מערכת החינוך

syossial

New member
פרויקט מדעי לכיתות ד'

יש למישהו רעיון לפרויקט מדעי אותו אני יכול לבצע עם ילד בכיתה ד' אותו אני חונך במסגרת פרויקט פרח?

דןןןן

New member
כיצד להאבק בראש ראשות מקומית שאינו מוכן לשחרר

בני לומד כעת בגן טרום חובה במסגרת חינוכית שאינה בתחום הרשות המקומית בה אנו גרים. לקראת גן חובה בשנה הבאה ראש הראשות המקומית שלנו אינו מוכן לתת לנו מכתב שחרור עבורו כדי שימשיך באותה המסגרת. המסגרת החינוכית הנוכחית אינה מוכנה לרשום אותו לגן חובה בשנה הבאה ללא מכתב השחרור של ראש הראשות. בידינו חוות דעת חד משמעית מפסיכולוג קיליני התפתחותי כי יגרם לילד נזק במידה ויאלץ לעבור למסגרת חדשה ולא ימשיך במסגרת החינוכית בה הוא לומד השנה. מה עושים? האם זה הגיוני שראש ראשות שהוא נבחר ציבור ללא כל השכלה חינוכית יקבל החלטה פדגוגית שנוגדת חוות דעת של מומחה בתחום ?? למי ניתן לפנות הלאה: האם למשרד החינוך (שראש הראשות לא כפוף לו) או למשרד הפנים ? אודה לכל מי שיוכל לשתף אותי מנסיונו או מידיעתו.

פפפ66

New member
זקוקה לעצה

החלטנו קצת מאוחר לעבור למרכז הארץ. טרם בחרנו איזור מגורים, אך הוא קרוב לב"ח תל-השומר.יש לנו תלמידה בכיתה י,תאומים בכיתה ג. הגדולה השנה הייתה במגמת מוזיקה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה. היא מעוניינת להמשיך במוזיקה ואומנות. איזה בתי-ספר טובים באיזור- גם לגדולה, גם לקטנים. עד עכשיו גרנו במצפה-זאת חממה, מחליטים בשבלך, ופתאום- חופש! מפחיד... מבקשת עזרה.

milets

New member
גן ילדים + חוגים בגבעתיים - מבקשת המלצות

שלום, קיבלתי היום שיבוץ עבור ביתי לגן העירוני הראשון שלה - גן 'אנפה' ברחוב ויצמן בגבעתיים, אשמח לקבל התיחסות הורים המכירים את הגן והצוות העובד בו. כמו כן אשמח לקבל המלצה לגבי חוג ריתמיקה או משהוא דומה, לילדה בת 3.5 - בגבעתיים. תודה, שרון.

פלגיה

New member
אני חושבת שהמקום המתאים לשאול

שאלות מהסוג הזה הוא באתר משרד החינוך.

פלגיה

New member
אתה מוכן לפרט קצת יותר?

זה משהו שעלה מתוך הדרישות של בית הספר של הילד או משהו שאתה רוצה לעשות איתו מיוזמה עצמאית? אתם נפגשים בבית שלו? בחוץ? במקום אחר? יש לכם אפשרות להיות, נניח, במטבח או בחדר אמבטיה? יש לכם אפשרות ללכלך דברים? בכל מקרה, אם מדובר בפרוייקט חופשי, יש בעיתונים של "גלילאו צעיר" המון המלצות. אם תוכל להגיע לספריה ולהשיג כמה גיליונות יהיו לך רעיונות טובים שאפשר לבצע בבית באמצעים פשוטים וזמינים.

פלגיה

New member
../images/Emo4.gif

מניסיוני הלא משמח לראש הראש המקומית, ולאחראי על החינוך בראשות המקומית יש המון כוח בידיים בנושאים האלה. בניסיון שלנו העקשן היה ראש מנהל החינוך, כך שפניה לראש הראשות (שבדיוק נבחר אז) עזרה. אני לא יודעת מה היינו עושים ולמי היינו פונים אם זה לא היה עוזר.

noa_f

New member
תלמה ילין - כאילו דההה!

למרות שההרשמה, עד כמה שידוע לי, הסתיימה (ואני גם לא בטוחה שמקבלים בגיל של הגדולה שלכם). יש מגמות מוסיקה וריקוד ב"בליך" ברמת חן, רמת גן. יש קולנוע ואומנות פלסטית באורט גבעתיים (לא יודעת מה הרמה) יש מגמת מוסיקה ב"קלעי" בגבעתיים. לא מי יודע מה, כנראה. לקטנים: "ניר" בקרית אונו ידוע כטוב. יש את הדמוקרטי בקרית אונו. יש את הסביבתי ברמת חן. יש אנתרופוסופי ברמת גן (אם כי אני, באופן אישי, לא משתגעת על הקונספציה שלהם) שלושת האחרונים דורשים השקעה כספית של ההורים. ויש בתי ספר טובים רגילים ברמת גן, גבעתיים, גני תקווה, רמת אילן. תלוי בשכונת המגורים, בד"כ.

noa_f

New member
אני יכולה להמליץ לך על חוג ספורט

ב"מכון איילון" ברחוב שדה בוקר. ("החוג של אלברטו"). מצוין ומומלץ.

פפפ66

New member
תודה ו..

ולאן אפשר לרשום תלמידה לכיתה יב? בלי שום כוונה להתחכם. פשוט לא מכירה חוקים של עיר. גידלתי ילדים במועצה איזורית.

פלגיה

New member
לדעתי לכל מקום

לא "מתים" על זה, אבל זה בתחום חוק חינוך חובה, ואם היא לא תלמידה בעייתי שנשרה ממוסדות חינוך, או מחפשת מקום מפלט, אלא פשוט עברה דירה - לא נראה לי שיעשו הרבה בעיות.

noa_f

New member
בתי הספר הראשונים שציינתי הם תיכונים

אני בטוחה שאם היא תלמידה טובה, לא תהיה בעיה. השאלה היא איפה אתם הולכים לגור, כמו שאת רואה - בכל מקום כנראה תהיה גם איזושהי מגמה אומנותית. (סוציולוגית כמעט בטוח שתהיה) מגמה סוציולוגית תהיה גם בשב"צ בגבעתיים - זה בית ספר שנחשב מאוד איכותי, אבל גם מאוד קפדן.

דןןןן

New member
פגישה אישית עם קיר אטום

הדבר היחיד שעומד לנגד עיניו של ראש המועצה הוא רישום מקסימאלי של ילדים אצלו על מנת שיוכל לפתוח עוד כיתת גן ובכך להוריד את מספר הילדים בכל גן.

גילור

New member
אני יודעת שאצלנו מאפשרים שני מקצועות. אני לא

יודעת אם זה מקובל בכל בתיה"ס.

למעלה