מערכת ERP

blueeye

New member
מערכת ERP

חברתנו הינה מעפל יצרני אשר עומד בפני שינוי מערכת הניהול שלו. המפעל זקוק לכלל המודולים של מערכות ERP ובהם כספים רכש מלאי ייצור לקוחות ועוד'.. בחנו את מערכת PRIORITY של אשבל אך הייתי שמח לשמוע מכם עצות נוספות יתרונות וחסרונות, המלצות, שאלות שצריך לשאול כשהולכים לפרוייקט כזה. בתודה מראש, רועי

פוֹלי

New member
תבדוק את oracle

אני מכירה חברות שעושות שימוש ב ERP של אורקל בדיוק בכל המודולים שציינת.

blueeye

New member
שמות של מערכות אני מכיר...

ואורקל ספציפית קצת כבדה עלינו כנראה גם מבחינת התחזוקה וגם מבחינת העלות הראשונית. אני דווקא יותר רציתי משהו בכיוון של אנשים עם ניסיון שימוש במערכות בתור SYSTEM ADMIN או IT... ובכלל עצות לקראת צעד כזה תודה ! רועי

-עומרי-

New member
אחלה בחירה

גם אנחנו עברנו לאחרונה לשימוש ב PRIORITY. החברה עוסקת ביבוא ושיווק מוצרים. לדעתי הייתרון הגדול של התוכנה הוא האפשרות לפתח ולשנות כמעט כל דבר אשר קיים בה. החסרון שלה הוא ממשק המשתמש שאינו ידידותי כ"כ.. אבל עם הזמן המשתמשים מתרגלים. דבר אחד חשוב - אם הלכתם על זה - רק עם SQL SERVER או ORACLE (מהעבודה הקצרה שלי עם PRIORITY על גבי TABULA - זה ממש גרוע). עומרי.

Rיקושט

New member
פריוריטי

אנחנו בדיוק התחלנו איתה, אם התוכנה עושה את העבודה או לא, אני לא יודע להגיד כי זו המערכת ERP הראשונה שיוצא לי להתקין... אבל מה שבטוח, הממשק סיוטי בלשון המעטה. הייתי רוצה לשאול את מי שתכנן את ממשק המשתמש מה הוא חשב לעזאזל!? אגב, אנחנו על tabula, מה רע בזה? (אני באמת שואל, לא ראיתי בעיות בינתיים)

blueeye

New member
אז ככה...קודם כל תודה..!

מעבר לזה... אני מחליפים מערכת ERP קיימת היות והיא מסורבלת כבדה ולא ידידותית - עובדת כרגע על AS400 ובעייתית היות ואין מישהו ששולט בתוכנה ובמערכת בכלל. מהמצגת שראיתי על פריוריטי הממשק נראה דווקא נחמד,אבל אולי זה בגלל חוסר היכרות עם מערכות אחרות. אשמח לפירוט לגבי החוסר ידידותיות של הממשק ולגבי הנושא של ה DB.. למה TABULA לא טוב? היות ואין לנו איש DBA בחברה.. ואין יותר מידי טרנזקציות אז חשבנו להישאר עם ה TABULA... תודה ! רועי

ezaton

New member
ממשק המשתמש שלה

כבד בצורה לא הגיונית, ומסורבל. אני יודע שאנשים שעברו מחשבשבת לפריוריטי (אמא שלי, לדוגמא) נוטה לסגור בטעות חשבוניות בלי להדפיס, כי הם הצליחו, במחשבה רבה, לתפוס את הקיצורים של חשבשבת, אבל למטרות שונות לחלוטין. בכלל, הממשק אינו ידידותי (נכון לאמא שלי, ונסיוני לפני כמה שנים), אבל לחיצה טובה עליהם בשלב ההטמעה, ואתה מקבל, בסופו של דבר, מה שאתה רוצה, פחות או יותר.

