מערכת מר-קו

הי לכולם.

בחודשים האחרונים עשינו קצת סייד-פרוג'קט ובנינו אתר אינטרנט בשם "מר-קו", המספק מידע על קווי התחבורה הציבורית במדינת ישראל.

הרעיון הוא לקחת את כל המידע שלאחרונה מפורסם על ידי הרשותה ארצית לתח"צ בכל מיני קבצי אקסל למינהם וב-GTFS ולהנגיש אותו לכולם עבור שאלות פשוטות ברמת הקו הבודד, בתקופת שגרה ללא חגים (ובעתיד אולי נצמיד למר-קו גם גברת תחנה למידע ברמת התחנה הבודדת).

אנחנו רק בתחילת הדרך אבל אני בטוח שגם בינתיים תמצאו את השיטוט בו מעניין.
https://www.markav.net/

תהנו

DAVIDADATO

Well-known member
הי לכולם.

בחודשים האחרונים עשינו קצת סייד-פרוג'קט ובנינו אתר אינטרנט בשם "מר-קו", המספק מידע על קווי התחבורה הציבורית במדינת ישראל.

הרעיון הוא לקחת את כל המידע שלאחרונה מפורסם על ידי הרשותה ארצית לתח"צ בכל מיני קבצי אקסל למינהם וב-GTFS ולהנגיש אותו לכולם עבור שאלות פשוטות ברמת הקו הבודד, בתקופת שגרה ללא חגים (ובעתיד אולי נצמיד למר-קו גם גברת תחנה למידע ברמת התחנה הבודדת).

תהנו
מדליק, כמה נוסעים ביום בקו, מתי נוסד הקו וכו'
רק איך אתה יודע מתי נוסד הקו? לפי הודעות החברה באותה שנה שנוסד הקו?

מנכל אחד

Well-known member
נתונים ממערכת הרישוי.
המערכת יפה מאוד, אבל רחוקה מלהיות מושלמת.
יש עוד הרבה עבודה לשפר בה את הנתונים.
מופיעים נוסעים שעולים בתחנה האחרונה של המסלול, יותר מסתבר שהם עלו בכיון הנגדי, ורק המערכת רשמה אותם לא נכון.

DAVIDADATO

Well-known member
המערכת יפה מאוד, אבל רחוקה מלהיות מושלמת.
זה רק בטא, היא עוד תשתפר
מופיעים נוסעים שעולים בתחנה האחרונה של המסלול, יותר מסתבר שהם עלו בכיוון הנגדי, ורק המערכת רשמה אותם לא נכון.
יש אנשים שעולים תחנה אחת לפני הסוף, אבל שעולים בתחנה אחרונה של הקו, זה כנראה לכיוון הנגדי

זה רק בטא, היא עוד תשתפר

יש אנשים שעולים תחנה אחת לפני הסוף, אבל שעולים בתחנה אחרונה של הקו, זה כנראה לכיוון הנגדי
כרגע אנחנו מעתיקים את הנתונים כפי שהם נקלטים במשרד התחבורה ואכן יש תקלות כאלה. הרעיון של פתיחת המידע לכלל הציבור הוא בין היתר להגדיל את הלחץ לשיפור איכות המידע. אבל עולים בתחנה האחורנה קל לנקות.
הבעיה הגדולה ביותר שלי היא שיש ייצוג יתר של התחנה הראשונה בקווים רבים (תיקוף שלא שויך לתחנה נרשם בתחנה הראשושנה), את זה אני לא יודע להפריד מכמה אנשים באמת עלו בתחנה הראשונה וזה מקשה על השימוש בכלל הנתונים.

DAVIDADATO

Well-known member
כרגע אנחנו מעתיקים את הנתונים כפי שהם נקלטים במשרד התחבורה ואכן יש תקלות כאלה. הרעיון של פתיחת המידע לכלל הציבור הוא בין היתר להגדיל את הלחץ לשיפור איכות המידע. אבל עולים בתחנה האחורנה קל לנקות.
הבעיה הגדולה ביותר שלי היא שיש ייצוג יתר של התחנה הראשונה בקווים רבים (תיקוף שלא שויך לתחנה נרשם בתחנה הראשושנה), את זה אני לא יודע להפריד מכמה אנשים באמת עלו בתחנה הראשונה וזה מקשה על השימוש בכלל הנתונים.
העלה וצלח עם האתר

בקווים ישנים אני לא יודע מתי הוא נוסד. מה שיש לי זה רק מתי הקו נכנס למערכת הרישוי. (היא פעילה באופן מלא בערך מ-2012).
בקווים חדשים אז זה ממש על היום שבו הקו התחיל לפעול. הסיבה מבחינת החשיבות של זה למידע למתכננים זה שכל קו חדש צריך זמן הטמעה. ולכן לא צריך להתייחס בדיוק אותו דבר לקו שפועל שלושה חודשים לעומת קו שפועל כבר יותר משנה וחצי.

חשוב לדעת שאם שינו מספר של קו אז הוא נקלט כקו חדש.

olli3

New member
מנהל
בקווים ישנים אני לא יודע מתי הוא נוסד. מה שיש לי זה רק מתי הקו נכנס למערכת הרישוי. (היא פעילה באופן מלא בערך מ-2012).
בקווים חדשים אז זה ממש על היום שבו הקו התחיל לפעול. הסיבה מבחינת החשיבות של זה למידע למתכננים זה שכל קו חדש צריך זמן הטמעה. ולכן לא צריך להתייחס בדיוק אותו דבר לקו שפועל שלושה חודשים לעומת קו שפועל כבר יותר משנה וחצי.

