מערכת ריכוך מים

מערכת ריכוך מים

הי, שמחה להכיר את הפורום הזה
בדיוק בשבילי... עוד תראו אותי המון עד שימאס לכם
(בעלי נחרד שעוד פורום נוסף למועדפים, ז"א עוד שעה ביום בריתוק למחשב...) ועכשיו להתיעצות: הבית שלי מוצף אבנית: העור שלי ושל הבת שלי יבש. הרצפה לא מבריקה. הכביסה יוצאת קשה כמו אבן, למרות שאני שמה מרכך כביסה. המיחם חייב להתנקות אחת ליומיים-שלוש עם חומץ, אחרת שותים פירורים של אבנית (איכס) הברזים נתקעים בסיבוב לפתיחה וסגירה (מן הסתם בגלל האבנית שהצטברה) רוצה להשקיע את כספי החופשת לידה שלי במערכת לריכוך מים. גיגלתי את המילים האלו בגוגל בשביל לאסוף מידע, ורק התבלבלתי! איך אני אדע שלא אפול באלפי שקלים? איך אדע שהחברה אמינה ותחיה עוד מס' שנים כדי לתת שירות? איך אדע איזו מערכת מתאימה לי, איזו שיטה מתאימה לי? בקיצור: פחד. יש לכם תובנות/ עצות/ רעיונות?

נועם@בת

New member
יכולה להמליץ על שלנו

מדובר במסנן שמבוסס על מלח- סיליפוס שגורם לאבנית להיות מסיסה יותר ולא לשקוע. את הסיליפוס מחליפים, ליתר דיוק מוסיפים מחדש, בכל פעם שהוא מתמעט. רמת האבנית ירדה פלאים (אם כי לא גמרי, מודה), מכונת הכביסה והדוד יצאו מכלל סכנה. בקומקום ובמיחם יש הצטברות כלשהי אבל פעם בכמה חודשים מנקים וזה מספיק. למסנן קוראים "הארד לס" והוא מפורסם בחוברת של ישראכרט (בדרך כלל זאת לא המלצה
). אפשר לעשות חיפוש ברשת ולמצוא עוד חברותש מתקינות. יש כאלה שמתקינים גם פילטר שמסנן לכלוך באותה הדמנות.

cbr1100

New member
יש לי הצעה

תעברי לגולן :) בגולן אין! אבנית במים. שותים מים ישר מהברז, לא צריך להשקיע במי-עדן או נביעות.

mevav1

New member
לא שיש לי אבל מסנן שיושב בברז הראשי

הבנתי שאמור לפתור את כל הבעיות הללו. וגם לא עולה כה הרבה והבנתי שזה לא מצריך עבודה(ואולי אני טועה?). בכל אופן, הוא שולט על כל המים בבית וגם על הדוד נראה לי, כדאי שתבררי לגבי זה. אני לא הייתי מוציאה אלפי ש"ח בשביל מערכת שלכי תדעי מי האבא שלה וכמה זמן תעבוד ואם זה לא מסוכן וכו'.. בהצלחה.

maybesure

New member
אנחנו ניסינו

במקומות שהמים מלאי אבנית וחול המסנן נסתם לעיתים קרובות מידי - לחץ המים יורד בשל כך, מאחר ויש לנו גינה - הממטרות לא עלו בגלל לחץ מים נמוך, המקלחות בקושי זיזרפו אחרי שבועיים שימוש במסנן כזה. לא מומלץ במקומות עתירי אבנית. במקרה שלנו אי אפשר היה לשים אותו רק לשימוש הביתי בגלל מבנה הצנרת - והעובדה שהוא סינן גם מי השקיה - החמירה את ההסתמות שלו. להחליף פילטר פנימי כל שבועיים זה טירוף. הסרנו אותו לגמרי. מי שתיה - קיבלתי מתקן מים מחברה, אנחנו מרוצים מאוד. מכונת כביסה - יש פילטר משלה למניעת אבנית. מדיח - מלח גס מרכך נפלא את המים. ניקיונות - אנטי קאלק ודומיו בשיתרותים ומקלחות/אמבטיה.

למעלה