מערכת חימום בגז: פרולי, יונקס, דמרד, וולקנו?

• פותח הנושא lsei
  • פורסם בתאריך

lsei

New member
מערכת חימום בגז: פרולי, יונקס, דמרד, וולקנו?

שלום רב,
הפרולי הישן שלי מתחיל לקרטע ועל-פי החוק החדש עלי להחליפו בקרוב בכל מקרה לתנור מסוג "טורבו".
העניין הוא שכל טכנאי ממליץ אחרת, ואני לא יודע מה לעשות.
האם למישהו יש נסיון עם המכשירים החדישים של החברות: פרולי, יונקס, דמרד או וולקנו?
תודה!

מאגר

New member
תעבור לדוד חשמלי הגז יקר בהשוואה לדוד חשמלי

דוד חשמלי עולה 1.25 ש"ח לשעת עבודה ואילו תנור גז בסביבות ה-20 ש"ח לשעת עבודה

lsei

New member
תודה - אבל...מערכת הגז גם מחממת את הדירה בעזר

בעזרת ההסקה.
כמה עולה דוד חשמלי?
האם הוא לא מסוכן?

מערכת הסקה בגז

שלום לך ,

אני מניח שאתה גר באזור ירושלים וסביבתה מאחר ואתה שואל על מכשירים מופעלי גז שמחממים מים והסקות גם יחד.
ככלל , מי שלא גר בעברו בירושלים , לא מבין את האיכויות של מערכת זו.
לך , במידה ואתה אכן גר באזור הררי קר מאוד , המערכת הזאת משתלמת ובגדול. אתה משלם מחיר לקוב גז שהוא בערך שליש מהעלות שתושבי מרכז הארץ משלמים וזאת בשל צריכת גז גבוהה יותר. (אמור לעלות בערך 10-11 ש"ח לקוב.
מעבר לכך , החימום מהסוג הזה מחמם מצויין והחום נשאר לאורך זמן. את המים החמים , אתה מקבל "על הדרך" ללא עלות נוספת מצדך. חסכון נטו.

מכשיר ה"יונקרס" הגרמני הוא מותג מוביל וותיק בתחום והפך לשם גנרי. חלקיו זמינים והנדסת האנוש שלו מעולה.
יש גם פרולי וואילאנט ששניהם ידועים וטובים.

בהצלחה.

מאגר

New member
דוד חשמלי עולה כ 2000 ש"ח

במשך כל 50 שנות עבודתי בבנין ובמשך 65 שנות חיי לא שמעתי שוש חשמל עשה נזק או קרה אסון חוץ ממקרה אחד שהוא לא היה מותקן נכון והא נפל והפיל שלוש מרפסות שרות אבל בגז שמעתי כבר מספר אסונות שהיו.
לגבי מה שעתב מי שכתב לגבי עלויות גז באיזור ירושלים איני יודע אני רק יודע שמדידת הגז בארץ נעשת לא נכון וחברות הגז לא מטפלות בשעונים ולכן הם גם מזייפים ואתה משלם הרבה יותר ממה שאתה צורך

jony stekino

New member
עד היום אמרו לי שגז הרבה יותר זול לחימום מים

מאשר דוד חשמלי
עכשיו אתה טווען אחרת , או שלא הבנתי אותך נכון

רוני1955

Active member
מי אמר?

אנשי פזגז?
חשמל זול יותר עבור אותה כמות חום. היה לי פעם ויכוח עם נציג פזגז על זה. הוא ניסה לשכנע אותי שמייבש שעובד על גז, השימוש בו זול יותר. כשהצגתי לו את נתוני האנרגיה, הוא אישר אותם. כשהצגתי לו את העלויות האמיתיות, הוא היה במבוכה, וירד באלגנטיות מהנושא.

רשר

Well-known member
מנהל
הוא גם כתב שיש גז טבעי לשימוש ביתי - אז כתב

אולי בעתיד יספקו כאן גז טבעי מקידוחי הים
כרגע כל הגז המסופק לצרכנים בארץ הנו מוצר לוואי של בית זיקוק נפט,

חשוב בעניין עלויות לזכור שמחיר אנרגיה בארץ נקבע ע"י המדינה ונתון לשינויים לא צפויים בעתיד,
ראה חשמל לטעינת רכב

רוני1955

Active member
כמה שטויות יש בכתבה הזו...

