יש לך הצעה טובה יותר השמח לשמוע.

yossef100

New member
אין ויכוח אם זו דעתך כך צריך להיות

אני פירסמתי את ההודעה בגיפטריפ עם לינק להודעה כאן תוך ציון שזו הודעתך ולא רק מטעמי קרדיט אלה גם ידעו הקוראים שבעל הדעה הוא גם בר סמכא לצערי כמו שכתב ערן אין לי שליטה על הטבעת החותם ויתכן שלהבא יש להכניס לינק להודעה שלך מבלי להעתיק את התמונות , אני עשיתי זאת בשביל להדגיש את חשיבות העניין מכוון שהתמונות מדברות טוב יותר מכל הודעה בכל מקרה תודה על הודעתך יוסי

קראתי בג'יפטריפ

כך שנראה לי שהמטרה הושגה, והיא באמת חשובה. סכנת נפשות. לגבי הקרדיט, ההטבעה נעשית באופן אוטומטי כדי לציין את מקור התמונות שמועלות לאתר על ידי החברים בו. אני מניח שאפשר להסיר את התמונה אם תרצה בכך.

למעלה