מערכת שמע במאזדה 3

akunis

New member
מערכת שמע במאזדה 3

שלום לכולם, לפני מספר ימים קיבלתי מאזדה 3 כרכב חברה במקום בו אני עובד. הרכב - תענוג. דבר אחד מעצבן שם הוא שמערכת השמע היא בילד-אין ונראה שלא ניתן להתקין משהו אחר (למשל mp3 player). מישהו יודע איך אני בכל זאת יכול לנטרל את המערכת הפנימית לטובת מערכת אחרת? תודה

אם מדובר רדיו שמנגן דיסקים

אין מצב אם זה עם קלטת - ניץן לקנות מתאם ולחבר נגן חיצוני או להתקיין רדיו במקום אחר שהגישה אליו נוחה

golany12

New member
מתאם למאזדה3

לפי מיטב ידעתי ישנו מתאם שמחליף את הרדיו שמגיע עם הרכב המתאם מאפשר הרכבה של רדיו דיסק חיצוני

לאייפוד (מק)

יש משדר fm, שהרדיו built-in יכול לקלוט. cd זה אאוט... גם לי יש מזדה 3 וזה ממש מעצבן. המערכת גם די גרועה ביננו, ואני מתכונן לקפוץ לחבר עם חנות סטיריאו לרכב שבוע הבא ליעוץ מה אפשר לעשות בנדון.

© DrorZi

New member
לנטרל תמיד אפשר

חותכים חוטים השאלה איך ואיפה ממקמים שם מערכת אחרת (תשובה, לא נראה לי שניתן בכלל ב 3 בצורה סבירה )
דרור זי.

PelegMan

New member
אני לא נוהג על מאזדה 3

אבל לפני כמה זמן קנו לי בארה"ב סתם משהו נחמד, עוד לא השתמשתי בו, אבל באמת משהו נחמד! בעקרון קנו לי את זה למיני דיסק, זה ממש מן שדרן שמשדר בין התדרים 88.1 עד 88.7 (יש אפשרות בחירה בין כל אחד מהתדרים), עדיף על 88.7, ככה מתרחקים יותר מהתדר 88.0... בקיצור, מחברים את זה ליציאה של האוזניות, מפעילים את זה ומכוונים ברדיו לתדר 88.7, אז פשוט המיני דיסק\דיסקמן משדר לרדיו את השירים שמוקלטים\צרובים על המיני דיסק\דיסקמן... נחמד...

nortal

New member
לגבי השדרן

אחי , צהרים טובים , אתה יכול לרשום לי מה זה השדרן הזה , איזה דגם ?איזה חברה ? אולי לצלם ? איפה קנית וכמה זה עולה ? תודה מראש

eladts

New member
יש כל מיני

לי יש כזה שקניתי ברדיו שק (בארץ, כשעוד היו להם חנויות בארץ) ויש בו אפשרות בחירה של 4 תדרים, שניים בתחום 88-89MHZ שניים בתחום 106MHZ. צריך להקפיד שקונים כזה שהוא אכן משדר סטריאו ולא מונו וכמובן האיכות תהיה הרבה פחות מחיבור AUX ואפילו ממתאם קלטת. לך לחנויות האלקטרוניקה בשד' הר ציון וחפש משדר FM נייד סטריאופוני, אני בטוח שתמצא משהו.

PelegMan

New member
לא יודע אם זה יעזור לך

אבל נמצא בכל חנות אלקטרוניקה פשוטה בארה"ב... 25 דולר, גם כן לא סיפור גדול...

RacerX

New member
אחד המכשירים הפחות יעילים בעולם

רעיון יפה מאוד, עם שני חסרונות קטנים. 1. בשביל להשתמש בזה אתה צריך להיות באמצע של איזה מדבר שומם, וגם שם עדיף שתהייה בתוך איזה ואדי עמוק. בארץ הדבר הזה שימושי אולי לטיולי ג'יפים בנגב, או למי שנוסע לאילת דרך מכתש רמון. כל 4 התדרים שהדבר הזה כבר תפוסים לפחות באופן חלקי. 2. זה לא ממש חסכוני בסוללות אם משתמשים בו הרבה, אבל זה כל כך מעצבן לשמוע דיסקים עם הפרעות סטטיות שמהר מאוד מכבים את זה.

ceyal

New member
ןלא רק זה...

האיכות או יותר נכון העדרה.. FM ידוע באיכות השמיעה הנמוכה שלו.

