מערכת הקסם שלך?

מערכת הקסם שלך?

נדונה כבר שיטת קסם, אבל מהי מערכת הקסם שלדעתם יותר מהנה ויותר מעניינת? ב"מערכת קסם", אני מתכוון לאופן שבו הקסם מאורגן בתוך עצמו, ובגישה הכללית כלפיו. במוד"מ, למשל, הקסם מחולק לאסכולות ותחומים, ומשמש כנשק וכלי טכני. הגישה שלי כלפי קסם, היא שקסם מנותק מחוקי הטבע, ואמור לפעול בצורה עקיפה יחסית, ולא ב"בום" גלוי ומלא אפקטים. כמו כן, שאין קסם "מדעי" וקסם "אלוהי" אלא פשוט קסם. מדע זה מדע, והאלים עושים ניסים רק כשממש בא להם. הקסם הוא משהו נפרד. בזמנו, ניסחתי, עם קצת הערות ורעיונות מחבר, מערכת קסם בקווים כלליים, שיכולה בעיקרון להתאים גם ללחשי מוד"מ אם ממש רוצים (במקור היא תוכננה בידינו לעבוד עם שיטת קסם לפיוז´ן, אבל לא משנה). במערכת הזו, ישנם חמישה תחומי קסם, והם: תעתועים: כישופים המשפיעים על החושים, ומציגים בפניהם אור, צל, צליל ותנועה, שאינם באמת כפי שהם, או שאינם שם. כישופי תעתועים לרוב דורשים כוח ריכוז אדיר והכרת סמלים ומחוות מסויימים. דוגמאות: יצירת אשליות, הימנעות מגילוי, וכו´. אלכימיה: כישופי האלכימיה מתעסקים בחומרים, אך לא באופן בו המדע עושה זאת, אלא במהותם של החומרים עצמם, במיצוי מהות זאת ובשינויה. כדי לעסוק בכישוף אלכימי, יש צורך בחומרים וכלי עבודה, אך גם בהכרת נוסחאות משונות. דוגמאות: הפיכת עופרת לזהב, רקיחת תרופה שמרפאת הכל, או סתם שיקוי אהבה. כישוף והשבעה: הקסמים בתחום זה מתעסקים בשמות, אותות וסמלים, והאופן בו הם יכולים להשפיע, להטות ולכופף את המציאות. כדי לעסוק בכישוף כזה, יש צורך בעקר בידע ובהכרה של אותם השבעות וכשפים, אך גם לעיתים בכלים כמו מגילת קלף או לוחית חרס מעוטרת סמלים, וכמובן ביכולת ריכוז ועצבים חזקים. דוגמאות: אילוץ מישהו לעשות משהו באמצעות מילות עוצמה מסויימות הכופות אותו לעשות כך, גירוש דיבוק שאחז במישהו, כתיבת קמיעות הגנה מעין הרע או לחילופין הטלת מארה על ראשו של מישהו, וכו´. מחשבה: קסמי מחשבה משפיעים ישירות על המוח, לא דרך החושים, וכל מה שצריך כדי להשתמש בהם הוא מוח צלול, ידע מתאים, וכוח ריכוז ודמיון חזקים במיוחד. דוגמאות: קריאת מחשבות, היכנסות לטראנס דמוי-מוות, מחיקת זכרונות. ידעונות והעלאה באוב: הקסמים הללו מתעסקים במה שהיה, ובמה שיהיה, במה שהיה פעם חי, במה שיהיה פעם חי, ובמה שלא ממש מת ולא חי, אלא מתקיים בעולם שמעבר. הקסמים מבוצעים על ידי ריכוז ופעולות טקסיות מדוקדקות, לעיתים בליווי אביזרים, ומטרתם לתקשר עם ישויות שמעבר, לצפות בעבר ולחזות בעתיד. דוגמאות: העלאת רוח מת כדי לשאול אותו משהו, חיזוי העתיד בכדור בדולח, ניבוי תוצאות פעולה מסויימת, וכדומה. הערות, הארות, הבהרות? רעיונות משלכם?