Guys33

New member
מנסיוני עם מערכת פריוריטי

ואני מהנל אותה כ 3 שנים ע"ג טאבולה לא נתקלתי בהרבה תקלות כול עוד מעדנים את עידכוני התוכנה האחרונים של אשבל אני עובד עם כ 10 משתמשים עם תחנות קצה ועוד כ 5 משתמשים ב טרמינל מאוד ממליץ עליה

blueeye

New member
תודה רבה ! - ושאלה...

האם יש לך טיפים מסוימים/עצות/הפקות לקחים לתהליך ההטמעה של המערכת ? דגשים שצריכים לשים לב אליהם ? תודה רועי

Guys33

New member
אין לי הרבה טיפים כך

לקח לנו בערך שבועיים עד שמנהלות החשבונות שלנו התרגלו לממשק החדש ומאז הכל שקט אנחנו נעזרו המון בשרותים של אשבל באותו זמן הכי חשוב זה מטמיע טוב שיודע להדריך והיום את רוב התחזוקה של המערכת אני עושה לבד יש להם מפרט דרישות מערכת מאוד מדיוקות אם אתה צריך עוד משהו שלח לי מסר ונחליף טל' בשמחה גיא

Rיקושט

New member
הממשק...

אומנם אמרתי שאין לי נסיון במערכות ERP, אבל יש לי נסיון בתוכנות מחשב מן הסתם, לא קשה לזהות ממשק זוועתי ולא אינטואטיבי. ממשק מסורבל גורם לדברים הבאים: 1. בזבוז זמן של כל העובדים (כספים\מכירות\מחסן) 2. חוסר רצון לעבוד עם התוכנה (תאר לך שבשביל להקליט תוכנית בוידאו היית צריך 100 כפתורים ולחכות כמה שניות בין כפתור לכפתור, היית משתמש בו?) 3. מלא קריאות שווא לhelp desk (אם הזנת שורה והתחרטת, התוכנה לא תתן לך לסגור את המסך ... קבל טיפ ctrl+z מקש הקסם) אני בכלל לא מרוצה שהתוכנה משתמשת בשיתוף SMB של windows, זה איטי ודפוק לטעמי (למשל אם אני פותח חברות או עושה שינויים בשרת, כל הclientים נתקעים עד למצב של end task). למזלי, אני אישית לא צריך לעבוד איתה ביום יום, רק לתחזק ובלית ברירה להדריך אנשים איך לצאת ממסכים ואיך לעשות end task...

-עומרי-

New member
ממשק התוכנה ויציבות

ראשית - מבחינת יציבות המערכת אצלנו דיי יציבה נכון לעכשיו. מבחינת עומסים המערכת עובדת מהר, אך העבודה היא על גבי TERMINAL ולא עמדות קצה. מדובר על : 1. שרת WINDOWS 2003 עם TERMINAL SERVICES אשר משרת 20 משתמשים בו זמנית (15 על התוכנה) - כולל OFFICE 2003 (שרת IBM X335 - 2.8GHZ, 1GB RAM) 2. שרת WINDOWS 2003 SERVER (כחלק מ SBS 2003 PREMIUM) המשמש כבסיס נתונים (SQL + EXCHANGE) - כאשר ה-EXCHANGE הינו לדואר בתוך החברה בלבד. המשתמשים עובדים עם THIN CLIENTS וחלקם הקטן עם מחשב המריץ RD. אחד הדברים שהכי מרגיזים אותי בתוכנה זה נושא הזנת נתונים וביטולם. לדוגמא כדי למחוק הזמנה עליי למחוק את כל הנתונים אשר נרשמו במסך בן. וכך בהמון מקרים... עלי לעבור שורה שורה ולמחוק את המוצרים הקיימים בה. מעבר לכך, בתור מתכנת אשר מפתח כלים לתוכנה - אומנם קיימות המון אופציות אך מבחינת נוחות עבודה - ממש מסורבלת. אם אני רוצה למחוק שורה אני צריך להכנס למסכי הבן ולמחוק משם את כל הנתונים ואח"כ לעלות למסך האב. בנוגע לסגירת קבלות וכד'... גם לנו היתה הבעיה שמשתמשים היו סוגרים הזמנה וכו' בסטטוס טיוטא... לכן הוספתי חסימה כך שאין אפשרות לצאת אם הסטטוס הינו 'טיוטא' .. אך ורק 'בוטלה' או 'לאישור' (וכד'). היתרון שלה הוא הגמישות (ניתן להוסיף שדות, להסתיר, לשנות סדר, לבצע חסימות וכו' וכו'). לגבי TABULA - עבדתי יום שלם על גבי PRIORITY על גבי TABULA וכל כמה דקות מופיע "כותב קבצים לדיסק" לפרק זמן שלעיתים מגיע לדקה.