חשוב לדעת שאם שינו מספר של קו אז הוא נקלט כקו חדש.

לפעמים קו נקלט מחדש עם מק"ט קו אחר (ואותו מספר קו) וזה גם גורם לכך כמובן. ויכול להיטות שבמידה וקו מסוים הפסיק לפעול וחזר לאחר זמן מה, מופיע תאריך ההפעלה החדש.

לפעמים קו נקלט מחדש עם מק"ט קו אחר (ואותו מספר קו) וזה גם גורם לכך כמובן. ויכול להיטות שבמידה וקו מסוים הפסיק לפעול וחזר לאחר זמן מה, מופיע תאריך ההפעלה החדש.
נכון, זה עשוי לקרות כשמפעיל קיים מתחלף במפעיל חדש. ככלל המק"ט אמור לעבור למפעיל החדש, אבל קרו מספיק מקרים בעבר שבהם מכל מיני סיבות (בין אם טכנולוגיות אמיתיות ובין אם סתם מחוסר תשומת לב לפרט הזה) קו קיים קיבל מק"ט חדש בעת מעבר ממפעיל למפעיל ואז התאריך של הקו כ"חדש" לא נכון.

Ccyclist

Well-known member
הי לכולם.

תהנו

הסטטיסטיקות שמוצגות מול הקווים מעניינות, והשימוש במספר המלא מעניין גם הוא.

כנוסע מעניין אותי אם תהיה אפשרות למפות רשת אוטומטיות על בסיס אזור. בלונדון יש מפות אוטובוסים ידניות מכל מרכז משני המראות את המסלולים בהיקף של כמה קילומטרים מכל מוקד. זה כלי שמאפשר להבין שילובי קווים ומיקומי תחנות. הציפייה הלונדונית מהנוסע הוא שמהרכבת התחתית הוא יכול להגיח למקום חדש לחלוטין עם קווים לא ידועים בשלל תחנות אוטובוס ברחובות שסביב תחנת הרכבת. הנה הלינק אליהן, צריך לנקוב בשם אזור או להכנס לשמות המועצות השונות ולבחור באזור:

גוגל מראה קווים מתחנות, אבל היא צובעת כל מפעילה בצבע יחיד וקשה לראות מה קורה ברשת שלמה. כמו כן גוגל אינה מתייחסת למקבץ תחנות או צומת ולכן תחנה על רחוב אחד לא תראה את הקווים ברחוב הניצב לו, דבר חיוני בהבנת רשת.

אישית אני מעדיף מפה מאשר רשימה משום שמפה מאפשרת לי לא רק להגיע מנקודה לנקודה אלא גם לראות אילו נקודות אחרות ומסלולים אחרים זמינים לי וכן מהם הצירים התדירים מרובי הקווים.

connex

Active member
הי לכולם.

תהנו
השיטוט מאוד מעניין. אגב, למה הכוונה בתחנות יחודיות?

הי לכולם.

תהנו
מרשים מאוד, ומשיטוט מהיר ראיתי שגם די אינפורמטיבי לגופי תכנון.
גם פילוח נוסעים לפי שעות וגם פילוח לפי תחנת העלייה.

כל הכבוד.

שמונו

Active member
הי לכולם.

תהנו
מדהים ביותר
יש לי מה להוסיף לסימניות שלי ;) 1655880846014.png

אני הייתי ממליץ שאם כבר לוקחים את הנתונים של כל הקוים
תעשו איזה סקריפט שיעשה השוואה בין מסלול X היום לבין המסלול עוד שבוע
ככה שיהיה התראה מראש על שינויי מסלולים צפויים
ויהיה דף מיוחד בתוך האתר שמראה את כל השינויים העתידיים ברמת עיר / אשכול / קו
וכן כדאי לדעתי להוסיף את פונקציה שתזהה אוטומטית קווים חדשים
ושיהיה אפשר להירשם לקבלת התראות על שינויים עתידים של מסלול, לוחות זמנים או קוים חדשים לפי עיר / אשכול / קו

מדהים ביותר
יש לי מה להוסיף לסימניות שלי ;) צפה בקובץ המצורף 50732

אני הייתי ממליץ שאם כבר לוקחים את הנתונים של כל הקוים
תעשו איזה סקריפט שיעשה השוואה בין מסלול X היום לבין המסלול עוד שבוע
ככה שיהיה התראה מראש על שינויי מסלולים צפויים
ויהיה דף מיוחד בתוך האתר שמראה את כל השינויים העתידיים ברמת עיר / אשכול / קו
וכן כדאי לדעתי להוסיף את פונקציה שתזהה אוטומטית קווים חדשים
ושיהיה אפשר להירשם לקבלת התראות על שינויים עתידים של מסלול, לוחות זמנים או קוים חדשים לפי עיר / אשכול / קו
זה לא מטרת האתר הזה... נשאיר את זה למפתח אחר.

Ccyclist

Well-known member
הי לכולם.

תהנו

אגב - השם קצת תפוס. זה השם של La Linea כששודרה בארץ. יתכן שתצטרך לסדר ענייני זכויות יוצרים.

הנה קו ספגטי.

480full-la-linea-screenshot.gif

busrider

Member
הי לכולם.

תהנו
יש דברים שצריך לתקן , קו 880 למשל שמבצע נסיעה אחת בשבוע . מס הנוסעים השבועי הו פי 5 ממספר הנוסים היומי , שזה כמובן לא נכון .
אני לא יודע אם זה נתון שמקבלים מהמאגר או חישוב לא נכון .
בגדול , עבודה מדהימה .

למעלה