forest elf

New member
מעניין

אבל אני חולקת על דעתך בחלק מהדברים , הקסם והכישוף הוא טבעי לגמרי מפני שאין דבר כזה על טבעי הכול טבעי והקסם במיוחד . קסם בא מהטבע וניתן להשתמש בו למתרות היקום שאלו בעצם מתרות טבעיות כי הכול נוצר על ידי הטבע . הקסם זה בעצם שליחת אנרגיות מידי המכשף לאבר המטרה זה ייחול להיות כול דבר מהדברים שציינת , אשליות , אהבה , תעתועים , הרפיה וכו´ כידי להשתמש בכשפים מהסוג הנ"ל צריך הרבה ידע ופרקטיקה . לא כול אחד ייחול להיות מכשף צריך הרבה סבלנות , אנרגיות , חוכמה ואמנה. מפני שהכישוף עצמו לא בא מסמלים ועשבים ומילים’ אלא מלבו של המכשף עצמו הסמלים והמילים זה רק לחיזוק הכישוף ול"אפקטים" מיוחדים שמתבצעים בו . בברכה , מיער שהיה פעם ירוק

snift

New member
צורת הקסם המושלמת

היא זו המתאימה לחוקים של העולם הספציפי בו משחקים. וקוסם יכול לעשות כל דבר שבסיטואציה הנתונה הוא מצליח לשכנע את ה - DM שהוא מסוגל. היה לי פעם שחקן שעקב המצב (מות אחותו וחברו הטוב) שכנע אותי שהוא "משחרר את כל עוצמת הקסם שיש לו ומכוון אותה לאש שיותר חמה מאש". הוא הצליח כמובן, ועוד שאב עוצמה מהסובבים אותו, ויצר פצצת אש עצומה שהשמידה כמעט צבא שלם. אחרי זה הוא לא היה מסוגל להטיל קסמים במשך כמעט חודש...

crouching tiger

New member
אני חושב שצורת הקסם המושלמת אינה...

אחת בה המכשף אומר מילה כלשהי וזורק כמה ג´וקים ואז הכל מתפוצץ. לדעתי צורת הקסם המושלמת היא זו המצויינת ב"כישור הזמן" בה המתעלים מסוגלים לשאוב כוח מה"מעיין האמיתי" שמניע את "כישור הזמן" - וזה בתורו מסתובב ויוצר את היקום. המתעלים, ע"י שאיבת המעיין מסוגלים להשתמש בו ע"י פיצול כוחותיו(אש,אדמה,מים,אוויר ורוח(לאWIND אלא SPIRIT) ואריגתם מחדש בתבנית שונה וע"י כך הם יוצרים תרחיש חדש בתבנית של היקום והקסם מתרחש.

forest elf

New member
תיקום קטן

אש, מים , אוויר ,רוח וחיים שזה חמש האלמנתים המידועים למכשפים וspirit זה אלמנת החיים ולא הרוח.

