מערכת החינוך

ליאן113

New member
מערכת החינוך

היכן שאני הייתי גרה לא ראו ולא אמרו לנו כלום על הילד שלנו.הוא היה מאוד היפר בכיתה א' והמשיך כך במשך השנים אף אחד במערכת החינוך בבית הספר לא העיר את תשומת ליבנו לבעיה שלא ידענו מהי....היום בני בכיתה ז' ורק עכשיו התחלנו לטפל בבעיה. חבל שהמורים וההנהלה בבית הספר לא אמרו לנו כלום על אבחון ADHD או כל בדיקה כלשהי לדעת מהיכן זה הגיעה ...אנחנו כהורים לא ידענו איך ניתן לטפל בו וכל הזמן כעסנו עליו.....אני כל כך כועסת על הבית ספר שלא פתח לנו את העיניים בגיל צעיר ורק עכשיו אנחנו יודעים שישנה בעיה ......עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.אני שוקלת לכתוב מכתב למשרד החינוך על הבית ספר כדי שילדים נוספים לא יחכו כל כך הרבה שנים והורים כמובן כדי לטפל בבעיה. אני מקווה מאוד שכיום הם ערים לבעיה ושניתן לטפל בה.

zivadina

New member
לצערנו זה עדיין לא מטופל

היות שמורים "רגילים" לא לומדים על הפרעת הקשב ולכן לא יודעים לזהות אותה ולהפנות את תשומת לב ההורים והמערכת לבעייה של הילד. אני מקווה שתשמרי את שאלתך לארוח של כרמלה איגל, מנהלת אגף החינוך המיוחד במשרד החינוך, אשר תתארח כאן החודש ב-22/2/05 , כדי ללבן את הבעייה הזאת.

ליאן113

New member
לזיוה

לא יודעים לזהות את הבעיה?היה קשה מאוד לא לראות את הבעיה....הוא היה ממש ילד קשה ואלים בבית הספר עד כדי כך שזה הגיע לאלימות כלפי המחנכת והמנהלת,לדעתי במצב כזה היו צריכים להפנות אותי כבר למישהו מקצועי...והפסיכולוג שהיינו אצלו לא ממש עזר וגם לא איבחן אותו כ ADHD שזה גם מינוס לרעתו

לצערנו הרב, ככל שנאשים את המורים

ומערכת החינוך אשר זה מתפקידם להיות עירניים ולהתריע בזמן, לתמוך, להפנות לאבחון ולכוון- לא תמיד ביה"ס מגלה מקצועיות שכזו חרף תפקידם לכן, ילדינו- אם אנו נסמוך על המערכת בעיניים עצומות ולא נהייה עירניים- עתידים ליפול מעת לעת בין הכיסאות. למרות שהמודעות הולכת וגדלה, עדיין יש הרבה מה לעשות בנושא במערכת החינוך כולה.

נכון מאוד. המשפחה חייבת להיות

מעורבת המתן ההשכלה של הילדים כי אחרת רק נידמה לנו שאנחנו יודעים מה קורה להם. אני לא אומר שהכל חייב להיעשות על ידי המשפחה ושאף אדם חיצוני לא צריך לגשת לילד, אבל המשפחה חייבת לבחור אישית את המורים וללמד לפחות משהוא אחד בשיטתיות.

נסיכה ג

New member
זיוה אני לא ממש ממש מסכימה אתך

אולי לא כל המורים יודעים לזהות הפרעות קשב וריכוז, אבל היועצת אמורה לזהות ולהפנות לאבחון!!! אני מבינה את התסכול והכעס כלפי המערכת.

zivadina

New member
יש לי נסיון לא טוב עם יועצות.

אני למדתי לסמוך רק על עצמי.

נסיכה ג

New member
זיוה אני מובנת לצערי לא נכון....

אין כמו אינטואציה של אמא!!! אבל אני התכוונתי שלא כל ההורים (מבלי לפגוע ברגשותיו של מי ממשתתפי הפורום ובכלל) למרות האינטואציה שלהם יודעים מה לעשות!!! פה אני מצפה מיועצת בית הספר שתדע להדריך ולכוון, או, לחילופין, אם אינה יודעת איך לעזור לילד ומשפחתו, אזי עליה לפחות לבדוק עם הפיסכולוגית של בית הספר.

zivadina

New member
אני מסכימה אתך בקשר ליועצות

אבל, לצערי הרב, נתקלתי ביועצות שמשמשות חותמת גומי על אבחונים שהביאו ההורים. כלומר, עד שהילד לא הולך לאבחון ביוזמת הוריו, הן לא מתייחסות אליו כלקוי למידה. אחרי שהוא מביא אבחון, הן מנסות ליישם את ההמלצות, וגם זה לא בכל מקום. אני הייתי מצפה שהיועצות יהיו יותר יוזמתיות, בדיוק כפי שאת מצפה. לא ראיתי זאת בשטח, אלא רק עם ילד אחד שלי. אצל שאר ילדיי אני יזמתי את האבחון, כי בית הספר לא הציע שום דבר.

ואנחנו אמורים לסמוך על כל יועצת?

השמכה של משרד החינוך מספיקה לנו כדי לומר 'אמן' אחרי דברי כל יועצת?

spidergirl

New member
טרגדיה של ילדים רבים

את יכולה להתנחם בזה שכיתה ז' זה לא מאוחר מדי לתקן דברים.

virlomi

New member
עצוב

אם לא כל מורה אז לפחות כל מנהל/ת ויועץ/ת שיש בכל בית ספר אמורים לפחות לדעת לשלוח לאבחון. והמצב חמור יותר שאין היפר אקטיביות. שם בהחלט יכולות לעבור שנים רבות אם בכלל עד האבחון.

meyrav a

New member
מערכת החינוך

אני הקדמתי "תרופה למכה" כפי שנאמר, ויצרתי קשר עם היעצת (הגננת התקשרה )של בית הספר שאני מתכוונת לשלוח את הפשוש. קבעתי ונפגשתי עימה (היתה גם הפסיכולגית) והסברתי להן מה ולמה ובקיצור אני ידעתי אותן. ואמשיך להיות עם "האצבע על הדופק" כל הזמן.

כנראה שלשלוח את הילד לטיפולם של

אנשים זרים, לתת להם מונופול על החינוך שלו ולא לבקר אותם, זו לא שיטה שמוכיחה את עצמה. אני ממליץ לך לא לסמוך בעיניים עצומות על שום מוסד חינוכי. טוב או רע, ציבורי או פרטי.

zivadina

New member
ובהמשך לעדו: אף פעם לא לעצום עיניים

לא בקשר למורה, לא בקשר לרופא, לא בקשר למטפל, וכו' וכו' לדעתי, לא צריך להיות חטטנים, אבל כן צריך להיות עם היד על הדופק ולהתערב כאשר העניינים משתבשים.

למעלה