מערכת החינוך

דליה.ד

New member
וכמובן שממקרה אחד

מסיקים על הכלל. אני לא אצדיק את בית הספר, אבל מנסיון: העיתונות הצהובה משנה את המציאות קצת כדי שזה יתאים להיות שערורייתי. וצריך לקחת את הדברים הנכתבים בעירבון מוגבל מאוד. גם האבא של הילדה לא נשמע לי צדיק הדור, והחלטת ההורים שהיא לא תגיע לביה"ס משונה מאוד! אבל שוב, אם יש תפוח אחד רקוב זה לא אומר שצריך לעקור את המטע. אני למשל מלמדת בבית ספר נהדר. באמת. והביקוש אליו כל כך גדול שאנחנו חייבים לא להיענות לכל דורש (יש לנו רק 2 כיתות בכל שכבה ובכל כיתה עד 25 ילד - לא מסכימים יותר). ואני מכירה עוןד הרבה בתי ספר מעולים, עם דגש על שילוב הילד לקויי הלמידה ועם מערך חינוך מיוחד משובח. אז אל תרוצו להסיק מסקנות!

zivadina

New member
נכון, דליה. הבן שלי לומד בב"ס מושבי

-אזורי וקיבל את כל העזרה שהיה צריך לה. לעומת זאת כשלמד באילת לא עלו על הבעיה, למרות שהתחלנו באיבחונים מגיל הגן.

Action force

New member
גברת לוי.

שלום גברת לוי, אני נער אילתי, ואובחנתי בגיל מאוד צעיר בדיסלקטי. המורים בחטיבות הביניים עוברים השתלמות "איתור לקויי למידה" בערך כל 3 חודשים. בשנה האחרונה אותרו 12 תלמידים מהכיתה שלי כלקויי למידה! אמנם המורים מאתרים את הלקויי למידה, אבל עדיין לא יודעים איך להתמודד איתנו, עדיין בהיסטוריה נותנים לנו סיכומים וחושבים שככה אנחנו יכולים ללמוד! אז אני צריך לשבת כפול! גם בכיתה (כי חייבים) ועם אבא שיקריא ויסביר לי את החומר (כי רק ככה אני יכול ללמוד)! בושה! אך מערכת החינוך האילתית מאוד חלשה בתחום. יש 2 מאבחנים, אחד של ניצן ואחד פרטי. אז להם, יש פרנסה טובה, על כל איבחון של שעה-שעתיים 800 ש"ח! נהדר, ממש קונים את הבגרות! ועוד מה, בגלל שפתאום כולם מקבלים הקלות, אז כל אחד בא ואומר: "מה זה, אני יעשה אבחון, אשחק אותה טיפש, ואקבל הקלות" אני חייב להגיד לכם, שאני מאוד מאוד נפגע מזה, קוראים לנו, לעם הנבחר טיפשים. פגשתי בחיי מאות, אנשים לקויי למידה! בברכה יונתן שגיא הוכמן

zivadina

New member
שלום יונתן (יש קשר לראש העיר האהוב

מפעם?) אני מדברת על הבן שלי, אשר את האיבחונים שלו התחלנו לפני 9 שנים באילת, ושם טרטרו אותנו ממומחה למומחה, כנראה שגם בגלל שאז עוד לא הייתה מודעות חזקה לנושא הקשב והרכוז. כאשר הגענו לכאן, פסיכולוג בית הספר איבחן את הבן שלי, ואז התחלנו את כל מסע השיפוץ של הילד (כי אין ריפוי, כידוע לך). אני חייבת לציין שלא שמעתי על אף בית ספר בארץ שעושה אבחונים על חשבונו לתלמידים, ככה שבאמת היה לנו מזל גדול. ואגב, הפסיכולוג חיזר אחרי הבן שלי חצי שנה, כי הבן שלי לא אהב ללכת אליו, אפילו שזה היה כרוך ביציאה משעורים. אני בטוחה שגם באילת משתפרים, אבל זה כמובן תלוי במי שמוביל את מערכת החינוך, כי המורים באמת מקבלים כיום יותר ידע בנושא לקויות למידה.