Shadowmage

New member
שיטת הקסם

אני לא כ"כ מסכים איתך בנושא ההשפעה של קסם על העולם, אבל כבר דנו בזה פעם. שיטת הקסם שאני וחבר שלי המצאנו, סובבת מסביב לרעיון שלכל מטיל לחשים - בין אם הוא "קוסם", "כוהן" או"טלפת" - יש יכולת להשפיע על העולם שסביבו, כלומר קסם. הצורה שבה ההשפעה תתבצע תלויה בהשקפת העולם של מטיל הלחש. בדיוק כמו ששני לוחמים יכולים להלחם בשיטות שונות לדמרי כך גם שני מטילי לחשים, ומזה נובעת ההפרדה למקצועות שונים. שלושת ההשקפות הן: Essence: אנרגיות בסיסיות של הטבע. היסודות של היקום המוכר לנו. זהו ה"קוסם המדעי" כמו שאתה קורא לו. Channeling: העברת אנרגיה הקושרה לרוח העולם או לרוח של אמונה מסוימת - "כוהן", בין אם יש לו אל או שזו אמונה אישית, "דרואיד" וכו´. Mentalism: טלפתיה וMind over Matter. לאלו שמכירים, שיטת הקסם הזו משתמשת בחוקים של Rolemaster ולכן גם השמות זהים. בנוסף להשקפה מה שמשפיע הוא כמה כשרוני מהטיל וכמה הוא טוב ביצירת השפעות. לדוגמה: אם אדם מסוים השתמש באנרגיה הזו ע"מ ליצור אש כל החיים שלו, זה לא אומר שהוא ידע ליצור מים, נכון? הדבר השלישי שעשינו זה מחיקת כל הלחשים הקיימים. אין לחשים אלא יש השפעות. שילוב של מספר השפעות ביחד יוצר לחש. לדוגמה: לחש תעופה של קוסם יכול להיות שילוב של שני השפעות "מניפולציה" ו"כבידה" או אולי "מניפולציה " ו-"גז" (ליצור תנועה של אויר שתרים את הקוסם). איך זה עובד? לכל "הקוסמים" (אני השתמשתי במילה Talented - "בעלי כשרון" אולי?) יש מספר כשרונות משותפים והם: Attack Defense Summons Manipulation Destroy Knowledge Enchant ובנוסף יש לכל אחד גם שישה "יסודות" שהם הבסיס לכוח שלו. לדוגמה היסודות של Essence: Heat & Cold Electromagnetism (Electricity and Light Gravity Solid Liquids & Gases Nuclear שילוב של היסודות האלו עם הכשרונות הכללים יותר יוצר השפעות מוחשיות. ככל שההשפעה גדולה יותר, כל קשה ליצור אותה, העוצמה הדרושה גבוהה יותר וצריך רמת כשרון גבוהה יותר גם ביסוד וגם בכשרון הכללי ע"מ להצליח ליצור השפעה.

TheHock

New member
שלום...

קודם כל אני "חדש" פה (אני קורא תהודעות פה כבר הרבה זמן פשוט משום מה לא כתבתי) אז שלום... יפריע לך קצת להסביר על השיטה הזו? כאילו מה זה כל "כשרון" (היסודות אני מבין שעדיף להתאים לעולם...)

BluePrint

New member
איזה צרוף מקרים

זה כמעט בדיוק אותו רעיון שעלה לי לפני כחודשים בערך. כאן

forest elf

New member
יפה..

בהחלת מרשים מאוד ,אבל עם לרשום את כול הקסמים בצורה זו זה יהיה קצת מסובך מפני חוץ מי קסמי פגיע או לחמיה (אותו דבר) יש את שער הקסמים כמו הרפיה , תעופה, תעתואים , ועוד אין ספור .. ויש קסמים שהמצרכים שלהם כוללים צמחים, אבנים וכול מיני דברים נוספים כך שיהיה בלתי איפשרי לסמן את כולם בדרך מתימטית . אבל בהחלת זה ייחולה לשמש לקסמי פגיע כמו שציינתי למלעה וזה יהיה יותר פשות לסמן חלק מהקסמים המסובחים , או ליצור כול פעם קסמים חדשים שכוללים בעצמם שני יסודות , עם אתם מבינים על מה אני מדברת.

BluePrint

New member
תודה

כשפרסמתי את זה אז לא קבלתי תגובות בכלל. הרעיון שלי היה להתייחס לקסם כמו אל נוסחה מדעית, אבל בתור הנחייה או נקודת ריכוז לקוסם. מבלי להסתבך עם מרכיבים חומריים ומחוות. וכן אפשר לבנות כל קסם לפי נוסחה מתמטית, תתקילי אותי.
הרעיון הוא שיש הוראות קסם שהקוסם מכיר ומהן הוא יכול להרכיב קסמים, אם יש נוסחה מסויימת שעובדת טוב להרבה מצבים, הקוסם(שחקן) ירשום אותה לעצמו ויהיה לו "קסם מוכן" כמו בD&D.

