מערכת פיקודהופך כיוון למנוע

lekner

New member
רשר אלו מטוסים בצד שמאל למעלה?

מה היה שם? או סתם שריפה שנראה כאילו זה אמצע מלחמה מתחת למה שנראה לי כמו מטוסים יש שלושה עמודי עשן כאילו זרקו 3 פצצות או שאני חי בסרט?

רשר

Well-known member
מנהל
אכן מצב מבלבל מחוץ לעונת הסתיו

הכביש בין גונן לעמיר שריפת עשביה בתעלת ניקוז בשדה מעבר לכביש עובדת ממטרת ענק החרמון יבש ולא לבן המטוסים הן ציפורים שמציפות את האזור במליונים בעונת הנדידה והן הסיבה שיצאתי לגליל כבכל סתיו.

cdm11

New member
חסר לי ההשהיה של ה5 שניות

יכול להיות שמקיילים את הטיימרים בהבדל של כמה שניות. כלומר שטיימר 2 מפסיק לעבוד טיימר 1 "מחכה 5 שניות ואז מחליף מצב???

shoulhadida

New member
הדרך לפי דעתי..

הדרך היעילה לרכישת נסיון ומיומנות בנושא היא. רכישת והשגת שירטוטי פיקוד ובקרה. לימוד הנושא. ותירגול. את התירגול כדאי לבצע בעזרת חשמלאי מוסמך. יש לרכוש מספר מגענים טיימרים מגעי עזר ממאתים והחשוב ביותר ממסר פחת. כמובן מנורות ביקורת ומכשירי בדיקה. בעזרת כל הרשימה הנל כדאי לתרגל שירוטט שירטוט לפי דרגת קושי ורק לאחר בדיקת מעגלי הפיקוד והכוח עי חשמלאי מוסמך להפעיל ולבדוק שכל דרישות המתקן מבוצעות. אין יותר טוב מתרגול בפועל. כך אנו למדנו לפני עשרים שנה לערך. לי יש דפדפת המשורטטת ידנית ומעל כל שירטוט את ציון המורה הציון היה מורכב בחלקו עבור השירטוט עצמו וכן ציון על ביצוע המעגל בפועל וכן ציון עבור בחינת תיפקוד וכו. בבחינה סופית היה עלנו להגריל ולבצע מעגל לפי ההגרלה ולהבחן בבחינה חיצונית על כך כולל דיאגרמת סולם וביצוע חיווט והפעלת הבקר. אין קיצורי דרך. לפי דעתי זו הדרך ולא בקשה שרטטו לי בבקשה.... בהצלחה

lekner

New member
אתה צודק 100 אחוז אבל לפעמים

יש קושי להתחיל בהבנת הלוגיקה אז לוקחים שרטוט מוכן ומנתחים אותו ובודקים מה קורה אם: אם לא מחברים את אחד המגעים מה קורה אם לא מחברים טיימר מה קורה אם נחבר ממסר אחד ולא שניים וכו....... יש לציין שכל מעגל פיקוד מוגן ע"י הגנה נפרדת ולא של הכח וככה מפעילים לבדוק את הפיקוד לפני שמפעילים את הכח בדוגמא הזאת הבחור עובד במפעל וכנראה צריך את המעגל לעבודה אז בואו לא נרד עליו ונעזור לו זאת דעתי בכל אופן ושוב אני אומר שאתה צודק כי בלי לנסות הוא לעולם לא ידע הוא יכול לבקש שרטוטים עד מחר מה הוא יעשה כשלא יהיה מי שיכין? הוא יצטרך להתמודד לבד אז בינתיים עד שילמד לא נעשה לא חיים קשים

shoulhadida

New member
צריך את המעגל לעבודה.