דליה.ד

New member
שלום יונתן!

וברוך הבא לכאן! אחרי שקראתי מה שכתבת, אני לא בטוחה שמערכת החינוך לא הצליחה איתך....נכון, אתה כועס והכעס עולה מכל מילה. אבל הסברת את עצמך בבהירות, ללא שגיאות (כמעט) ובאסרטיביות. אז כנראה שמשהו כן הצליח..
. כן, לא כל המורים מומחים גדולים בליקויי למידה, אבל אני מאמינה שהמערכת עוברת תהליכים ומתקדמת. זז לא תהליך פשוט אבל אנחנו כבר בדרך! אם אתה מרגיש שאין מענה לקשייך, למרות שאובחנת (האם יש לך הקלות?), עליך לפנות ליועצת בית הספר ביחד עם ההורים ולדרוש את זכויותיך. נראה לי שאתה מכיר כמה דרכים להתמודד עם הקשיים שלך: למשל הקראת הכתוב. גם לי יש ילדה דיסלקטית ואחת ההקלות היא שיקראו לה את שאלות הבחינה ועוד הקלה שתיבחן בע"פ. אני מאמינה שעצם העובדה שאתה מודע לקשיים תמלא אותך בכוח שגם תוכל להתמודד!

gooloo

New member
מערכת החינוך בושה וביזיון

גדלתי כילד בפ"ת ואף מורה ביסודי חטי"ב ותיכון לא שם לב שמשהו אצלי לא בסדר....רק היו עסוקים בלבכות להורים שלי שאני מאוד מפריע...ציונים טובים אבל יכול יותר...הילד מאוד מופרע...כלום לא ייצא ממנו...חסר חינוך ועוד משפטים שבטח מוכרים כאן לכולם....רק בגיל 27 בלימודי תואר ראשון אובחנתי וגם במקרה....אז תבינו שמבחינתי מערכת החינוך בישראל זה ביזיון....המורים בישראל זה לא יותר מאוסף חובבנים.

Action force

New member
תגובות לדליה ולזיווה

זיווה: כן, אני קשור לראש העיר. אני לא יודע איך לא הצליחו לעזור לילדך, ולאבחן אותו כראוי, באילת יש מאבחן אחד פרטי, שמוכר על ידי משרד החינוך, אליו כולנו הולכים.... אדוארדו (אם את מכירה). לגביי פסיכולוג - אולי תסבירו לי בצורך של ילד יותר חכם מרוב החברה ללכת לפסיכולוג בהרגשה של ילד מפגר?! מה להוריד לו את המוטיבציה? דליה: תודה רבה, על הקבלה החמה. לגבי עצמי, והסיבה שאני יודע לדבר, ולהתבטאות בצורה שאני מתבטא היא בזכות המחשב, ואימא שלי (הקימה את סניף ניצן באילת) היא ישבה איתי קצת כשהייתי ילד קטן, אבל כפי שאת יודעת, אי אפשר כשאימא מטפלת בך. (אני היית פשוט משתגע!) לצערי הרב, היועצת בבית ספרי, מאוד מאוד חלשה בתחום. מאז ומתמיד, אני ואימי דרך יועצת בבית ספר אחר במרכז, עשינו הכל ורק נתו לה להפיץ את זה. כן יש לי הקלות, רובם עוזרות מאוד, כשנותנים לי אותם! מה שלא קורה בכל המקרים. ועוד מילה על עצמי, המאבחן באילת, לא היה צריך להתאמץ כל כך, באתי אליו עם אבחון של מאבחן תותח בתחום, מאזור המרכז. ולגביי הילדים שלכם! תנו להם לעבוד עם הWORD! אתם לא יודעים איך זה ישפר אותם! תראו את הכתיבה שלי! כמעט ללא תעויט (סתם סתם טעויות). בברכה יונתן

zivadina

New member
שלום יונתן.