Shadowmage

New member
תשובות

קודם כל אני אסביר קצת יותר על שיטת הכשרונות. מכיוון שאני משחק Rolemaster שיטת הכשרונות שלי זהה, אז מי שמכיר יכול לדלג. הרעיון של השיטה הזו זהה לשיטת הכשרונות של D&D מהדורה שלישית - כלומר לכל כשרון מותאמת תכונה שנותנת בונוסים לגלגול. כל דרגת כישרון נותנת בונוס לבדיקה - 5 נק על כל דרגה בין אחד ל-10, 3 נק´ על כל דרגה בין 11-20 וכך הלאה. בכל בדיקות הכשרון משתמשים בקוביית אחוזים כשתוצאה בין 90-110 זו הצלחה חלקית (הלחש מוטל בסוף הסיבוב), מעל 111 זו הצלחה, ומעל 175 זו הצלחה מדהימה. היסודות שרשמתי וגם ה"כשרונות" הרגילים כולם כשרונות שצריך ללמוד כשעולים דרגה - להשקיע בהם נק´ כשרון. אני מקווה שעניתי לך TheHock. בנוגע לחומרים שונים ללחשים, בשיטה זו מטיל הלחש לא חייב אותם. הוא גם לא חייב לדבר, לנוע, ואינו מוגבל בשריון. אבל (תמיד יש אבל..) כאשר המטיל לא מדבר ולא משתמש בתנועה יש לו מינוסים להטלה וכשהוא צועק ורוקד אז יש לו בונוסים להטלה. השריון נותן מינוסים להטלה עבור מטילי לחשים מסוימים (Essence ו- Channeling) ומאוד קשה להטיל לחשים עם שריון כבד - 80- להטלה עם שריון לוחות. חומרים אינם חיוניים אבל הם מוסיפים "נק´ כוח" - מאנה - ללחשים כך שהמטיל יכול להשקיע פחות נקודות כוח משלו. BluePrint הבעייה בשיטה שיצרת היא שיש המון "פעולות" שצריך ללמוד בנפרד וקשה גם לזכור את כולן. המטרה בשיטה שלי הייתה כפולה: א. לאפשר למטלילי לחשים לאלתר לחשים בזמן אמיתיוכך להוציא את הקיבעון מהמשחק. ב. פשטות. לכן יש מעט כשרונות ומעט יסודות. רציתי משהו שיהיה פשוט לזכרון, פשוט לחישוב, וחשוב מכל זריז. אני ממש לא אוהב שהמון חישובים וגילגולים נכנסים למשחק, זה משתלט על הכל ואז הסיבה האמיתית למשחק - משחק התפקידים - נעלמת. זה הופך מ Role playing ל- Roll playing.

BluePrint

New member
זה בדיוק הרעיון

דבר ראשון, לא כל קוסם מתחיל מכיר את כל ה"פקודות קסם" הקיימות ולכן לא צריך להסתבך איתן. מתחילים עם 3-6 (10?) פקודות קסם ולומדים עוד תוך כדי משחק. (כמו באימרה הידועה: "אני מבין מהר כשמסבירים לי לאט") אפילו אחרי רק 3 מפגשים, אני מבטיח לך שתזכור בעל-פה את כל ה"פקודות קסם" שהתחלת איתן. וכשתלמד פקודה חדשה, יקח זמן להבין איפה אפשר לחבר אותה, אבל בסוף גם היא תהיה מובנת לגמרי. (כמו כל דבר חדש)