Itch

New member
ישנן כמה אפשרויות

אם אתה רוצה לשפר את המערכת שיש לך במאזדה - אז מבחינת איכות השמע אתה יכול לעשות הרבה. כלומר, אם אתה רוצה להוסיף מגברים / סאב וכו', ולשמור על ה-HU המקורי (הרדיו והדיסק), אתה מוסיף רכיב שנקרא מנחת המתחבר על יציאות הרמקולים ומכין את האות למגבר חיצוני (הופך את האות שה-HU מוציא לרמקולים לכזה שמתאים למגבר). אפשרות אחרת היא לקנות מגברים שמסוגלים לקבל יציאות רמקולים. כך אתה יכול לשפר את המערכת מבחינת הרמקולים, המגברים וסאב, ולשמור על היחידה המקורית פעילה. המערכת במאזדה מאפשרת שליטה על צ'יינג'ר 6 דיסקים קדמי, שאפשר בעקרון להזמין בחברה. אפשר שהמערכת שולטת גם על צ'יינג'רים אחרים (צריך לברר), ואם כן, תוכל אולי להתקין צ'יינג'ר MP3 (קדמי או בתא המטען). אם אתה מוותר על ה-HU המקורי בכלל, אתה יכול להתקין במקום שהם מייעדים לצ'יינג'ר 6 רדיו-דיסק MP3, לחבר אותו למגברים וכל מה שתחפוץ נפשך, ולהתעלם לחלוטין מקיומה של המערכת המקורית שתנותק (עדיף באופן שיאפשר חיבורה מחדש עם מכירת הרכב). כל האופציות טובות. אייל, מנהל פורום אודיו ב-carsforum, עשה התקנה כזו ב-307 שלו (עדיין נמשכת), והוא ויתר על ה-HU המקורי לטובת HU עם MP3 שרכש. אתה יכול לדלג לפורום שם ולעשות חיפוש - יש שם המון מידע על מצבים כמו שלך ועל מאזדה 3 ספציפית.

ELior

New member
מנצל שרשור לטובת שאלתה בנושא....

אפשאר להחליף את הרמקולים למשהו יותר טוב למשל פיוניר? או שזה מקובע? ומה המידות של הקידמיים והאחוריים?

liransh177

New member
החסרון העיקרי בהחלפת רמקולים...

החיסרון העיקרי הוא שצריך לפרק את הדלתות , ואף פעם הפלסטיקים לא חוזרים בידיוק כמו שהם היו -עדיין מאזדה , יש שם חלקים שנתפסים בקליקים ואם לא זהירים הם נשברים בקלות\מתעקמים . זה מה שמונע ממני להחליף רמקולים ב6 ,לא בא לי לפרק את האוטו. אני לא יודע אם לשפר את המערכת שווה את כל הכאב ראש הזה. יש במאזה (בכל אופן ב6) חורים כאלו שמכוסים ברשת כמו של רמקולים לתא מטען ,מעניין איך זה ישפיע במקרה של סאב. אם היית רציני היית הולך למתקין מערכות עם ניסיון והוא כבר היה שובר את הראש שלו ומתקין לך מגבר ,סאב ומחליף את הרמקולים בדלתות אני אישית הייתי משאיר את הרדיו דיסק המקורי ,סהכ עינית לייזר ואולי טיפה פחות אפשרויות לשחק באקולייזר ממערכת עצמאית. גם בארצנו הקטנטונת מלאת הפשע אתה חיי כל הזמן בחשש כשיש לך מערכת יקרה באוטו ואפילו לא יקרה ,שלא תתעורר בבוקר ותראה את התא מטען עקום ואת החלון שלך שבור. זה ההיתרון במערכת הנוכחית, שאף אחד לא רוצה לגנוב אותה.

הם פורצים

גם למכוניות עם מערכת של 100 שקל... קודם פורצים, אח"כ משליכים הצידה את השלל הלא שמיש.

Itch

New member
אפשר להחליף רמקולים.

זה גם לא לגמרי מסובך, והפרוק גם הוא לא מאוד מורכב. מתקינים מקצועיים יעשו את זה בלי לשבור שום דבר, ואם משדרגים את המערכת אפשר גם להוסיף ספוגים בלדתות שימנעו רעשים ורעידות. אם אתה הולך למתקין מקצועי, הוא כבר יתאים לך רמקולים לפי המידה שמתאימה לאוטו. אם אתה עושה את זה לבד (גם אפשרות), צריך לראות או לשאול מה המידה (אני מניח ש-6.5). אפשר להתקין מערכות סטריאו יקרות ומתוחכמות מבלי שמבחוץ מבינים מה מותקן. כלומר - הרמקולים ממילא מוסתרים בדלתות - אתה לא יודע אם אלה המקוריים. הסאב בתא המטען וכך גם המגברים (או מתחת למושבים). ה-HU נשאר המקורי - מבחינת הגנב לא התקנת כלום... אפשר גם לבטח - לדעתי לא כלכלי בדרך כלל. מבקשים כ-14% מערך המערכת לשנה.

למעלה