אם הבחור עובד במפעל ויש לו צורך במעגל שכזה להפעלת מכונה מסויימת. לפי דעתי שישיג את השירטוט העונה לדרישות. ויתרגל חיבור של כל הרכיבים המשתתפים במשחק ויתרגל זאת על שולחן העבודה. ורק לאחר הצלחתו במשימה יתקתק את החיבורים במכונה או בעמדה הדרושה. כך הוא ילמד ושווה את ההשקעה. אין בכוונתי לעשות לו חיים קשים. בדרך זאת לאחר הכנת שיעורי הביית לא יעמוד חסר עונים מול מכונה שמסרבת לבצע את רצונו בגלל חיווט לא מתאים או טעות. בהצלחה.

lekner

New member
כמו שראית זה מיושם עם 2 טיימרים

ולא 4 ועל תזלזל באף אחד זה היה נשמע ככה אם זאת לא היתה הכוונה שלך אז מצטער

לא היתה לי שום כוונה לזלזל

פשוט מישהו שם אמר בהתחלה שצריך ללכת לבנאדם מומחה שיכול לתכנן את המעגל .זה היה נשמע לי קצת מוזר כל חשמלאי מוסמך שיש לו טיפה ידע בפיקוד יכול לתכנן דבר כזה.ואני לא מתימר להיות מומחה ממש לא שלא תבין לא נכון .לך זה לקח 10 דקות ולי זה יכול לקחת שעה אולי שעתיים אני מודה . ותאמת אין לי שום נסיון בתעשיה ואף פעם לא יצא לי לעשות עבודה פרטית בתחום הזה , פשוט יש לי קצת ידע בלוגיקה של התכנון של המעגלים האלו . התנסתי במעגלי פיקוד רק של מרכזיות של תאורת רחובות אם אתה מכיר את הנושא . את כל הפרנציף למדתי משרטוטים וככה פשוט הבנתי את העיקרון כמו שהזכרתם לפני זה .

lekner

New member
בסדר מצטער פשוט זה לא מדויק שכל

חשמלאי מוסמך יכול לתכנן מעגלים כאלה אני יראה לך 100 מוסמכים והנדסאים שלא יודעים לשרטט כוח ופיקוד של כוכב משולש וזה לא שאני מזלזל בהם או חושב שאני הכי טוב בעולם תמיד יש טובים יותר וציינתי את זה בהודעה הקודמת פשוט במוסמך מלמדים מספר מעגלים משרטוט מוכן אך אחרי שנגמרים הלימודים ולא מתעסקים בזה פשוט שוכחים ובקשר ל תאורת רחוב שלשום החלפתי 11 נורות מטאל הלייד 1000 במגרש טניס עם מנוף סל. רעדו לי האשכ...
שונא את הגובה הזה.

תגובה

זה בסדר שאני התחלתי לעבוד בזה גם היתה לי בעיה עם זה במיוחד עם סולמות עם הסולמות הגבוהים כמו שיש לחברת חשמל מה שאני יכול להגיד לך שעד גובה 20 מ אתה יכול להתרגל .

asher40

New member
שרטוטים...

חברייה ,זה תחום מעניין מאוד ,שד"א אני מתעסק בו בכל עבודת חשמל. במיוחד בתחום התעשיה ,יש צורך להפעיל את הראש ולתכנן. נכון שיש את התוכניות היפות של לנקר ושל אחרים ,אבל מדוע שלא תעשה את זה כך: שרטט עם הידע שלך ותעלה את השרטוט לפורום ואז מן הסתם יתנהל דיון על הדברים הלא נכונים. יש מספר תחומים שאתה אמור לשפר את הידע כמו ,"כוכב משולש" ,"חיגור" ,הפעלה ע"י "start stop" ,טיימרים ושילובם עם מגענים וכו'. לפני זמן מה תיכננתי וביצעתי לוח פיקוד למערכת קירור עם כעשרים מנועים ,שהיה צורך להפעילם עם השהיה בין הפעלה להפעלה ומאוד נהינתי מהעבודה שיש בה הרבה סיפוק מקצועי. הפעל את הראש ,דמיין את הפעולה בראשך ותראה תוצאות. בהצלחה. אשר.

topt1

New member
../images/Emo45.gif

גם אני, שאני לא בעל מקצוע, נהנה מאוד לתכנן ולבצע מעגלים שונים ומשונים. הדבר האחרון שתכננתי ואני עכשיו בשלבי ביצוע שלו זה מערכת ממסר שמתחברת ללטיימר מיוחד של צלצולים של בית ספר מסוים ואמורה להפעיל מערכת תאורה מיוחדת ללקויי שמיעה. מגענים, טיימרים, עבודה כיפית... קצת מסובך בגלל צורת העבודה המשונה של הטיימר אבל מאוד מאוד כיף !

למעלה