הוא לא מציג את עצמו, הוא קובע עובדות מהשרוול ולא מגבה אותן במספרים, ועוד ועוד. נורא קל לכתוב "חימום חשמלי שיקר פי כמה מאשר חימום באמצעות גז". הנייר סובל הכל. יש רק בעיה קטנה. הקביעה הזו לא נכונה. ראית במספרים שהבאתי, ואותם אפשר בקלות לאמת.

waxd8

New member
אתה יכול

להעלות את הנתונים המדוברים שגם אנחנו נראה?
אני שמעתי מהמון אנשים (שלא קשורים לגז)
שיותר זול להפעיל כיריים\מייבש\מחמם מים על גז מאשר על חשמל

רוני1955

Active member
חשמל לעומת גז

עלות מיכל גז של 12 ק"ג הוא כ 140 ₪. כלומר, 11-7 ₪ לק"ג. בכל 1 ק"ג של גז, יש 11500 קלוריות חום.
עבור כל 1 ₪, מקבלים 983 קלוריות.
עבור 1 קילוואט/שעה חשמל אנחנו משלמים כשישים אגורות. בכל 1 קילוואט/שעה יש 870 קלוריות חום.
עבור כל 1 ₪, מקבלים 1450 קלוריות.
חשבון כל אחד יעשה לבד.
מי שמשתמש במיכל גז של 48 ק"ג, משלם כ 460 ₪. כל 1 ק"ג עולה כ 9.6 ₪, עבור כל שקל מקבלים 1200קלוריות.
גם כשמשתמשים במיכלים גדולים, התשלום על שימוש בגז, גבוה יותר.

מאגר

New member
מי שאמר לך זאת שקרן או אינטרסנט

חישוב פשוט מראה לפי נתוני יצרן.
יונקר צורך 1.9 ק"ג גז לשעת עבודה בקוב גז יש 2.4 ק"ג גז מכאן ששעת עבודה של יונקר שווה 80% מקוב קוב עולה כ 24 ש"ח מכאן ששעת עבודה עולה כ-19.5 ש"ח מרגע שפתחת את המים החמים מתחילה השעה כלאמר מקלחת של 5 נפשות עולה פרט למחיר המים גם 20 ש" גז
כאשר דוד חשמלי עולה עם גוף חימום של 2200W צורך 2.2KW בשעת עבודה מחיר 1KW חשמל הוא 0.5 ש"ח כפול 2.2KW שווה 1.1 ש"ח גם עם תפעיל את הדוד 4 שעות ביום שממש אין צורך אולי במקרים בודדים בחורף יעלה לך 4.4 ש"ח ביום ולא כ-20 ש"ח ביום.
אז מי שמכר לך את הסיפור הוא כניראה אינטרסנט בנושא הגז או שקרן

jony stekino

New member
לחימום מים יש תשלום אחזקה בנפרד

מתשלום אחזקה לגז בישול

אאאהה ומה בקשר לחימום אוכל , גם במקרה הנ"ל הכיריים עדיפים ?

רוני1955

Active member
אני אחזור על מה שכתבתי

עבור אותה כמות חום בקלוריות, החשמל זול יותר מהגז. גם בכיריים.

מאגר

New member
אתה משווה מין שבאינו מינו

מונה הגז שמונה את צריכת הגז לא יודע להבחין בין גז בישול וגז חימום ואין לא שני תעריפים. מכשיר חימום על גז צורך 1.9 לשעת עבודה ואילו כירים גז מורכין 200 גרם לגעת עבודה

jony stekino

New member
אבל אם יש לך דוד ואתה פותח מים חמים

באותו רגע נכנס לך מים קרים שמקררים את הדוד שחיממת
את זה נראה לי שלא חישבת

רוני1955

Active member
ממש לא נכון

קצת פיזיקה: מים חמים קלים יותר ממים קרים. מים חמים נמצאים למעלה, ומים קרים למטה.
בתוך הדוד, על צינור ההזנה, ישנו "שובר זרימה". הוא לא נותן למים הקרים לעלות למעלה, ומשאיר אותם בחלקו התחתון של הדוד. מכיוון שהמים החמים קלים יותר, הם "צפים" על המים הקרים, ואין כמעט ערבוב בין השכבות. אם היה ערבוב כמו שאתה אומר, היית צריך לאורך כל זמן המקלחת לשחק עם הברז, ולהוסיף כל פעם עוד קצת מים חמים לתערובת, וזה לא כך.

אלגמוס

New member
חשבת על משאבת חום?

העלות יקרה מאוד אבל השימוש הרבה יותר זול.

למעלה