Shadowmage

New member
OK

אבל אז נוצרת מגבלה מלאכותית על מה שמטיל הלחש יכול לעשות, לא מבחינת היסודות אלא מבחינת הצורה. לי נראה הרבה יותר הגיוני להגביל את הגישה ליסודות, אבל לאפשר לכל מי שיודע את היסוד לעשות כל מה שהוא יכול לדמיין, במגבלות העוצמה שלו. בשיטה שלך מטילי הלחש מוגבלים במה שהם יודעים (אם הבנתי נכון) משהו בסגנון "אני לא יכול ליצור כדור אש כי אני לא יודע איך ליצור כדור". בשיטה שלי המכשף פשוט משלב Attack + Heat והכדור נוצר מחוקי הפיזיקה.

BluePrint

New member
נכון

אם קוסם לא יודע לעשות כדור, אז לא יוצא כדור אש. אבל אם הוא יודע לעשות קוביה או פירמידה, אז הוא יכול לעשות קוביית אש.
אבל מכיון שכדור היא הצורה הכי נפוצה והכי פחות מורכבת, לדעתי היא צריכה להיות כלולה בלימודי הקסם וכל קוסם מתחיל ידע איך ליצור אותהץ

Shadowmage

New member
זו בדיוק הבעייה!

בשיטה זו אתה מגביל את הקוסם שלך בצורה חריפה. אתה יוצר מצב לא הגיוני בו כל השפעה של קסם חייבת בהכרח להיות קסומה, וזה לא ככה. תחשוב על זה, לדוגמה, ברק נוצר כתוצאה מהתפרקות מטען חשמלי אדיר בין הענן לאדמה, הקוסם לא חייב לדעת "חשמל"+"טווח"+"חזיז", כל מה שצריך לעשות זה ליצור הפרש פוטנציאלים אדיר בינו לבין המטרה. הברק כבר יופיע לבד. כנ"ל לגבי כל הלחשים, פשוט קל יותר לראות את זה בלחשי הקרב. כל הרעיון מאחורי הקוסם זה שהוא בעל יכולת לבצע מניפולציות באנרגיות - ההגבלה צריכה להיות על האנרגיות לא על המניפולציות.

BluePrint

New member
יש בזה משהוא...

אבל נראה לי שאתה דוחף את הרעיון שלי רחוק מדי. (כמובן שלא הסברתי אותו מספיק אז אני לא מאשים אף אחד) בשיטה שלי, בשביל "מכת חשמל" (ברק אם תרצה) צריך (חשמל)טווח+מטרה ואתה מקבל "ברק" מידי הקוסם אל המטרה (שבטווח). ואם אתה רוצה לעשות ממש ברק שלילי-חיובי (מהשמיים לאדמה), אז אני מניח שאפשר להוסיף מרכיב נוסף: "מקור". (שכנראה ימוקם בתוך הטווח המושקע, או יצרוך השקעת נ"ק לטווח נפרד)

Shadowmage

New member
עדיין...

לדעתי זה מגביל את אפשרויות הפעולה במקום לפתח אותן, ובנוסף זה מכריח לבצע מספר רב של שילובים וחישובים שונים - בהנחה וכל "פעלול" הוא כשרון נפרד. אני ניסיתי ליצור שיטה שתאפשר חופש כמעט מוחלט לפעילות של מטילי הלחש - מכל סוג, לא רק קוסמים - ובכל זאת תהיה פשוטה וזריזה. משהו שחשבתי עליו, ההצעה שלך להשתמש בזה כקסם רונות יכולה להיות מעניינת. לא כשיטת קסם בפני עצמה, אלא כדרך לתאר לחשים המצוירים על מגילות, קירות, דלתות וכדומה. ממש כתב סתרים לקוסמים. זה אולי חסר השפעה מבחינת חוקי המשחק (או לא, אצלי יש כשרון כזה...) אבל זה חזק מאוד ככלי השפעה על האווירה.

למעלה