מערכת הילוכים

imomri

New member
מערכת הילוכים

אני רוכב כבד (115 ק"ג) וכפי שחששתי משהו מתחיל לעשות בעיות בטרק 4300 החדשות שלי. השרשרת נתקעת פה ושם וההילוכים מגיבים פחות. נאמר לי שהקראנק הוא הבעיה והומלץ לי על שימאנו SLX, אבל אני חושש שיש עוד משהו. מישהו יודע מה עלול להשתבש שם ברכיבה חזקה? מה שווה לשדרג? תודה רבה

nintense

New member
הכל...

אתה כנראה דורש מאופני כניסה יותר ממה שהם מסוגלים לתת. אני מאמין שהגלגלים יהיו השדרוג הבא.

imomri

New member
לא מעודד במיוחד...

רעיון מאיפה להתחיל? (התקציב מוגבל...) אגב, השלדה אמורה לעשות בעיות גם כן?

nintense

New member
לשלדה יש אחריות לכל החיים...

איפה להתחיל ? מה שישבר תחליף. אין מה להכנס להוצאות מיוחדות כל עוד זה עובד.

nimnimon2000

New member
מה לגבי תחזוקה?

אולי פשוט צריך לתחזק יותר טוב את המערכות (כיוון מעבירים, החלפת חלקים בלויים וכו')? אולי יש חלודה על כבלי ההילוכים? מכונופן ראה את האופניים?

chenrp

New member
לא לא ושוב פעם לא!

חבר שלי שוקל 130+ קילו ועושה דברים שאני מבטיח לך לא חלמת! קופץ מעל 1M גובה, ועושה מסלולי DH עם ז"ק. יש לו מרידה SUB60. הילוכים ושרשרת לא קשורים כלל למשקלך. אתה כנראה מעביר הילוכים בעומס. תנסה להכין הילוך מראש. הג'נטים שיש לחבר שלי הם של ALEX. יש לבדוק מידי פעם לשמיניות ולכוון לפי הצורך. הציר המרכזי שלו הוא דיור, ולא SLX והוא מחזיק מעמד יופי! בנוסף אני יכול לומר לך שאני רוכב במשקל לא קל בכלל (84KG + ) וגם כן נוטה ל AM. ולי אין קרנק ברמת דיור. אני שוב ממליץ לבדוק את אופי הרכיבה שלך. יתכן והBB שלך תקול ואותו תצתרך להחליף לאחר מסיבי יותר. מבחינת דיור או SLX ההבדל הוא במשקל ולא בחוזק (תקנו אותי אם אני טועה) ולכן אין טעם.

dyego

New member
כל מילה בבטון!!!

האופניים טובים ויחזיקו מעמד היטב. כמו שאמר שי הגלגלים רגישים, אבל זה מאד מאד תלוי במה שאתה עושה עם האופניים. אם תרכב בשבילים הם יחזיקו הרבה. בשטח קשה יותר יחזיקו פחות... קפיצות ההילוכים אינה קשורה למשקל שלך!!! תדאג לכוון אותה, לגרז מה שצריך, לשמן מה שצריך ולחזק ולכוון את כל השאר. אל תתחיל להוציא סכומים על דברים שניתן בקלות לסדר....

למעלה