מערכת חדשות ב-PHP

שְׁבָא

New member
מערכת חדשות ב-PHP

שלום וברכות לפורום החדש. אני לא מתכנתת PHP, ולא מבינה הרבה ב-HTML, בקיצור חובבנית לגמרי, אבל יש לי אתר על שרת יוניקס. הורדתי מהרשת סקריפט חינמי לניהול חדשות שנקראת CuteNews, שהוא מאד פשוט ולא זקוק ל-MYSQL. הכל עובד טוב, אבל יש לי כמה שאלות: 1. חלון ההודעות היום הוא חלון בפני עצמו, ואני מעוניינת שההודעות ישולבו בתוך דף שיש בו דברים נוספים, תמונות, קישורים בצד, וכו'. מה הדרך הנכונה לשלב את ההודעות בתוך האתר. הפורמט של ההודעות עצמן מוגדר בקובץ שהסיומת של TPL. 2. כשפותחים את חלון התגובות, בסוף התגובות מופיע גם טופס להודעה חדשה. אני מעוניינת שטופס זה לא ייפתח מיד, אלא יופיע כפתור המאפשר לפתוח אותו.

זאינאל

New member
בשביל שני הדברים האלה צריך ללמוד

1. את יכולה פשוט להעתיק את הקוד PHP של עמוד ההודעות ולשלב אותו בתוך העמוד שאתה רוצה שהן יופיעו בו. בשביל זה את חייבת לדעת HTML וכדאי מאוד גם להבין את ה-PHP, מכיוון שאם סתם תעתיקי את הקוד אז סביר להניח שכל מיני דברים ישברו. 2. בשביל זה כדאי לדעת HTML עם דגש על JavaScript ו-DOM. יש מלא דרכים לעשות זאת, הנה אחת פשוטה יחסית - http://www.geek.co.il/galery ותלחצי על upload.

שְׁבָא

New member
טוב.. יש לי שאלה יותר פשוטה

בהוראות כתוב שעלי לכתוב את הקוד: <?PHP $number = "5"; include("path/to/show_news.php"); ?> (מוזר, בתצוגה המקדימה של הודעה זאת לא מוצגת השורה הראשונה שאומרת התחלת PHP) כדי להציג ההודעות. האם צריך לשלב את זה בתוך HTML? ואם כן איפה? משום מה זה עדיין לא עובד לי. אני קוראת ישירות לקובץ show_news.php, אבל אז אי אפשר להעביר לו פרמטרים. בכולופן התקדמתי, ומי שרוצה להתרשם : כאן או כאן , שזה נסיון לשלב את ההודעות בתוך פריימים.

זאינאל

New member
לא יודע מה הקוד הזה אומר

אני לא מכיר את התוכנה הזאת. בכל מקרה כל מה שבין <? ל- ?> מופעל על ידי PHP ולא תראי את זה בפלט. את כמובן צריכה לשנות את path/to/ לנתיב האמיתי של הקובץ - ככה זה כמובן לא יעבוד.

למעלה