איך לא הצליחו לאבחן את הבן שלי באילת? כי אף אחד לא אמר לנו שצריך לקחת אותו לאיבחון. רק הציעו לנו ללכת ממומחה אחד לשני: ריפוי בעיסוק, פסיכולוגית ילדים, טיפול משפחתי, טיפול זוגי. ולנו לא היה כסף לנסוע מאילת למרכז לאנשים פרטיים. ובקשר לפסיכולוג: הפסיכולוג הוא זה שמוכשר לעשות את האיבחון הראשוני שצריך להגיד להורים באיזה שטח למקם את הבעיות של הילד, אם בתחום הרגשי ואם בתחום הפיזיולוגי. ובתור אחד שאמא שלו גננת ותיקה ומוערכת, וידעה איך לטפל בו, אתה צריך להבין שיש הרבה אנשים שלא למדו חינוך, ומצפים ממערכת החינוך לעזור להם כדי להעלות את הילד על דרך המלך, גם אם אין להם כסף לנסוע למכונים פרטיים דרך חצי המדינה. בשביל זה יש פסיכולוג שקשור לבית הספר.

זיו תודה על הכתבה המצוינת

היא רק מוכיחה לי שיש עוד תקוה, לצערי אנחנו נמצאים היום במציאות בה מנהלי בית ספר עם כל ההשתלמויות אינם מודעים כלל לבעיות המלות את הילדים עם לקויות הלמידה והפרעות הקשב והריכוז ויותר עוסקים בהאדרת שמם בתוך המערכת ובהתעסקויות פוליטיות כאלה ואחרות. אני מברכת את השופטת על חכמתה ותבונתה ומקווה שזה יהוו סמן למערכת החינוך לשנות דרכיה.

zivelca

Member
יש מורים שהם טובים

יש מורים טובים שבאים מתוך רצון לתת ויש להם ראש פתוח לדברים חדשים אך לצערי הם פחות ממחצית המורים שבהם נתקלתי (ההיתי אומר שעם אני לוקח את שנות לימודי ושנות לימודי הילדים אז כמות המורים הטובים הם כ25% כל השאר באים לחינוך לא מתוך אידאולוגיה ונכונות ללמד לצערי) ואותם מורים טובים לא מקבלים תמורה כספית לעבודתם ובגלל זאת לא מגעים טובים נוספים.

דליה.ד

New member
יונתן, המחשב הוא לא פתרון אידאלי

לכולם. לצערי בני לא מתקרב למחשב ולא מוכן להכין ש.ב. בו למרות שהמורה מעודדת אותו. למעשה עד היום אני כותבת את התשובות כשהוא מכתיב לי. גם בתי לא מוכנה ורק היום אני ממש מתעקשת שתלמד להקליד. במקרה שלך אני שמחה שהמחשב הוא פתרון טוב. ידוע לי שהרבה אנשים עם ליקויי למדה ו/או הפרעות קשב מסתדרעים מצויין עם המחשב. אני גם שמחה לשמוע שיש לך אמא נהדרת כזאת. ואני בהחלט מבינה את הבעיתיות שאמא לא יכולה להיות המורה של הילדים שלה, ולא כולם מבינים את זה. אני מורה לחינוך מיוחד ואני מתעקשת שלא ללמד את ילדי כי זה רק מוביל לפיצוצים (אצלם) ולמיגרנה (אצלי)
... בנוגע ל"התמכרות נפשית" לריטלין, זה מעניין ושווה לדבר על זה. אשאל את החבר´ה שלי שמקבלים ריטלין על בסיס יומיומי האם הם מרגישים תלות נפשית בריטלין. ואחזור עם תשובות.... אני מבטיחה...לא מאיימת

למעלה