blueeye

New member
תודה רבה על ההסברים !

רציתי רק לשאול, באיזו גסה של פריוריטי אתם משתמשים כרגע?

-עומרי-

New member
גירסה 10.1 עם העדכון האחרון.

(על גבי MSSQL 2000). אגב - היום יצא לי להשתמש בדו"חות מנהלים (OLAP) - כלי מעולה למנהל ופשוט לתפעול. עומרי.

blueeye

New member
איך בכלל אתה מסכם את המוצר ?

אגב החציון הבא יוצאת גרסא 11 אולי יהיהו בה את התיקוני באגים ונוחות תפעול שאתה מדבר עליה...:) רועי

-עומרי-

New member
היום הוא היום החמישי שאנו עובדים.

עם התוכנה בשוטף... כך שכל מה שנאמר צריך לקחת בערבון מוגבל
יצא לי לעבוד עם התוכנה לרוב בזמן ההטמעה (לקח 3 חודשים). בעבר עבדנו עם חשבשבת אשר היתה בסניף המרכזי, 2 סניפים עם חשבשבת עצמאית (העברה מידע עם דיסקט אחת לכמה שבועות) ו-3 סניפים ידני. היה סיוט... הפער במידע... בפרק הזמן הזה התקנו מסופים + VPN בכל הסניפים והודרכו כל עובדי החברה אשר משתמשים בתוכנה (40 בערך). בגדול יש הבדל שמיים וארץ בין החשבשבת ל-PRIORITY והיה קשה להסביר לעובדים ולהרגיל אותם לשימוש בתוכנה לפני המעבר... כעת הם מתנסים תוך כדי עבודה. בנתיים הכל עובר כמו שצריך, טוב יותר ממה שחשבתי. לדעתי הכל תלוי באופי החברה - לחברה שלנו באופן אישי הכי התאימה ה-PRIORITY מבין חשבשבת חלונות, E-TAFNIT ומנהל (אשר נרכשה ע"י SAP). אופי העסק יכול לשנות את ההחלטה... למיטב זכרוני רשמת שאתם מפעל (יצרן) -מההיכרות שלי עם ה-PRIORITY, התוכנה מכילה המון אופציות בנושא הייצור. תנסה לבקש מהם רשימת יצרנים אשר עובדים עם התוכנה ותבקש חוו"ד. צריך לבחון היטב את הנושא גם אם צריך לקחת יועץ חיצוני (אובייקטיבי) אשר יכוון אתכם. חשוב מאוד לדעת מה לשאול, כיצד ומה לאפיין ולדרוש...

blueeye

New member
אין ספר שלתחום הייצור היא טובה

המתחרה העיקרית היא אורקל SE המערכת שעובדים איתה היום מבוססת AS400 כמו שכתבתי ומסורבלת פי כמה... מי החברה שעשתה את ההטעמה של המערכת אצלכם ? אצלי מדובר על 15 משתמשים בו זמנית בסה"כ באתר מרכזי אחד.

-עומרי-

New member
אצלנו עשו את ההטמעה חברה בשם

EDP. שאל את אשבל על מי הם ממליצים לתחום היצור. (בד"כ מעדיפים חברות הטמעה עם ניסיון בתחום הנדרש). תנסה לבחון שימוש ב THIN CLIENTS עם TERMINAL SERVICES. זה עובד מעולה. עומרי.

למעלה